בקשה

• פותח הנושא liavt
  • פורסם בתאריך

liavt

New member
בקשה

שלום! התחלתי עכשיו לפזול מהגיטרה לפסנתר, ואני מאוד אשמח לקבל את את התווים לפסנתר של ילדותי השנייה. עכשיו, אני בעיקר אשמח לקבל תווים לא לעיבוד של השיר הכולל מלודיה, אלא רק את הליווי המתאים לשירה. תודה רבה

Shykedmi

New member
הממ...

אני לא בקיא בספרי התווים של מתי, אז אני לא יודע אם זה מופיע שם או לא, אבל אני יודע שבליווי עצמו מתי בד"כ נוהג לנגן את המלודיה. דבר שני, מבחינת תפקידים זה לא שיר מסובך כל כך, אפשר להקשיב לזה ולהוציא את זה, זה לא כזאת בעיה. אפילו מתי אמר פעם באיזשהוא הקשר: "אין ברירה, צריך להקשיב טוב ולהוציא".
אני בכל אופן, באופן אישי, לא יכול לעזור בנושא מעבר לזה. זאת אומרת, אפשר לשבת, להקשיב ולרשום עבורך את התווים, אבל את זה בדיוק גם אתה יכול לעשות.
שי

navto

New member
ספרי התווים

בספרי התווים של מתי אין ממש תפקיד לפסנתר (כמו שיש בספר של גרוניך, למשל), אלא רק את המלודיה עצמה, ומעליה כתובים האקורדים. יוצא דופן אחד הוא "שער הרחמים", שכתוב ב"אחד לאחד".

liavt

New member
אני יודע

אני פשוט לא יודע מה ממש לנגן מכיוון שאין לי כמעט ניסיון בפסנתר. אני יודע את הפוזיציות של האקורדים, ויש לי רקע תיאורטי מסויים מגיטרה, אבל אין לי מושג מה לעשות. אם אני רוצה ללות את עצמי לעשות את האקורדים ביד שמאל? מלודיה בימין?

Shykedmi

New member
אופס, תשובה באיחור, במידה ורצית -

הממ... אם באמת שאלת את השאלה, אז כן, אקורדים בשמאל ומלודיה בימין. כמובן שהתפקיד הוא לא פשטני כפי שאתה יודע, זה תפקיד כתוב. אם היה לי זמן פנוי הייתי יושב ורושם לך את זה, אבל לצערי אין לי. אם אתפנה, אעשה זאת. וזה גם בהקשר של מיכל לצערי - אין לי שניה לנשום. אם אתפנה, אעזור ברגע שאוכל. שי

liavt

New member
תודה על התשובה

אנסה גם להסתדר בעצמי, על אף שאני עוד בחיתוליי בפסנתר (הוא גדול, ארוך וקולו ככקולו של פסנתר)

למעלה