בקשות להגירה

סבינה77

New member
בקשות להגירה

אנחנו רק בתחילת הדרך - בתהליך "הבירורים" על דרכי ההגירה.המטרה היא - דרך הכי מתאימה ומהירה. אנחנו מנסים לעשות הכל לבד ולא דרך חברה או עורך דין. השאלות שלי: 1. האם ניתן לשלוח מכתב לקהילה יהודית במניטובה ובמקביל למלא טפסים לשגרירות בתכנית הפדרלית? 2. כפי שהבנתי מהשאלות והתשובות בפורום - לא כדאי להגיש טפסים עכשיו, אלא להמתין עד שיהיו הוראות ונהלים חדשים. האם נכון? 3. כמה זמן בערך ייקח מרגע ששולחים מכתב לקהילה היהודית עד לקבלת התשובה? וכמה זמן לוקח מרגע קבלת התשובה עד להגירה עצמה?

אם את רוצה לחיות ב ווינפג, תעשי תהליך מניטובה

דרך הקהילה היהודית. אם את רוצה לגור בטורונטו, או בכל מקום אחר ואין לך הצעת עבודה קנדית לכי על תהליך פדרלי. לא כדאי לנסות את שני התהליכים במקביל, כי במניטובה עלולים לדחות אותך אם את בתהליך פדרלי מקביל. לגבי מועד הגשת הטפסים בפדרלי: מכיוון שלא ברור אם ומתי תכנס התכנית החדשה לתוקף ותתפרסם רשימת המקצועות המועדפים, ההמלצה להמתין מבוטלת. כל אחד יעשה מה שהוא מוצא לנכון. מי שלא מגיש מייד מאבד זמן יקר. מי שאחר כך יסתבר שמקצועו יכול לזרז, וכתב NOC לא נכון כל כך, עלול להיות בבעיה. אז יש כאן התלבטות שאני לא יכול לפתור, כל אחד יבחר בעצמו מה לעשות.

verawolf

New member
מניטובה

אין לי הצעת עבודה מוחשית ממעסיק קנדי. אני מעוניינת להגר לשם ואח"כ לחפש עבודה. יש לי מקצוע נדרש. אם כך, האם לבצע את התהליך דרך הפרובינציה או הפדרלי ? במה מסייעת הפניה דרך הקהילה היהודית? תודה

אם את רוצה להגר למניטובה, ההגירה לשם לוקחת

פחות משנתיים, השאלה היא אם את רוצה לחיות ב וויניפג. אם התשובה היא חד משמעית כן, המלצת הקהילה היהודית היא תחליף למציאת מעסיק, או גורם מסייע אחר. מי שרוצה להגר במסלול הפדרלי ולחיות בטורונטו או בוונקובר או בכל מקום אחר, לא זקוק לשום המלצה, אבל לא ברור כרגע כמה זמן התהליך נמשך כי הוא עומד אולי בפני שינוי. נכון להיום התהליך נמשך כ 3 שנים. כניראה שבעלי מקצועות נדרשים יוכלו להגר בעתיד במסלול הפדרלי תוך כ 8 חודשים, אבל לא ברור האם ומתי תפורסם תוכנית הגירה פדרלית כזו.

מניטובה שלחנו מכתב בפברואר ועדיין לא קיבלנו

תשובה מהם ,מאכזב מאוד,אפילו להגיד שקיבלו המכתב ,כלום.

dannyk27

New member
מאז היו כמה שינויים

מהם מהותיים, הייתי מציע לתת תזכורת מחודשת, אם בכתב וגם טלפונית.

עשיתי גם וגם ,תזכורת וכלום.../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

לפני חודש אמרו שברגע שיוכלו

יתנו תשובה ראשונית תוך כמה ימים אבל כלום

ruth1983

New member
לא הם פשוט עמוסים ויש

הרבה שינויים בקנדה בנושאי הגירה אז אני מניחה שגם הם צריכים זמן להתעדכן פשוט נסו ליצור קשר שוב לפני שמתחילים החגים ותחליטו משם

ruth1983

New member
היי דני

אני חושבת שעיקר הבעיה זה אפילו לא העומס אלא כל השינויים בתנאי ההגירה שבטח משפיעים גם על הקהילה אני מתחילה לעבוד במשרד עו"ד שעוסק בהגירה אז אם אדע יותר אשמח לעדכן אותכם בל מקרה אתם בהחלט יכולים להרים טלפון לקהילה או ליכתוב להם תזכורת כי בכל זאת מדובר בהרבה זמן ואתם צריכים להחליט החלטות וזה בידיוק מה שהייתי מסבירה לדלייה.

dannyk27

New member
אין הרבה שינויים בתכנית הפרובינציאלית

דיברתי כבר כמה פעמים עם דליה. יש בהחלט תיקינים ש"עוברים" די מהר, וכאלו שמתעכבים, בין היתר בשל בדיקות נוספות ושאלות שעולות מהבקשה, נתוניו של כל מועמד ועוד (כמובן שאני לא מתייחס למגיש ספציפי). על זה יש להוסיף את העומס וההקצבה שניתנת לקהילה ועוד גורמים שונים כך שקשה למקד את הבעיה באופן אחיד. בכל אופן כמובן רצוי שכל מועמד ידע כמה שיותר מהר היכן עומדת בקשתו ומה יעלה בגורלה כמה שיותר מהר, בהצלחה לכולם.

shuttles

New member
גם אנחנו מ"נפגעי התעלמות הקהילה"

שלחנו מכתב ראשון באוקטובר!!! ותזכורת בינואר. באפריל נתבקשנו לענות על כמה שאלות, וענינו. ביולי התקשרנו, ונאמר לנו שאוטו-טו-טו-טו-טו-טו יוצרים איתנו קשר. עד היום.

לפחות אצלכם ענו לאחר 7 חודשים,ואצלנו גם זה לא

אחרי כבר יותר משמונה חודשים,אתם הייתם בוויניפג או שנוסעים בעתיד הקרוב?

סבינה77

New member
מכתב למניטובה

מה צריך לציין במכתב שנשלח לקהילה יהודית במניטובה? איזה פרטים הם צריכים? האם יש אתר שנותן מידע כזה? האם צריך לשלוח גם קורות חיים בשלב הראשוני?

dannyk27

New member
שולחים קו"ח

וגם פרטים על בני המשפחה, סיבות לבחירת מניטובה וויניפג בפרט. יש עוד פרטים באתר הקהילה בלניק להגירה.

למעלה