בקשר לאפיית לחם בבית,

בקשר לאפיית לחם בבית,

כמה הערות ותזכורות: 1. להשתמש תמיד בתוכנית האפייה המהירה (58 דקות) כי הקמחים נטולי-הגלוטן לא אוהבים הרבה לישה והתפחה. מי שעומד לקנות מכונה חדשה יקפיד על כך שיש לה תוכנית אפייה מהירה. אני השתמשתי במכונה של מורפי ריצארדס לאחר סקר בקהיליית הצליאקיסטים. הלחם יצא נפלא. אני לא זוכרת את מספר הדגם אבל יש לי אפשרות להשיג אותו. 2.הלחם המוצלח ביותר יצא לי תמיד עם שמרים טריים (קובייה של 50 גרם). כדי להתאים את המתכון לגודל קוביית השמרים השתמשתי ב-5 כוסות קמח ולכן עזרתי קצת למכונה בשלב העירבוב ע"י הורדת הקמח מדפנות המיכל בעזרת מרית גומי. המכונות מיועדות לכמויות קצת יותר קטנות בדרך כלל. כמובן שסעיף זה מתייחס למי שמותר לו לאכול שמרים. 3.היו חשדניים מאוד לגבי הקמח. קמח מייצרים בטחנות-קמח, או במינוח קצת פחות רומנטי - במפעלים לטחינת קמחים, אשר התוצרת העיקרית שלהם הוא קמח החיטה. אם אפשר להשיג קמח שנטחן במפעל המכריז על עצמו כ"לא טוחן גלוטן" זה עדיף, יותר עדיף לטחון בבית (אורז, כוסמת, שקדים). לא ניסיתי לטחון קינואה (כשהיפסקתי לאכול לחם היא עוד לא הייתה אופנתית בארץ). 4.קמח כוסמת עושה לחם כבד ולא טעים, קמח סויה (למי שעדיין לא הוריד אותה מהדיאטה) גם לא-כל-כך טעים בלחם. קמח אורז, טפיוקה ושקדים מאוד טעימים. קמח חומוס עוזר לתפיחה של הלחם, אבל זהירות, קצת קשה לעכל אותו. מי שעדיין מנסה לאפות ולא מצליח מוזמן לפנות בפורום או במסר ובכוחות משותפים נגיע למתכון הנכון. אגב אני עצמי כבר מזמן לא אופה (הבנזוג חגג על מכונת הלחם המיותמת והכין לעצמו פינוקים), אין לי קמח נטול גלוטן משום סוג שהוא, וכשאחרים אוכלים סנדביץ' אני מוציאה קופסה עם חתיכות עוף וסלט ונהנית מהחיים... הבעייה היחידה היא לבשל ולאפות למשפחה בלי אפשרות לטעום ולתקן טיבול. מסכנים... אני עדיין זוכרת איך זה היה בתחילת המעבר לGFCF, תקופת ההתמחות בתחליפים, ואשמח לנסות לעזור כמיטב יכולתי. בהצלחה, ענת.
 
למעלה