בקשות טכניות:

• פותח הנושא dify
  • פורסם בתאריך

dify

New member
בקשות טכניות:

יש לי שתי בקשות טכניות, שאולי אפשר לסדר: 1. כשמגיבים בפורום ובעיקר בפוסטים, יש אפשרות לקבל מסר שמודיע לך שקיבלת תגובה לתגובה שלך. על מנת לקבל את המסר הזה יש לסמן באופן אקטיבי את משבצת "ברצוני לקבל מסר על תגובות להודעה הזו". פעמים רבות, בלהט התגובה וההרגלים, אני אוטומטית עושה "שלח, ורק שניה אחרי זה קולטת שבין המאה אלף בלוגים שיש בבלוגיה הסיכוי שאני אמצא מחדש את הבלוג שהגבתי לו ואגלה אם הגיבו לי הוא קלוש מאד, וכבר אבוד ואין לי דרך לסמן את רצוני לדעת אם קיבלתיתגובות. * האם יש דרך לשנות אוטומטית את ברירת המחדל כך שהמשבצת הזו תהיה באופן אוטומטי מסומנת ב-וי (כמו שנעשה במשבצת של " אישור הצגה בעמוד הבלוגיה הראשי " שתמיד מסומן ב-וי כברירת מחדל (במסך ניהול בעריכת הבלוג) * ואם אין רצון לעשות את זה בצורה מערכתית, האם יש אפשרות לתת לכל משתמש לבחור אצלו את ברירות המחדל? * כנ,ל לגבי "ברצוני לקבל מסר על תגובות להודעה הזו" שניתן לסמן בסוף כל הודעה שנכתבת בפורומים- לפעמים הוא מסומן לי כברירת מחדל, ולפעמים הוא לא מסומן ואני צריכה לסמן- איך זה נקבע? האם אפשר להגדיר את זה מראש על בסיס קבוע (בהגדרות המשתמש שלי או בהגדרות הכלליות של כל המשתתפים?) 2. תגובה אוטומטית. לאחרונה שינתם את פורמט התגובות לפוסטים. בסוף הפוסט יש חלון פתוח שמייד אפשר לכתוב בו תגובה גם בלי לבקש להוסיף תגובה. זה אמנם מקסים בעיני אבל יוצר בעיה מוטרפת לחלוטין בקריאת התגובות. בהמון בלוגים אנשים מגיבים בלי לשים לב אוטומטית דרך החלון הזה. זה סבבה כשזו תגובה ראשית לפוסט, אבל כשמתחילים דיונים בין כותבי התגובות נוצרים מצבים אבסורדים שבהם חלק מהתגובות נכתבות אחת לשניה וחלק נכתבות כתגובה ראשית, התגובות מתבלבלות ומאבדות את ההגיון שלהם. אם לא הייתי ברורה אני אנסה להוסיף צילום מסך של מצב כזה, זה קורה לעיתים די קרובות בתגובות להרבה פוסטים. האם יש אפשרות לשנות את פורמט התגובה הראשית בצורה שתפתור את הבעיה? נ.ב. אם אני לא שואלת במקום הנכון, אשמח לקבל הפניה למקום הרלוונטי :) DIFY

חהמן

New member
זה נראה לנו מקום טוב כמו כל מקום אחר...

בקשר לבקשות שלך, לא שאנחנו מוסמכים לטפל בהן או משהו, אבל עדיין. 1. כדי למצוא תגובה שכתבת בבלוג כלשהו, קיים בדף הראשי של הבלוגה דבר כזה שנקרא "התגובות שלי", ששם רשומות התגובות האחרונות שלך בבלוגיה (כותרת, הבלוג שבו הדבת, תאריך ושעה). זה נמצא מצד שמאל של הדף. זה אמנם לא פותר את הבעיה, אבל זה עוזר להתמודד איתה. 2. חה! דיברו על זה כבר. המון. את לא צריכה לפרט יותר מידי, כי "הם" (האנשים שמחליטים מה יהיה ולא יהיה ואולי יהיה אבל לא היום) כבר יודעים על זה. מה שכן, את מוזמנת להעלות את הנושא שוב ושוב ושוב ולקוות שיענו לך. בערך פעם ביום מתפתח כאן שרשור שנראה ככה: *על מה כותבים היום? * על זה שהבלוגיה בת ארבע שנים וחמש עשרה יום! * ועל מה קורה עם רשומת המיליון! * ועל שעון! שסופר! קדימה! * ועל יום הבננות הבינלאומי! את מוזמנת להוסיף בכל יום את התגובה שלך: "ומה קורה עם החלון תגובות המעצבן?" זאת תהיה תוספת מעיינת. חה! אנשי חה!

suki da yo

New member
דוקא יום בננות עוד לא היה...

