בקשר לאבטחת מכשירים...

• פותח הנושא wiz
  • פורסם בתאריך

wiz

New member
בקשר לאבטחת מכשירים...

שאלה לי לכל הנציגים של החברות הסלולריות השונות: מהם באמת אפשרויות האבטחה של המכשירים השונים: באורנג´, בסלקום, פלפאון ואמיגו ? הכוונה היא לא רק להגנה על החשבון (ניתוק הקו...) אלא על המכשיר עצמו. פרט מסויים ש"ירתיע" אנשים מלנסות ולגנוב את המכשיר. אני מצפה בקוצר רוח לתשובות
wiz אגב, בא לכם להיכנס לצ´אט ?

1אריאלה

New member
בסלקום

ESN של המכשיר נכנס לרשימת גנובים ולא ניתן לעשות עם המכשיר שום דבר.

wiz

New member
תפרטי עוד בבקשה...

מה זה "רשימת גנובים", איך זה בא לידי ביטוי, האם אפשר לעקוף את זה ע"י צריבה או משהו דומה...
wiz

wiz

New member
ומה זה ESN ?

ואגב, שוקו אם אתה נמצא - מה לגבי אורנג´ ?

Nokia Fan

New member
IMEI=...

IMEI=International Mobile Equipment Identification זה מספר סידורי שיש לכל טלפון GSM בעולם, וכך אפשר לזהות אותו בכל מקום. לדוגמא, אם נאבד לך המכשיר ומישהו מוצא אותו ומחזיר לנקודת שירות, אז הם יכולים לפי המספר לאתר מיד שהטלפון שייך לך. ירון

1אריאלה

New member
electronic serial number

מס´ סידורי של המכשיר ברשת TDMA (מקביל לIMEI ברשת GSM) אפשר למצוא אותו על המדבקה בגב המכשיר, והוא גם צרוב כמובן במכשיר. תאורטית הוא ניתן לשינוי אבל ההשקעה והמאמץ לא שווים את התוצאה. ישנם כמובן עוד פיצ´רים ברשת השוללים תופעה של שכפול מכשירים, כך שאפילו אם מישהו ישנה את ה ESN זה לא יעזור לו.

Big N

New member
גם ב-GSM אפשר להגן

ניתן לחסום ברשת IMEI (אני יודע שאורי יקפוץ ויגיד שאפשר להתגבר על זה) לפעמים ניתן להגדיר במכשיר כי הוא מורשה לעבוד רק עם SIM ספציפי (מוגן בסיסמת טלפון) ואז ברגע שניתקת את ה-SIM לא ניתן יהיה להשתמש במכשיר עם SIM אחר.

wiz

New member
אשמח לשמוע עוד פרטים

על חסימה/שינוי של IMEI. לי אישית יש אורנג´, ולכן מידע על אבטחת הפלאפונים שלהם יעזור לי במיוחד. תודה wiz

wiz

New member
../images/Emo41.gif הקפצה ../images/Emo41.gif

עכשיו צריך לרשום לפחות 10 תווים....
wiz

Big N

New member
חסימת IMEI מתבצעת ע"י המפעיל

שינוי IMEI צריך לבקש ממי שיודע + יש לו ציוד אבל זה לא בדיוק חוקי...

בקשר לחוקיות...

אני שמעתי שבבריטניה עדיין לא הוציאו חוק נגד שינוי המספר הסיראלי של המכשיר. מעניין אם יש חוק נגד זה גם בארץ... מאיר, בתור העורך דין של הפורום התוכל לבדוק זאת באמצעות פדאור אני חושב?

למעלה