כשאתם בוחרים אזרחות ישראלית,תרד בצורה ניכרת מידת הסיכויים שלכם להצליח בהשוואה לאזרחות אנגלית,איטלקית,הולנדית או אזרחות של מעצמה גדולה אחרת. למה?פשוט ככה.
הסיכוי של מאמן ישראלי להצליח באנגליה נמוכים מאשר סיכוייו של מאמן אנגלי להצליח שם וההיפך. מה לעשות, למקומיים ולמי שגדל ומכיר מבפנים את המערכת איתה הוא עובד יש יתרון. כמובן שמאמן טוב הוא בעל תכונות רבות שהכרת המערכת היא רק אחת מהן, אך לעיתים זו תכונה דומיננטית וחשובה או מכרעת, ולכן הגיוני שהמנג´ר יתחשב במוצא שלך כשהוא יוצר סביבך נתונים.
כלומר, אם נניח זה עובד גם שאתה מוצלח ביתר קלות בתור מנג´ר ישראלי בליגה הישראלית (כשתהיה מובנית במשחק), מאשר מנג´ר אנגלי בליגה הישראלית, אז זה נראה לי די הוגן...כי זה תופס לגבי כל מאמן לא מקומי (אנגלי יהיה לו קשה באיטליה וכולי...).
שלא תצליחו אם אתם בוחרים אזרחות ישראלית. הסיבה היא שבמנג´ר לכל אזרחות שאתה בוחר יש שפה שונה (או כמה שפות), וכמו אצל השחקנים והCOACHES, זה משפיע גם על היחסים בין המאמן לשחקנים. שמתם לב שאם אתם קונים שחקן צרפתי נגיד לליגה הספרדית אחרי חצי עונה בערך הוא מתחיל לדבר ספרדית? יש לזה סיבה: שחקן או מאמן שיש לו שפה משותפת עם שאר השחקנים משחק יותר טוב או מאמן יותר טוב.
אם כן, מישהו יכול להסביר לי איך?! הרי שאני בוחר קבוצה, המשחק אומר לי לרשום את השם, את הסיסמא ואת שם המשפחה, אז איפה בוחרים את האזרחות שלך? (אם אפשר לבחור בcm או שאתם מדברים על מנג´ר אחר?)