בקשר לארנבת

בקשר לארנבת

האם מותר לשים בכלוב עיתונים מתחת לנסורת? כי שמעתי שהדיו על העיתונים רעיל בשביל ארנבים.
כמה אוכל מומלץ לתת לה ביום? קניתי לה תערובת של כופתיות עם ירקות מיובשים חציר ואספסת. כמה רצוי ביום לתת לה מזה?
אה ועוד משהו, מחר אני מעבירה אותה לכלוב חדש (עד עכשיו היא הייתה בקופסת קרטון גדולה מאחר וזה היום הרביעי שלה אצלי) השאלה היא הם יקח לה זמן להתרגל לכלוב וכמה זמן
זה יקח? כי אני חושבת שהיא התרגלה לריחות והדברים בקופסת הקרטון.
ודבר אחרון, איך ארנבונים מראים חיבה? כלומר איך אני יכולה לדעת שהיא אוהבת אותי?

אשמח לתשובות בתודה, ליאור :]

trilliane

Well-known member
מנהל
יותר פשוט: לא לשים נסורת! בכלל. זה לא בריא

לארנבונים ולמכרסמים, האבק נכנס להם לכלי הנשימה. במקום נסורת משתמשים במצע של כופתיות עץ דחוס, זה נראה כך:
http://www.gairelita.lt/GaireLita/L_F/Light pellets.JPG
יש כל מיני חברות שמייצרות כאלה, לא משנה איזה מותג קונים (אני קונה את הזול ביותר שאני מוצאת). המותג המוכר בישראל הוא Cat's best אז אם תשאלי על זה בחנות חיות ידעו במה מדובר (גם אם יש להם מותגים מתחרים). מחיר מומלץ הוא כ-40 ש"ח לשקית של 10 ליטר. לרוב אם קונים בשקית של 20 יוצא זול יותר, וכמובן אם מנצלים הנחת חבר בחנות / קופונים / מבצעים ועוד. כדאי לערוך השוואת מחירים, גוגל יודע למצוא שלל חנויות חיות. רובן ככולן עושות משלוחים בחינם מעל מחיר מסוים ואין סיבה לא לנצל זאת.

לא לקנות כופתיות תערובת, לקנות את הכופתיות הפשוטות ביותר בלי תוספות וקשקושים. כך הן נראות:
http://bunnycages.org/wp-content/uploads/Rabbit-Welfare.jpg
המותגים המצויים ברוב החנויות הם של פלמינגו (לשים לב שלוקחים למכרסמים ולא לציפורים) ושל ריבוס. ערכתי פעם השוואה ביניהם, הכנתי טבלה ופרסמתי בפורום (מצחיק, גוגל מצא לי אותה עכשיו כתוצאה שנייה...
):
http://img2.tapuz.co.il/forums/1_159746364.jpg
המחיר נע בין חמישה לעשרה שקלים, תלוי איפה קונים; הממוצע הוא 7 ש"ח, לא כדאי לשלם יותר מ-8 (שוב, להשוות מחירים).
התערובות הן סתם מזון יקר, משמין ולא בריא (ג'אנק פוד). במילה אחת – מיותר. אם כבר קנית תערובת, סנני ממנה ידנית את כל הג'אנק מסביב והגישי רק את הכופתיות עצמן. אם הארנבת תתרגל לג'אנק הטעים עלול להיות לך קשה להרגיל אותה אח"כ לכופתיות הרגילות (וארנבונים מתים עליהן כמו שהן, באמת; חבל לך על הזמן לאיזו היסטריה והתרגשות הארנב שלי נכנס רק לשמע רשרוש השקית!).

באשר לכמות הכופתיות, ההמלצות משתנות... בעיקרון עד גיל חצי שנה ניתן לתת ללא הגבלה; ד"ר אשחר שהתייעצתי איתו הציע להתחיל להגביל בהדרגה את הכמות כבר מגיל חמישה חודשים.

חציר לתת ללא הגבלה; הוא חיוני למערכת העיכול. ברוב החנויות בישראל ניתן להשיג בעיקר אספסת שמומלצת בעיקר לגורים (עד חצי שנה) ולנקבות הרות כי יש בה הרבה חלבונים וסידן (טוב לבניית השלד אבל משמין). לאחרונה היו כאן דיווחים על חנויות פה ושם שמחזיקות חציר טימוטי או אורכיד. אפשר להשיג חציר גם בחוות ובמשקים, אבל קשה יותר כי לרוב צריך לנסוע רחוק והכמות הנמכרת גדולה. חפשי חציר בחיפוש הפורום (חלונית החיפוש בצד שמאל למעלה) ותמצאי אין ספור דיונים בנושא.

