בקשות חוזרות

ami026

New member
בקשות חוזרות

היי, מה קורה אם מתחילים את הפרוצדורה של ההגירה וכאשר מקבלים תשובה חיובית בנוגע לויזת העבודה מתחרטים ונשארים פה?..האם אח"כ (אחרי שנה נניח) אפשר להתחיל עוד פעם או שנהיה מסורבים מכאן ואילך? אשמח לקבל לינקים בנושא.. כמו כן, מרגע התשובה החיובית כמה זמן אפשר להקפיא את הנושא? האם אח"כ צריך רק לעשות בדיקות רפואיות עוד פעם או את הכל מההתחלה? מה קורה אם מקבלים תשובה שלילית בנוגע לבקשה? האם אפשר אח"כ לנסות עוד פעם? המון שאלות.אשמל לתשובות (וללינקים בנושא אם יש) בתודה,

אני רואה בשאלתך הרבה אי דיוקים ובלבול מושגים

אז אני מקווה שתשובתי תהייה לעניין. פרוצדורה של הגירה מסתיימת בהענקת מעמד של תושב קבע (PR ) זה לא ויזת עבודה, זה הרבה יותר מזה. התהליך נמשך כמעט 3 שנים מלווה בהרבה מתח נפשי ועולה הרבה כסף למה לעשות אותו ולהתחרט לא חאראם לתפוס מקום של מישהוא שבאמת חשוב לו להגיע הנה בתור? בעיקרון מי שקיבל את האישור, ולא הפקיד את הדרכונים או לא ביצע לנדינג תוך שנה מיום בדיקת הרופא, מאבד את הזכות ל PR . זה מעיד על חוסר רצינותו להגר לקנדה. לא נתקלתי במצב של מי שקיבל PR תוך זמן סביר אחרי הבדיקות ולא נחת בקנדה בזמן, שקיבל אישור לחדש את הבדיקות הרפואיות. בעיקרון אפשר להתחיל את התהליך מחדש אבל בהחלט העובדה שקיבלת תשובה חיובית ולא ממשת אותה עלולה להלקח בחשבון מבחינת התאמתך, ולפקיד ההגירה יש שיקול דעת לדחות בקשה חוזרת על בסיס שאותו הוא צריך לנמק. אם קיבלת תשובה שלילית היא צריכה להיות מנומקת, אם משתנות הנסיבות וסיבה כבר לא קיימת, אתה יכול להגיש מחדש, ולהוכיח שהמצב השתנה. נניח שהשגת תוספת ניקוד, אבל זה מצב נדיר.

ami026

New member
אבל אני מבין

שהעלויות בערך 10,000 ש"ח לזוג שזה לא עד כדי כך הרבה. ואיזה לחץ נפשי מדובר פה? כעיקרון בן זוג אחד רוצה לעבור והשני אולי, תלוי בנסיבות. 3 שנים זה המון זמן ואי אפשר לדעת מה יקרה מבחינת נסיבות אישיות (הורים, ילדים, עבודה) ומבחינת נסיבות פוליטיות (אחמדניג'אד?). אין פה שום כוונה לתפוס בכוונה מקום של מישהו או משהו כזה. פשוט בודקים אופציות.

אם אתה יודע מראש, אז זה בסדר....

בסיום התהליך, תוציא 3000 דולר, סע לטיול נחמד לקנדה, תתרשם מהאוירה, תממש את הויזה (זה נקרא לנדינג)תוכל לחזור לישראל ואז יהיו לך קצת פחות מ 3 שנים להחליט סופית רוצה או לא רוצה. (כי מי של נמצא בקנדה שנתיים מכל חמש מפסיד את התושבות) אחרי שהפסדת את ה PR אני לא בטוח שתלך לכל התהליך שוב....וזה יהיה בעוד יותר מ 5 שנים אולי אז כבר תדע מה אתה רוצה מהחיים. בכל זאת אם בן זוג אחד לא רוצה , הסיכוי שתתחרט גדול, ובכל זאת תפסת מקום של מישהוא אחר שמאד רוצה בתור, אבל זכותך לעשות מה שטוב בשבילך, וזה בסדר לעשות לנדינג ואחר כך לא לבוא להתיישב בקנדה באמת. (למרות שלבוא ל 3 שנים, זו חוויה מאד מעשירה ופוקחת עיניים, ולהיות זכאי לדרכון קנדי לכל החיים על-כל- צרה- שלא- תבוא זה בונוס מצויין לדעתי).

ami026

New member
תודה רבה!

פשוט אנחנו לא ממש יודעים מה אנחנו רוצים מהחיים
אני גם חושב שזו חוויה מאוד מעשירה. עכשיו יש לנו סיכויים טובים מבחינת הנקודות מה שלא בטוח שיהיה בעתיד. (מצד שני אם לא נעבור עד 5 שנים מהיום אז כנראה שלא נעבור בכלל). ושוב..אני לא עושה את זה בכוונה לתפוס אף מקום של אף אחד ובטח שלא לרמות.

ami026

New member
רגע..ואם עושים לנדינג ואחרי חודשיים חוזר לארץ

ואח"כ חוזר לקנדה רק אחרי שנתיים (שהרי צריך להיות שנתיים מתוך 5 שנים שם). פשוט אנחנו כן רוצים לעבור רק לא ברור העיתוי.

למה חודשיים? גם שבועיים מספיק.

יש רשימה של דברים שמאד כדאי לעשות בלנדינג ושבועיים יספיקו בשבילם, בעיקר לעשות רישיון נהיגה באונטריו, אם אתה עושה בלנדינג רישיון נהיגה, חייך יהיו שנה שנתיים אחר כך כשתבוא להתגורר בפועל הרבה יותר קלים, תוכל לקנות רכב מהרגע הראשון ולא לנסוע חודש ברכב שכור, תהנה מוותק קנדי שיוזיל לך מאד את הביטוח, וגם כל הסידורים הקטנים והמעצבנים כשהם נעשים באיזי בחופשת הלנדינג, יותר קלים (פתיחת חשבון בנק, הצטיידות במספר SIN , בקשת וקבלת כרטיס אשראי) ואז כשאתה מגיע, אתה מגיע על דרך המלך. וכן אתה עשית חישוב נכון, קיבלת את הויזה? בוא לבצע לנדינג תוך עד חצי שנה, ואחר כך אתה יכול לחזור לארץ לעד שנתיים וחצי וקצת יותר בלי לאבד זכויות (מלבד אי צבירת וותק לאזרחות שמחייב שהות פיזית בקנדה)

למעלה