תשובה קצת יותר מפורטת
קודם כל, הערה כללית - בבג"ץ לא חייבים בהכרח עורך דין (למרות שתמיד טוב שיהיה). אם הענין לא מסובך, אפשר גם לכתוב עתירה לבד. במצב כזה, השופטים מאוד עוזרים לך. מצד שני, כך בחשבון שאם יש היבטים משפטיים יותר מורכביים, אתה עשוי לפגוע בעצמך אם לא תהיה מיוצג על ידי עו"ד, ואחר כך יהיה לך קשה מאוד לתקן. שנית, סדרי הדין בבג"ץ קבועים בתקנות סדר הדין בבית המשפט הגבוה לצדק, התשמ"ד - 1984. עתירה לבג"ץ צריכה להערך על פי הנוסח הבא: עתירה בבית המשפט העליון היושב לדין כבית משפט גבוה לצדק בירושלים משפט מס´ --------- ---------- העותר נגד ---------- המשיב עתירה ל---------- פרש את כל הפרטים הנוגעים לעותר, שמו, מספר זהותו ומען מגוריו (ואם הוא תאגיד - מספר רישומו ומען משרדו), מענו להמצאת כתבי בי-דין, ושייכותו לנושא העתירה, את העובדות השייכות לעניין, את תכליתה של העתירה ואת הנימוקים שעליהם היא מבוססת: א. אם היה הנושא בקשת צו לגוף ציבורי לעשות מעשה או לחדול ממעשה פלוני - יש לפרש העובדה שבקשת העותר מאת הגוף הנדון נדחתה או לא ניתנה, וכי נגרם לעותר או עלול להיגרם לו נזק על ידי כך, והעתירה תסתיים במשאלה ליתן צו המורה למשיב לעשות או לחדול, לפי הענין. ב. אם היה הנושא הביאס קורפוס - תסתיים העתירה בבקשה כי יוציא בית המשפט הזמנה אל ------ להתייצב וליתן טעם, מדוע לא יביא את -------- העותר (או אדם אחר, לפי הענין) לפני בית המשפט ביום שייקבע לשם (פרש את המטרה) --------- וכיוצא בזה - בשאר המקרים. ------------- יום ---------- חתימה טופס 2 (תקנה 4) תצהיר העותר (הכותרת כמו בטופס 1) אני ------- מצהיר כי ההודעה שמסרתי בפסקאות --------- שבעתירתי הנ"ל הן נכונות (נכונות לפי מיטב ידיעתי ואמונתי). ------------- חתימת המצהיר אני הח"מ --------- מאשר בזה כי ביום --------- הופיע בפני ----------- המוכר לי אישית/שזיהיתיו לפי ת"ז מס´ --------- ולאחר שהזהרתיו כי עליו לומר את האמת בלבד ואת האמת כולה וכי יהיה צפוי לעונשים הקבועים בחוק אם לא יעשה כן, אישר את נכונות הצהרתו דלעיל וחתם עליה בפני. --------------- חתימת מקבל התצהיר בכל מקרה, אני ממליץ כי תייוועץ עם עורך דין קודם לכן. לא אמור לעלות יותר מדי כסף. (ואם יש פרסום בענין, יש עורכי דין שיסכימו לעשות כן אפילו בתשלום מזערי).