בקשר לארבעת הנדרים

dream2

New member
בקשר לארבעת הנדרים../images/Emo141.gif

יובל תקן אותי עם אני טועה ארבעת הנדרים הם כמו הזן מכוונים ישר למיינד שלנו. כדי שנוכל להתעורר ולהפוך לבודהה. כל דבר שאנחנו עושים- שומעים, רואים,טועמים,נוגעים,חושבים,הוא האמת. האמת היא הטבע של בודהה, הטבע שלנו ושל כל מה שמסביבנו- העולם שלנו ומה שמתרחש בכל רגע זו האמת כשאנו מתעוררים לזה הכל הופך בהיר וצלול נותרת בנו אהבה וחמלה גדולה ואור גדול בעזרתם אנו יכולים להציל את כל הברואים מסבל. יעל

קומרון

New member
מהם ארבעת הנדרים?

מספר פעמים באתר הוזכרו ארבעת הנדרים, אבל לא מצאתי בשום מקום מהם ארבעת הנדרים, אשמח מאד לדעת מהם. קראתי את המאמר שלך "על אלוהים, חיים ומוות דרך הזן" המאמר מעניין, ומתחיל, אפילו לחלחל לתוכי ולקבל איזו הבנה מעבר למילים היפות, ועדיין אני יודעת שהדרך ארוכה. אבל אני מרגישה, לאחרונה שאני על הדרך, וזה כבר המון בשבילי ונותן תחושה של שלווה ורוגע, שבאמת לא הכרתי כמותם. תודה לך יובל על תשומת הלב. רונית

dream2

New member
ארבעת הנדרים../images/Emo39.gif

ארבעת הנדרים או בצורה שהם נקראים ארבעת הנדרים הגדולים אנו אומרים בדרה"כ דבר ראשון בבוקר לפני הקידות ודבר אחרון בלילה לפני השינה הנוסח שלהם באנגלית הוא: Sentient beings are numberless we vow to save them all Delusions are endless we vow to cut through them all The teachings are infinite we vow to learn them all The Buddha way is inconceivable we vow to attin it יובל אם תוכל לרשום את התרגום המדויק בעברית תודה יעל

darmha

New member
ארבעת הנדרים בעברית../images/Emo39.gif

היצורים החיים רבים מספור אנו נודרים לסייע לכולם. האשליות הן אינסופיות אנו נודרים לחתוך דרך כולן. הלימוד הוא אינסופי אנו נודרים ללמוד את כולו. הדרך הגדולה היא בלתי נתפשת אנו נודרים להגשימה. איתכם בדרך
יובל

למעלה