בקשר לארכיטקט השבוע: השערה שצריכה

א.א.אפל

New member
בקשר לארכיטקט השבוע: השערה שצריכה

אישוש שלכם... תהינו מה גובהם של הבניינים המתוכננים שלו בבילבאו ובממלזיה. אולי פשוט ניקח את גובה הבניין שלו בהונג-קונג, נחלק במספר המשולשים שבו, ואז ניקח את מספר המשולשים בבנינים האחרים ונכפיל בהם את המספר? ולמי שלא הבין: יש לי תאוריה שגובה המשולשים בכל בניין שלו הוא קבוע. אם זה נכון, כמובן שנוכל להעריך, אם כי לא במדוייק, את גובה הבניינים האחרים. כדי להפריך או לאמת את התיאוריה שלי, יש קודם לענות על השאלה האם המשולשים הם לצורכי יופי או חוזק של הבניין...

TheIllustrator

New member
ובכן....

ובכן... חשבתי לראשונה כי האיקסים על ה-BANK OF CHINA הם ליופי בלבד, אולם אושר טענה אחרת - ולאחר שצפיתי בתמונות בניה של הבניין, אני נוטה להסכים עימה. לכן, תשובה אית יש לנו, האיקסים נועדו בין היתר לחיזוק ולא רק לאסתטיקה!(ולחיסכון בעמודים בתוך הבניין, לבטח). עכשיו, לדבי הרעיון המעניין שהעלת. לא הייתי שולל זאת מכל והכל, אבל לא כל האיקסים הם באותו הגובה. ראשית, יש לראות האם זויות האיקסים בכל הבניינים זהים, ואם כן, אז התקדמנו צעד לחיזוק רעיונך. אולם(!)... זויות האיקסים גם תלויות ברוחב הבניין לעומת גובהו... ככל שהאיקסים גדולים יותר, כך יהיה הבניין גבוה יותר, או לפחות "מוצק" יותר. וזאת, אינך יכול לדעת... אני מקווה שהסברתי זאת מספיק בבהירות. בכל מקרה, אנני משער שכל האיקסים בכל מגדליו של IMP זהים, ולכן, גם גובהי הבניין לא תלוים במספר האיקסים.

א.א.אפל

New member
בקיצור...

יותר קל לחפש מידע באינטרנט מלהעלות תאוריות כאלו.
אתה צודק שלא לקחתי בחשבון את עניין הרוחב של הבניין (מה שמשפיע על הזוית, מה שמשפיע על מס´ המשולשים, מה שמשפיע על הגובה...)

למעלה