אבל אני מוכנה לעשות משהו, אם אתם ממש רוצים :) (לא בא לי לעשות שיעורים בכימיה אורגנית.)

wranger

New member
דווקא היה יום בננות

בדיוק פספסנו אותו, למרבה הצער. הוא חל בכל שנה ביום רביעי השלישי לחודש אפריל (כלומר, השנה הוא יצא ב-18/4). ככה לפחות כתוב באתר הרשמי. איך אני בתור הפארטי פופר?

suki da yo

New member
מצויין.

אם אתה רוצה אני יכולה לארגן קצת בלונים, שתוכל לפוצץ אותם..

Bezalel P

New member
תשובות

לגבי ברירת מחדל בקבלת מסרים על תגובות לתגובות, אני מקווה שתהייה אפשרות כזאת בעתיד. בנוגע לסימון הזה בהודעות בפורומים, פני בבקשה לפורום תמיכה בתפוז: http://www.tapuz.co.il/forums/main/forumpage.asp?id=10 לגבי חלון הוספת תגובות, כרגע אין כוונה להחזיר את המצב הקודם. אני אשמח לקבל הצעות לשיפור המצב הקיים שאינן כוללות חלון הוספת תגובה סגור.

ע ל ו מ ה

New member
ההצעה הטובה ביותר שהתקבלה עד כה...

היא לאפשר לבעל הבלוג לשרשר הודעות ראשיות על הודעות אחרות (כלומר, לקנן בחזרה לתוך העץ) כמו שאפשר בפורומים וקומונות. הצעות עיצוביות דיברו על הפרדה יותר ברורה בין חלון התגובה לבין התגובות - שכן חדי העין מבחינים שהתקלה קורית בעיקר לגבי התגובה האחרונה (לאותו רגע). הצעה אחת היתה להוסיף שורה בעלת תוכן מתחת לתגובות ומעל טופס התגובה (עותק של השורה של "הוסף תגובה, אהבתי, הדפסה"). הצעה שניה היתה להעלות את הטופס אל מעל התגובות, דבר שיאפשר תגובה מידית למי שכלל אינו מעוניין לעבור על התגובות לפני שהוא מגיב, ובכל מקרה ימנע בלבול אצל מי שכן קורא ורוצה לקנן. (כן, אני יודעת בצלאל שאתה יודע את זה, רק מיידעת את השואלת כדי שהדיון ימשיך מפה ולא יתחיל מחדש...).

Bezalel P

New member
לאפשר לבעל הבלוג לשרשר

לדעתי אפשרות כזאת היא בעלת פוטנציאל לגרום יותר נזק מתועלת. בלוגרים יוכלו יותר מידי בקלות להשתמש באפשרות הזאת לרעה, ולייצר מהתגובות "שיחות" שלא היו ולא נבראו.

חהמן

New member
חה!

אנחנו מסכימים. זה לא רעיון טוב לפתור בעיה עיצובית על ידי הוספת כלי. בעיה עיצובית צריכה פתרון עיצובי. אנחנו רוצים להציע משהו חדש. מה דעתך על תחרות "עיצוב"? לפתוח את זה לכלל הבלוגרים. שיציעו את ה"פתרון העיצובי" שלהם. מהם אתה תבחר שלושה עד חמישה שמקובלים על תפוז, ותעמיד את זה להצבעת כלל הבלוגיה. ככה גם במקרה שהעיצוב החדש-יותר לא ימצא חן בעיני הבלוגרים, יש לך עוד שתי אופציות לפחות ליפול עליהן. יש כאן לא מעט אנשים עם חוש אסטטי/שיווקי/עיצובי לא רע בכלל. מה דעתך? אנשי חה!

ע ל ו מ ה

New member
אפשר לומר אותו דבר על מנהלי קומונות

ולא נראה לי שנצפה שימוש לרעה באופציה. יש להדגיש שלא מדובר על הזזת כל הודעה מכל מקום לכל מקום, אלא כמו בפורומים וקומונות, רק אפשרות של הודעה ראשית אל מתחת להודעה אחרת. הסבירות שתגובה ראשית לרשומה תוכל לגרום נזק כשמזיזים אותה להיות תגובה לתגובה ומוציאים אותה מהקונטקסט נראה לי קלוש. מה גם שיש אנשים שלפעמים בעצמם מגיבים בטעות בשרשור במקום בהודעה ראשית (נכון יותר לפורומים, אבל קורה). לבעל בלוג יש אפילו פחות אינטרס להזיז תגובות ראשיות אל מתחת לתגובות אחרות, כי עם פחות תגובות ראשיות יש לו פחות סיכוי להיכנס לסערת הטוקבקים. אני מניחה שהעובדה שבפורומים וקומונות אפשר לשרשר רק הודעות ראשיות אינה נובעת משיקולים סוציולוגיים או של ממשק משתמש, אלא בעיקר משיקולי מימוש. אבל דווקא הפשטות הזו היא שהכי מתאימה, כן משיקולים סוציולוגיים ושל ממשק משתמש, לניהול תגובות בבלוג, ובעיקר לטיפול בבעיה המסוימת שנגרמת עקב הטופס הפתוח (קרי תגובות ראשיות שהיו אמורות להיות משורשרות). הדבר היחיד שמטריד הוא שממשק המשתמש לשרשור אינו ממשק פשוט. בקומונות (ואני מניחה שגם בפורומים) עליך קודם להעתיק את מספר ההודעה אליה אתה רוצה לשרשר, ואז להקליק על ההודעה לשרשור ולהדביק במקום המתאים את המספר שהעתקת. לא ממש פשוט, וגם דורש מתן מספר-זהות גלוי לכל תגובה ותגובה.

