בקשר לדעה פוליטית

רמי אב

New member
בקשר לדעה פוליטית

אם האדם היהודי אומר ואו רושם לאחרים לאיזו מפלגה הוא רוצה להצביע כאשר ממה שמבינים ממנו הוא לא רוצה להצביע למפלגה דתית או חרדית, האם הוא עשה עבירה של לשון הרע שלא לצורך תועלת על שכתוצאה מהאמירה הזאת מי שמאנשי המפלגות האחרות מרגיש יותר רע מההחלטה שלו?
או שפוליטיקה זה חופש בחירה שלא קשור ללשון הרע ולא קשור ללשון הרע שלא לצורך תועלת?

קליטו

New member
לכאורה

יש חיוב לפרסם לשון הרע לתועלת, ולגנות מפלגות שמפיצות שנאה, או מפלגה שהיא מסוכנת לארץ ישראל וכו'.
ודאי שאין להלל מפלגות חילוניות שלא פעם מונעות מאינטרסים, ואין טובת האזרח הקטן והמסכן לנגד עיניהם.
במפלגות חרדיות יש עוד זרז להתנהל בחמלה, ולעשות לטובת הכלל.
ראינו איך שמפלגה שמתיימרת להיות דתית, חברה לאיש רע מעללים, שכל מטרתו זה להפיץ שנאה ולדכא את המיעוט שומר המצוות.

רמי אב

New member
אני לא הבנתי את התשובה שלך

מותר או אסור?
לרשום ואו להגיד לאחרים לאיזו מפלגה רוצים להצביע?
ורק בשביל הידע, בקשר למפלגה שאתה רשמת, האם אתה התכוונת למפלגת יחד על שלדעתך זה לא בסדר שברוך מרזל שנחשב לפעיל ימין חזק נמצא בה? ועלול לפגוע במי שפחות ימני ונמצא בש"ס?
כי עד מה שנראה לי, מר"ן זצ"ל בפוליטיקה היה במרכז.

קליטו

New member
כולם היו בניו של מרן

גם אריה דרעי, וגם אלי ישי,
בזמנינו שמתקיים איפשהו משא ומתן עם המחבלים אבו מאזן וחבר רוצחיו, אז ודאי שכל דיבור עם הרוצחים זו כניעה ותשלום שכר על הפיגועים הנוראים שהם ביצעו כאן.
לכן אלי ישי הוא ימין, ואריה דרעי יכול ללכת עם השמאל, כי הכל דיבורים בינתיים, ובעתיד אם ידברו שלום אז חכמי התורה ישקלו את העניין שוב. ויש כאן גם את השיקול של הצלת התורה והיהדות, שזוהיא גם פיקוח נפש, כי אם נתנהג לפי התורה, ותינוקות של בית רבן יעסקו בתורה - זה יהיה לנו למגן מפני האויב, ואם אין קמח אין תורה -כידוע.
אין סיבה לדבר בגנותם של מפלגות חרדיות. לגבי שאר המפלגות - אם הן מזיקות לדעתך, אז ודאי שעליך לפרסם זאת.
מותר ומצווה לדבר לשון הרע לתועלת כשאין ברירה אחרת איך לתקן,
במקרה זה אתה רשאי לבחור בדרך שיביא הכי הרבה תועלת, גם אם תדבר לשון הרע.
במקרה ויהיה תועלת גם אם תדבר נגד "הדרך" של המפלגה הלא חיובית, אז תדבר נגד הדרך ולא נגד הפוליטיקאים.
אני רמזתי על מפלגת הבית היהודי שהיא מפלגה כללית, ולא מפלגה דתית.
לגבי המפלגות החרדיות, כולם אהובים, וכל אחד יעשה את השיקול דעת שלו.
כפי מה ששמעתי, אין חובה לציית לרב שלך לאיזו מפלגה חרדית לבחור, כמו שהרב שלך אינו רשאי לצוות עליך לאכול רק מההשגחה של הרב לנדא לדוגמה, היות ויש הרבה כשרויות טובות ומעולות.
וכל אחד בוחר כפי שיקול דעתו, וכמובן אנחנו חיים מפי הרבנים שלנו, אלא שאין כאן חובה, יש כאן המלצה.

למעלה