בקשר לדגים:

שונרא2000

New member
בקשר לדגים:

יש דגים שגודלו בבריכות וזה כן התעללות. כמו שאמרתי לאמא שלי: אני לא אוכלת דגים כי זה "שגעון שלי" היא שואלת אותי מה הבעיה בלאכול דגים אם הלכו וצדו אותם מסביבתם הטיבעית. אני לא רוצה לאכול את זה... זה היה חי פעם.. לא מסתדר לי כבר... גם יש לזה עינים וזה מסתכל עליי וגם אם אין. לא נוגעת בזה. בכל מקרה לאכול דגים זה באמת לא חמור כמו לאכול פרות או תרנגולות.... כי זה באמת כמעט כמו בטבע. אבל עדיין אני לא גרה בטבע, אף חייה לא אוכלת אותי. אני לא מאמינה שאנשים נועדו לאכול בשר.... אלא רק התרגלו. זה כולל דגים

diday

Member
דגי בריכות זה לא רק התעללות

מלבד העובדה שהדגים נמצאים בדרך כלל בצפיפות מאוד גבוהה, גדול דגים בבריכות מהוה גם מפגע אקולוגי. בנוסף הדגים בבריכות מקבלים תרופות אנטיביוטיות, הורמונים ו...צבעי מאכל. בדגים מסוימים כמו סלומון (לקס) וסוגים מסוינים של פורלים, הלקוח מצפה לבשר בגון אדום. בשבי, בבריכות, בשר הדג חיור, הודות לתזונה החדגונית והעדר תנועה מספקת. הפתרון שבאופן מפתיע עובד הוא תוספת צבע לאוכל. משהו רוצה לאכול דבר כזה? ------ טוב אז נשארנו עם דגי ים שלא גודלו בבריכות (כלובים). הדגים האלה נדוגו רובם ככולם בים התיכון. עד הקמת סכר אסואן לדגי הים התיכון היו נזונים מהנילוס. לאחר הקמת הסכר המקור הזה נפסק. ודגי הים התיכון נזונים כיום משפכים (ביוב, צואה...). בים התיכון קיימת גם הבעיה של דגת יתר שמכחידה אוכלוסיות ומיני דגים שונים. למרות שהרשויות במדינות השונות (גם ישראל) מנסות להלחם בתופעה באמצעים שונים, כמו אסור דיג בחודשים מסוימים בשנה, מתדלדלת אוכלוסית הדגים משנה לשנה ------- בקיצור רציתי לציין שבנוסף לעובדה שדג הוא גם יצור חי, אכילת דגים היא בדרך כלל גם לא בריאה. (כמובן פרט לדגי הקישון והירקון
)

למעלה