בקשר להודעה שלי מלמטה.. אושי אודה גם לתגובתך באם יש לך המלצה

oriki886

New member
בקשר להודעה שלי מלמטה.. אושי אודה גם לתגובתך באם יש לך המלצה

דיברתי היום שוב עם הקצינת קישור, היא אמרה לי שכרגע אני נמצא בפלוגה שנקראת ״בלתי מתאמים/נקראים״ ששם החליט המפקד לשים אותי. העניין הוא שכמובן ברגע שהמפקד רוצה הוא יכול להחזיר אותי או כאשר הוא מתחלף, ואצלי ביחידה זה קורה מדי שנתיים כי המפקד הוא איש קבע. אני לא מעוניין להישאר במצב כזה של חוסר וודאות ומעוניין לעבור ליחידה עורפית ולעשות שם מילואים ( בלי להוריד פרופיל- כרגע הפרופיל שלי הוא 97) והקצינה אמרה לי שאם המפקד יאשר לי את המעבר לאחר שאדבר איתו, אז אני צריך למצוא לי יחידה שתסכים לקלוט אותי. ממש לא הבנתי למה אני צריך למצוא יחידה כזאת ומאיפה בכלל אני עושה את זה.. היא אמרה לי שמיצוי זה רק ללוחמים, ואני בתפקיד בחיל הקשר בפלחיק של חטיבה. מה אפשר לעשות במצב זה והאם אפשר לעבור ליחידה עורפית כשיש לי פרופיל קדמי? בנוסף, למרות שאין לי מושג איך, אני מוצא יחידה עורפית שתרצה לקלוט אותי ( לדוגמא דרך חבר) אך בכלל היא לא קשורה לחיל קשר ואין לה תקנים למקצוע שלי, אך הם רק רוצים עוד חיילים שיעשו תפקיד מסויים אחר, האם אפשר לעבור ליחידה כזאת? אודה מאוד לעזרה במצב הזה, חייב להתקדם ממנו איכשהו. תודה רבה

אושי231

New member
עם הזמן למדתי שבצבא הכל אפשרי

השאלה היא בנכונות של אנשים..
אם באמת תמצא יחידה שמעוניינת לקבל אותך, הם ידרשו אותך מיחידת האם שלך ובמידה וזה יאושר אתה תעבור.
ההתעסקות שלך עכשיו צריכה להיות במציאת יחידה שמעוניינת בך.
אם יש עוד שאלות אשמח לענות.

oriki886

New member
תגובה

תודה רבה על העזרה. יש לך רעיונות איך ניתן למצוא יחידה שתתאים לי מלבד חברים? לפי מה שהבנתי לא בהכרח חייב שיהיה לה תקן למקצוע שיש לי ( מפעיל תקשוב מבצעי)?

oriki886

New member
שאלה נוספת:

מדוע הצבא לא יכול למצוא לי יחידה אחרת ובמקום זה אני צריך לחפש בעצמי.. מה גם שאין לי ממש את הכלים לכך? פשוט לא אכפת לי איזה יחידה, רק שתהיה עורפית. ואם אני ממלא טופס 55, עדיין אני צריך למצוא לעצמי יחידה? הרי מי שלא יכול להיות ביחידה על פי הפקודה, ומחליטים להעביר אותו, אז הצבא בא ומחפש לו יחידה. אז למה במקרה הזה אני צריך לחפש בעצמי? תודה

אושי231

New member
הצבא מעדיף שאתה מחפש משתי סיבות

1. פחות עבודה לצה"ל
2. הסיכוי שתגיע ליחידה שתמצא חן בעיניך הוא הרבה יותר גבוה.
&nbsp
אם תמלא טופס 55 לא תצטרך למצוא לעצמך יחידה.

למעלה