בקשר לאימון....

magal101

New member
בקשר לאימון....

טוב, האמת היא שאין לי מושג מה התחום הזה ורק לפני כמה ימים נתקלתי במושג. אני מתחיל להבין שאימון זה כמו פסיכולוג בהיביוריסטי כזה, טיפול בעזרת התנהגות וכ"ו-מאמן צריך להיות עם תואר כלשהו, מהם קורסי האימון שנפתחים חדשות לבקרים-האם הם על מנת להכשיר מאמנים או לעזור למטופלים? מה ההבדל בין מאמן לפסיכולוג?

isaacm

New member
הרבה שאלות ותהיות

אתייחס לייחודיות של אימון בהשוואה לייעוץ או טיפול פסיכולוגי. אימון הוא סוג של ליווי. ליווי חוקר, סקרן, חושף, מעצים, מגבה ומעשיר. יועץ נותן עצה (ברור, לא?). קיבלת עצה - תרצה עוד אחת, שוב אל היועץ ותקבל עוד. פסיכולוג מטפל בנפש ובתקלות בנפש. לפעמים תמצא פסיכולוג שמספק גם ייעוץ. לפעמים גם אימון. אבל ההתמחות הראשונית של הפסיכולות הוא טיפול בתקלות. והמאמן? גם כן נותן מהמיומנות שלו. לפי תפיסתי את האימון, ואני רואה באימון יותר מאשר מקצוע, האימון מאופיין בתהליך. התהליך שעובר המתאמן בעזרת הקשר שלו עם המאמן. אני רואה את האימון כתהליך של הקניית מיומנויות, אפשר לקרא לזה כישורי חיים. לרוב מתקיים התהליך סביב מימוש מטרה (אחת בדרך כלל, לעיתים נדירות יותר), והמיומנויות נרכשות תוך מימוש המטרה. התחומים בהם משפיע האימון רבים ומגוונים, והם עולים תוך כדי התהליך. בבית הספר לאימון (ואני מספר על עצמי) אני לומד לראות דברים יותר לעומק, על מה להסתכל, איך להיות קשוב, איך להיות ממוקד, איך להעביר מיומנות רלוונטית למתאמן (הכי חשוב - זו הרי משמעות האימון), והמון כללים וגבולות (כמו למשל - אני לא מטפל, אם לדעתי יש צורך בטיפול - אפנה את המתאמן לטיפול, ואם אין אפשרות אחרת נדחה את המשך האימון עד אחרי הטיפול). יש עוד הרבה מה לספר - אבל הבנתי שאתה מסתקרן לגבי הרעיון, הנה לך על קצה המזלג. איציק

למעלה