חהמן

New member
בכל מקרה אנחנו לא חושבים שזה הפתרון המתאים

כי זה כמו לגרד את הראש עם הרגל. מיותר. השינוי שבוצע הוא עיצובי. הבעיה איתו היא במקורה עיצובית. להוסיף כלי חדש למשתמש כדי לפתור בעיה (וגם הפתרון הזה, הוא פתרון באמצעות פעולה) זה לא הפתרון האלגנטי. הפתרון האלגנטי הוא לשנות את העיצוב לכזה שבו התקלה לא תקרה. בכלליות, אנחנו חושבים שזה כלי שיכול להיות יעיל בלי קשר, אם יצליחו לעשות אותו פשוט, אבל לא כפתרון לבעיה הספציפית. אנשי חה!

0r0r

New member
זה נכון כשמדובר בפירוק והרכבה מחדש

לא כשמדובר בשרשור תגובות ראשיות לאחרות.

dify

New member
הצעה:

לשנות מבחינת עיצוב את הפורמט- לעשות רווח יותר גדול או קו הפרדה גס.

דיטי

New member
לדעתי הבעיה היא בעיקר בהודעות ללא תוכן

אני מתכוונת לתגובות שאין אחריהן תגובות אחרות. אלה המבלבלות. שמתי לב שאלה ההודעות שאני תופסת את עצמי כמעט מתבלבלת בתגובה אליהן. הרי הן ללא תוכן, כך שלא מקליקים עליהן לצורך קריאתן. השורה של "להוספת תגובה לתגובה זו" מופיעה אך ורק כשמקליקים על תגובה כדי לפתוח אותה. זה, בעצם, אומר שאם לא הקלקת על תגובה (כי היא ללא תוכן ולא היה צורך) לא מופיעה לך השורה האדומה הזו. מאידך, בדיוק מתחת ההודעה שלא היה צורך בפתיחתה, אבל אולי כן יש צורך להגיב אליה, נמצאת משבצת התגובה הראשית שמושכת להקליד בתוכה תגובה.

siv30

New member
../images/Emo41.gifעוד בקשות טכניות../images/Emo41.gif

היום בטעות לחצתי בטל פרסום על כל הרשומות, בגלל שהמחשב איטי והריפרוש בו איטי יותר ומיהרתי ללחוץ על אישור, כל הרשומות בוטלו. המסקנה שלי מכל האפיזודה הזו, שצריך להבחין בין כפתורי הפרסום השונים. כיום, אין הבחנה בין סוגי הפרסום השונים ובחלק גם אין אינדיקציה על הפרסום או שהאינדיקציה מופיעה אחרי ריפרוש. על חלק לחצתי פרסום והן לא נתנו לי אינדיקציה שהן פורסמו מחדש ולכן ביצעתי הצגה של הרשומה ופרסום, ולמרבה הזוועה הן הופיעו שוב ללא סדר הפירסום המקורי. אצלי יש יותר מ- 200רשומות, אחרי כל פרסום, דף הניהול חוזר לרשומה הראשונה שפורסמה, ואיבדתי את הצפון והדרום. כשמיינתי לפי פורסם/ לא פורסם, לא היה ניתן לבחור בכמה רשומות לפירסום. פרסום של רשומה אחרי מיון לא איפשר פרסום של עוד רשומה אלא אחרי מיון מחדש. בקיצור יש כאן בעיה מהותית.

ע ל ו מ ה

New member
אויש ../images/Emo122.gif

עוד סיבה לגבות לגבות לגבות (שניה... רצה לגבות) וגם... לא להגיב מהר מדי על מחשב איטי... לא בלחיצת האישור, ולא בהזדרזות לתקן בלי לבחון את האופציות. אוף, כמה מתסכל לאבד את הסדר והתאריכים של פרסום הרשומות

siv30

New member
../images/Emo2.gif לא חשבתי על העלאתן

מהגיבוי. האמת שהייתי כל כך בלחץ מכל הבלגן הזה של רשומות שעולות ולא עולות, לפי הסדר שהוא מחליט עבורי, שהמח לא עבד. אבל החלטתי לתת לעצמי לישון בלילה ולא להכות על חטא הבלגן. עוד כמה ימים כבר לא יראו את זה.
תודה על הרעיון

למעלה