ירקות להתחיל בהדרגה מגיל 3 חודשים, כל פעם אפשר להוסיף ירק נוסף. גם כאן הכמות משתנה; קראתי בעיקר בין כוס לספל ביום. אנחנו מפנקים אותו גם ביותר לפעמים. מומלץ עלים ירוקים כהים – עלעלים (עלי בייבי שקונים בסופר או מגדלים בעדנית); הם מתים על חסה ועל מלפפון אבל אין בהם הרבה ערכים תזונתיים אלא יותר מים (שזה לא מזיק בכלל; כל עוד הצואה תקינה אין בעיה). כשאני חותכת לעצמי סלט אני נותנת לו את קצוות הירקות במקום להשליך לפח – מלפפון, גזר (מעט, יש בזה סוכר), עוקץ של פלפל (בלי הרבה פרי מסביב, שוב מטעמי סוכר). לפעמים נותנת לו נבטים; הוא מת עליהם. הדקים שקונים בסופר הם אלפלפה (אספספת) והעבים (נבטים סיניים) הם משעועית מאש. אפשר גם לגדל ולהנביט לבד אם יש לך כוח להתעסק עם זה (אבל לתת רק את הנבט, לא את הזרע של הקטנית).
אפשר גם לתת להם ענפים של עצי פרי כמו תפוח, תות, חרוב; או לקטוף ענף היביסקוס שיש בהרבה גינות (לא לקטוף באחת שמרססים בה), לשטוף היטב במים רותחים (אפשר גם להשרות מעט, אבל זה קצת מסריח...) כדי להוציא את כל הג'יפה והחרקים הקטנים ולתת להם, הם מתים על זה.

לגבי הכלוב, לא נראה לי שתהיה לה בעיה להתרגל; אם את חוששת הכניסי את קופסת הקרטון איתה לתוך הכלוב או אם יש בתוכה דברים, הכניסי אותם לתוך הכלוב. אם הקופסה לא גדולה את יכולה להפוך אותה לבית; אנבונים זקוקים למקום מסתור פרטי וחשוך בכלוב (או מחוצה לו, אם מגדלים אותם בלי כלוב). הכלוב צריך להיות לפחות באורך 1 מטר אם מדובר בארנבון אחד, יותר אם מדובר ביותר, ולתת לה להיות בחוץ לפחות שעתיים ביום. עדיף בשעות הלילה/בוקר מכיוון שאלה חיות ליליות שאוהבות לישון ביום (שלי ישן מהצהריים ועד הלילה, פחות או יותר).

ארנבונים מראים חיבה כמו כל חיית מחמד – משתפים פעולה, הולכים אחרייך, משחקים איתך... יש גם כאלה שמלקקים (שלי לא
). זה משתנה מארנבון לארנבון, כל אחד והאופי שלו. כשמלטפים אותם הם לפעמים חורקים שיניים, בדומה לחתולים שמגרגרים. זה צליל די חלש אז לא תמיד שומעים אותו או מקשרים, אבל אם מעבירים את היד על המצח מרגישים שהוא מזיז את הלסת – זה זה.
כמובן, כמו כל חיית מחמד, הקשר נבנה לאורך זמן, זה לא בן ליל; ארנבונים הרבה פעמים פחדנים והם פחות אינטראקטיביים מכלבים או מחתולים, לקח בחשבון. צריך לכבד את רצונותיהם ולא לכפות עליהם פעולות שלא נעימות להם. ארנבונים רבים לא אוהבים שמרימים אותם (ובכל מקרה חובה לדעת איך לעשות זאת נכון; יש הסברים במאמרי הפורום, הכנסי ללשונית "כלים ומידע" והמשיכי משם) כי הם אוהבים להרגיש את הקרקע המוצקה תחת רגליהם וכשמרימים אותם הם מתנגדים. אפשר לנסות להרגיל אותם אבל אם זה לא הולך לא להתעקש (אנחנו ניסינו ולא עבד, ויתרנו). כדאי לבוא עליהם בעדינות, לשבת לידם, לתת להם אוכל, אפשר גם להאכיל אותם מכף היד, וכך לרכוש את אמונם.

למעלה