בקשר לברבורי הפיליפינים..

Frutapao

New member
בקשר לברבורי הפיליפינים..../images/Emo6.gif

ואני מניח שאין צורך להסביר למה הכוונה... מה היחס בין האורח לרוחב? 1 על שורש 2? ריבוע? משהו אחר? ואשמח גם להבין איך מחברים את החוליות.. תודה!

arvivlx

New member
אני משתמש בדפים שהם חצי ריבוע

ומחברים את החוליות ע"י הכנסת חוד לכיס

NVJ

New member
התחלתי כבר להכין :)

אני לוקח נייר משרדי (הריבועים הקטנים האלה... לרוב באים בצבעים) חותך לחצי וכך מקבל שני מלבנים; מכל אחד אני מקפל את המשולש הזה. הכנתי כבר 60 משולשים, שהתחברו ל-20 יחידות בשביל המעגל הבסיסי... זה מתפרק תוך כדי איחוד, אז אני מתכוון להשתמש בדבק פלסטי! הנה תמונה של מה שעשיתי עד עכשיו, מעודכנת להרגע: http://img239.imageshack.us/img239/4995/68008305ht4.jpg

Frutapao

New member
זה תמיד היחס?

1 ל-2? כלומר אם צלעו של ריבוע היא 4 ס"מ וגוזרים את הנייר ל-2 מלבנים אז האורך נשאר 4 והרוחב נחצה, כלומר, 2. ומכאן 1 ל-2. אבל הרי הפיליפיניות עושות את זה מ'פלאיירים', לא? והיחס הוא 1 לשורש 2, לא? ו-NVJ, סחטין!

gvish

New member
היחס הוא די גמיש

אם תסתכל על שלבי ההכנה בקישור ש-NVJ הביא: http://www.opane.com/swan.html תוכל לראות בשלב 6 שני משולשים קטומים, עומק הקיטום נקבע לפי צורת המלבן. מלבן עם יחס של 1:2 יצור משולשים ללא קיטום, מלבן עם יחס של 1:1 (ריבוע) יצור משולשים קטומים לחלוטין. מבחינה מתמטית צריך מלבן (לא ריבוע) שהצלע הארוכה היא עד פעמיים אורך הצלע הקצרה. רוב הניירות בסביבה מתאימים. שטרות של דולר לא יתאימו, ונראה לי שגם חלק מעטיפות המסטיקים. שטרות של שקלים יתאימו, אבל זה יהיה ברבור יקר. לו הייתי מנסה לבנות כזה ברבור, הייתי משתמש ב-A4 מחולק ל-16, 32 או 64.

NVJ

New member
לדעתי זה יחס מצויין

גם אני שמעתי שהפיליפיניות עושות את זה מפלאיירים, אבל עזוב אותך יחס של אחד לשורש שתיים... אתה תתחיל למדוד שורש שתיים? אני משתמש ביחס 1:2 וזה יוצא הרבה יותר נקי ואסטטי... תתחיל לעשות ככה (מהריבועים המשרדיים האלה) אל תשכח שקודם של אתה צריך לחתוך אותם לחצי, ותראה איך ייצא לך... :) אני כבר בשלב מתקדם יותר, אני כבר עומד לסיים לצרף את כל החתיכות למעגל הבסיסי התחתון :) בהצלחה!! P:

Frutapao

New member
../images/Emo207.gif + סבבה אני חושב שאני אלך על

מה שגדי אמר. וזה מופיע גם פה. ואגב, אחד לשורש 2=דף A4... ואשמח לראות צילומים של ההתקדמות שלך! ול
- למרות שכבר סיימתי אותו לפני כמה חודשים - מצ"ב התמונה של הדגם שהתקשיתי לסיימו. והוא מכיל 6+8+12 חוליות (26..).

NVJ

New member
לי זה יוצא דומה מאוד לאיך שזה נראה בסרטון

ואני משתמש בפתקים שנחתכים למלבנים של 1:2 הנה תמונה שמעודכנת לעכשיו: http://img131.imageshack.us/img131/519/17417471ay5.jpg כפי ששמים לב, אני באמצע חיבור הבסיסים למעגל הראשוני. זה מסתלסל (ולא נראה כמו בהוראות או בסרטון); אבל אחרי שאני אחבר את הכל זה ייראה כמו מעגל מושלם (כמו שרואים בהוראות ובסרטון) כשאסיים את המעגל אעלה תמונה נוספת

מיריק22

New member
מעטיפות של אורביט

הכי פשוט- כל המשפחה התגייסה ואספה לי ניירות. יפה???????

NVJ

New member
ואוו!! זה ממש יפה ../images/Emo13.gif

כל הכבוד! הברבור שלי סוף סוף מתחיל לתפוס גובה
בקרוב אעלה עוד תמונה
כמה זמן לקח לך להכין את כל הברבור, מההתחלה עד הסוף? זה נורא מעניין.. את שלי התחלתי לפני כחודשיים ואני רק ב"טבעת" השישית.. עשיתי הפסקה של בערך חודש כי זה ייאש אותי אבל אני נכנס לזה עכשיו שוב

מיריק22

New member
לוקח לי יומיים

באמת????????? כשאני מחליטה לעשות ברבור לוקח לי בערך יום עבודה.. גג יומיים.. אני מקפלת מלא חתיכות, ואז מרכיבה אותם.. להרכיב לוקח לי שעה וחצי עד שעתיים, ולקפל לוקח לי המון זמן.. בדרך כלל לוקח לי יומיים- אאבל אם אין לי מה לעשות.. לוקח לי איזה 6 שעות לקפל את כל החתיכות.. אבל מצאתי שיטה אחרת- אני לוקחת את שני השותפים שלי בדירה והם עוזרים לקפל אז יותר קל :) את הברבור מעטיפות המסטיק לקח לי חיצ שנה רק לאסוף את הכל.. וזה יותר מ- 500 חתיכות אז לקח לי זמן לקפל, כי בשיא טמטומי לא קיבלתי ישר שהביאו לי וחיכיתי עד שיהיו לי ה רבה..

yepeled

New member
כל הכבוד על ההתמדה 60 חוליות רק לבסיס?

התחלתי לקפל ברבורים משורשרים ממלבן הגעתי לשמונה ברבורים יש לי עוד 20! ונשברתי

למעלה