בקשר אלבום Atom Heart Mother.

One After 909

New member
בקשר אלבום Atom Heart Mother.

רציתי לדעת מי כתב את התפקיד לתזמורת, ואיך הוא קשור ללהקה? אם אפשר תרחיבו בנושא, כדי שאני אדע הכל ^^

FunkyMonk

New member
רון גיסין כתב את התפקידים

אאז"נ, היה לו קשר עם ווטרס עוד מהאוניברסיטה/קולג'.

One After 909

New member
אף אחד לא עזר?

הלהקה לא לקחה שום חלק בכתיבה? רון לקח חלק בעוד הפקות שלהם?

oneman2

New member
הריף המרכזי הומצא ע"י גילמור

אני מניח שחברי הלהקה היו קשורים בתהליך הכתיבה בדרך כלשהי (אולי ריק רייט, שהוא היחיד מבין חברי הלהקה שהיה לו רקע קלאסי)

לא ממש

גיסין עשה את חצי העבודה. הם נתנו לו סקיצות של דברים שהקליטו, והוא עשה את כל העיבודים: התזמורת, המקהלה וכד'. למעשה, גיסין לא עשה את הכל בעצמו. הנגנים והמקהלה ששכר, סרבו לשתף פעולה בגלל שהם חשבו שרוק זה דבר נחות. בסוף גיסין התייאש, ופנה למנצח חיצוני, והם הסכימו לעבוד איתו. לריק רייט אין רקע קלאסי. זה נופח מעבר לכל פרופורציה. הוא לימד את עצמו לנגן בפסנתר בתור ילד. מאוחר יותר, לאחר שהחליט שקריירה בארכיטקטורה זה לא בשבילו, הוא למד מוסיקולוגיה במשך סימסטר אחד.

One After 909

New member
אז גיסין העביר את העיבודים שלו

למנצח? או שגם למנצח היתה יד בעיבוד? בקשר לריק רייט, הוא אמר בתכנית על הדארק סייד (של קלאסיקל אלבומס) שהוא בא מרקע ג'אזי.

רייט אהב ג'ז, ומן הסתם אוהב גם כיום.

הוא לא ניגן בהרכבי ג'ז ואין לו אף ידע תאורטי בתחום. הוא פשוט סיפר מה הדברים שהוא האזין להם, בתקופה המוקדמת של הפלויד.

FunkyMonk

New member
ציף ציף,

אל לנו להיכנס לוויכוחים מיותרים. רייט אמר דבר מסויים בתוכנית ההיא. אל תנתחי את זה כראות עיינך, בבקשה. בכל מקרה, אני לא מאמין שהייתה לו הכשרה קלאסית פורמלית (פשוט כי הוא לא נשמע ככה), אבל אני בטוח שהייתה לו זיקה לג'אז. אחרי הכל, הוא גדל בשנות החמישים והשישים...

אתה מוזמן לקרוא את הביוגרפיות של הפלויד

ולראות בעצמך.
לריק רייט לא היה נסיון מעשי בג'ז, והוא לא למד ג'ז. או מוסיקה קלאסית. זה שהוא גדל בשנות החמישים והשישים לא אומר כלום. רייט דיבר בהרחבה על ילדותו ונעוריו במקומות שונים - אנא קרא אותם.

One After 909

New member
לא רציתי ליצור ויכוח

זו הייתה סתם הערה כדרך אגב. בכל מקרה, לא עניתם לי על השאלה בקשר למנצח =]

למעלה