בקשר לאופי חובבי התוכנית

ailag

New member
בקשר לאופי חובבי התוכנית

משהו שכתבתי בקבוצת הפייסבוק הישראלית (אחת מהן..) - מי שעוד לא שם תצטרפו.
https://www.facebook.com/groups/201..._id=427710357307949&offset=0&total_comments=6

זה בהמשך לדיון על תאוריה לגבי האם ומתי מאט סמית יתחלף.
"
וזה מצחיק שאנחנו מדברים בכזאת טבעיות על התחלפות של שחקן ראשי בתוכנית* אחרי 3 שנים וכ-30 פרקים כשבתוכניות אחרות אחרי 100+ פרקים לא סביר להחליף שחקן ("נראה לי ששרה מישל גלר מיצתה את הגילום שלה של באפי" "נו, כמה זמן פיקארד עדיין הקפטן?")
ומצד שני נורא קשה לנו עם שינוי תכונות, כמו למשל עניין הפציפיזם שעולה לא מעט, או העניין של הזרות והאנושיות שבדוקטור. וקשה לנו עם פירושים מחדש של מי הוא הדוקטור או מה היחסים בינו לבין המלווה (האם היא יותר חזקה ממנו, האם היא מסתדרת בלעדיו, או הוא בלעדיה..)

אחרי שראיתי את הסרט של עלובי החיים שלשום עם כמה מכורים לדבר נראה לי שיותר משאנחנו דומים למעריצים של סדרות אחרות אנחנו דומים למעריצים של הצגות - נוח לנו להסתדר עם הקונספט של החלפת קאסט, אבל אם הקאסט החדש מפרש אחרת קטעים ומציג את ההצגה אחרת קשה לנו עם זה, ובכל מקרה אנחנו דורשים שהסיפור יהיה אותו סיפור בדיוק, בלי שינויים מהותיים.
"

* בלי קשר לדיון מאט-נגד-דייויד, גם אם מדברים רק על מי שאוהב את מאט ומי שהתרגל אליו.

מה דעתכם?

אני חושבת שזה נובע חלקית

מזה שבנו אותנו לעובדה שהדוקטורים מתחלפים.
אנחנו מבינים שזה חלק מהקטע ואין ממש ברירה אלא לקבל את זה אז אנחנו מכינים את עצמנו לפעם הבאה שזה יקרה, בגלל שברור שזה יקרה.

ההשוואה לתיאטרון מעניינת אבל לא בטוחה אם זה באמת אותו דבר. בהחלט מצאתי את עצמי הולכת להצגה בשביל שחקן מסויים יותר מאשר בשביל ההצגה עצמה. הייתי באובססיית איתי טיראן עכשיו למשל וראיתי כל מה שמציג איתו כרגע ועד כמה שההצגות עצמן מרתקות הרבה יותר הייתי שם בשבילו בסופו של דבר.
לא שאני לא הולכת להצגות אחרות ואני מתה על תאטרון וכו'.

אבל כן יש משהו מעניין בתאטרון באמת בעניין הזה שאפשר לראות שחקנים שונים מגלמים את אותה דמות, או התגלגלות של הצגה לאורך השנים ועיבודים מחודשים של הצגות ישנות, זה הכל דברים די מרתקים שהם חלק מהותי בתאטרון הרבה יותר מקולנוע או טלוויזיה אני משערת. אז אולי כן יש דמיון די נרחב בעצם...

ספציפית לגבי מאט. אני לא מתה עליו כל כך אז דווקא מאוד יענין אותי לראות מה יקרה הלאה, כי אולי הסדרה תתרומם.
לא שיש לי משהו נגדו ואני חושבת שהוא דווקא עושה את התפקיד טוב. אבל הסדרה הרבה הרבה פחות מעניינת אותי מאז השינוי ואולי אם עוד פעם יתחלפו דוקטורים יהיו גם שינויים מאחורי הקלעים שיעשו מתיחת פנים כלשהי וירימו את הסדרה שוב לכיף שהיא היתה לפני.
כשדייויד התחלף, וגם כל הצוות שהיה איתו נעלם - גם הדמויות שהיו איתו וגם הצוות מאחורי הקלעים, זה היה נוראי מבחינתי וממש לא קיבלתי את זה בחיבה. מבחינתי שיחזירו אותם היום.
אז עד כמה שכן מבינים שזה חלק מהסדרה, לא יודעת כמה באמת עד כדי כך אני למשל פתוחה לשינוי הזה תמיד כי ככה זה בדוקטור.
בכלל כשאקלסטון התחלף כמעט הפסקתי לראות מתוך מחאה.

לינה18

New member
אני לא אוהבת את מאט

אני לא מתחברת לעונה 7, אני לא אהבתי את עונה 6. אני אוהבת את כל העונות עם דייוויד

אני מתה שמאט כבר יתחלף, כדי שיהיה לנו דוקטור יותר מעניין. לדעתי מאט דוקטור מאוד משעמם, וגם העלילות מאוד משעממות בעונות החדשות.

למעלה