בקשר לאבנים בשלפוחית השתן ומזון יורינרי

בקשר לאבנים בשלפוחית השתן ומזון יורינרי

חתול (בריא בן שנה וחצי, בלי עבר רפואי) שהתחיל להכנס לארגז ולהשתין בתכיפות גבוהה נלקח לוטרינר ושם התגלה בצילום אבנים בשלפוחית השתן.לא התגלו קריסטלים, היה קצת זיהום וניתנה אנטיביוטיקה.
החתול אוכל מזון יורינרי של רויאל קאנין בערך חודש וחצי.
לפי דעתי עדיין אין שינוי לטובה כי הוא עדיין משתין לעיתים תכופות והגושי פיפי אדמדמים (השתן שלו עדיין דמי).
השאלות שלי,
כמה זמן לתת עוד ליורינרי לפני שמרימים ידיים כי הוא לא יעיל?
כדאי לנסות מזון רפואי של חברה אחרת, יש מצב שמזון אחר כן ימוסס את האבנים?
יש חשיבות לכמות המזון שנותנים? הוא קצת שמן אז נותן בערך 80 גרם (הוא שוקל בערך 7 קילו).

אבנים בשלפוחית השתן של חתולים

שלום,
קיימים מספר סוגים של אבנים היכולים להיווצר בשלפוחית שתן. 90% מהם struvite או Calcium Oxalate.
הסוג הראשון ניתן להמסה ע"י מזון יורינארי ולוקח בערך חודשיים עד להערכה ראשונית, בה האבן נעלמה או קטנה ביחס לגודלה (הערכה נעשית ע"י צילומי רנטגן או מדידות בעזרת אולטראסאונד).
סוג האבנים השני אינו ניתן להמסה.
חכה עוד קצת עד להערכה מחדש.
אם הסימנים אינם משתפרים כנראה שהזיהום (שמצטרף לבעיית האבנים) לא נפתר או שהאבנים אינם מסוג הניתן להמסה.

לגבני מינון - בכל מזון קיימת טבלה רשומה על השק המראה כמה יש לתת מהמזון לפי משקל גוף. החשיבות למתן לפי חישוב זה היא בעיקר לספק לגוף את מה שצריך. לא יותר מדיי ולא פחות מדיי. ללא קשר לאבנים.

בהצלחה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

תודה ועוד שאלה

אם היורינרי לא יעזור יש טעם לנסות מזון רפואי של חברה אחרת?
או שזה אומר שהאבן לא ניתנת להמסה ולכן שום מזון לא יעזור?

מזון להמסת אבנים

קיימים בשוק מספר מזונות של חברות שונות. מטרת המזון: שינוי רמת חומציות השתן (pH) לחומצי יותר. בסביבה חומצית אבנים מסוג סטרוויט מסיסים.
יורינארי הוא מזון מצוין. אם אין שינוי בגודל האבן, אין סיכוי להמיסה במזון של חברה אחרת וכנראה, כפי שרשמתי, האבן אינה מהסוג המסיס או שהזיהום המשני בחייידקים עדיין קיים בשלפוחית השתן (חיידקים משנים את הסביבה מחומצית לבסיסית).

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית.

תודה ועוד שאלת המשך

וטרינרית אמרה משהו שמבלבל אותי.
אמרה שהמזון שאני נותן לו שהוא יורינרי S/O לא מתאים להמסת אבנים (למרות שזה מה שכתוב על האריזה) ומה שאני צריך זה יורינרי היי דילושן של רויאל,
לינק:http://www.royalcanin.co.il/mozrym/...ym/tzonh-rpo-yt-lhtolym/yornry-s-o-hyy-dylosn
מכיר את המזון הזה, יכול להבהיר?
&nbsp

מזונות ממיסי אבנים

שני המזונות עושים את אותה העבודה, ההבדל העיקרי הוא בריכוזי המינרלים. מטרת שני המזונות היא המסת אבנים בשתן חומצי.
ישנן אבנים שלא ניתן להמיס.

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק, וטרינרית

עדכון ושאלת המשך

אחרי חודשיים שהחתול אוכל רויאל קאנין יורינרי הוא נלקח היום לבדיקה ועבר צילום רנטגן בו לא נראה שינוי בגודל האבנים.
הוטרינר אמר לנתח, אני שאלתי אם כדאי לעבור למזון של הילס ואולי הוא דווקא יהיה אפקטיבי והוטרינר אמר שהסיכוי שזה יקרה נמוך אבל שאפשר לנסות.
&nbsp
שתי שאלות,
מה ההמלצה שלכם, ניתוח או לנסות מזון אחר?
&nbsp
הוטרינר המליץ על הילס SD , ראיתי באתר של החברה שגם הילס CD ממוסס אבנים,
יכולים להבהיר לי מה ההבדל בין שני המזונות ומה מתאים במקרה של החתול שלי?
תודה

אבן שאינה מסיסה עם שינוי תזונתי יכולה לצאת רק בניתוח

שלום,
מזון יורינארי של חברת רויאל קנין הוא מזון מצוין וכמו שרשמתי בעבר מזון של חברה אחרת עושה את אותה העבודה. אם אין שיפור במזון אחד הסיכוי שמזון מחברה אחרת (איכותית) יעשה את העבודה הוא אפסי.
אם החתול ניזון בלעדית ממזון יורינארי ואחרי חודשיים אין שום שינוי לטובה בגודל האבן, אין מנוס מהסרת האבן בניתוח.

S/D של חברת Hill's הינו מזון ייעודי להמסת אבנים מסוג סטרוויט. C/D הוא מזון שניתן לאחר המסה או כמניעה מחזרתיות. הוטרינר המליץ על המזון הנכון יותר, במידה ואתה רוצה להימנע מניתוח.

ניתוח להוצאת אבנים הינו ניתוח עם החלמה טובה יחסית. החתול יום למחרת מצליח להשתין ללא בעיה וסילוק האבן מונע את החשש מחסימות שתן עתידיות ע"י אותה האבן.

בברכה,
ד"ר סיגל קרופניק ,וטרינרית.

למעלה