בקשר להודעות קבלה ומבחני מו"ר

plroit

New member
בקשר להודעות קבלה ומבחני מו"ר

שלום לכולם, אני ממש מקווה שתוכלו לעזור לי או לכוון אותי בקשר לועדות הקבלה, כי השקט התעשייתי מצד שלוש האוניברסיטאות גורם לי איטצ'ינג נפשי עצבני. כעיקרון אני מועמד לעתודה האקדמית כשהרפואה בראש סדר העדיפויות, מה שאומר שהרגע סיימתי ביצפר ואני מחכה לקבלת ציוני הבגרות. אולם כבר נכחתי במבחני אישיות ראשוניים של האוניברסיטה העברית, והם לא חזרו אליי עם תאריך לעריכת ראיון אישי. כמו כן לא שמעתי מילה לא מהטכניון ולא מאת"א על עריכת מבחני מו"ר או ועדות קבלה. האם זה אומר שמצבי עגום ומראש ויתרו עליי או שהם משדרים לי שב בשקט עד שנקבל את הציונים? אני מניח שיש פה כמה עתודאי רפואה שנמצאים במצב דומה לשלי, אז אנא ממכם, הרימו ראש!

danc18

New member
אהלן

בנוגע לירושלים- אני מאמין שהתכוונת לשאלונים. אותם כל העתודאים עשו. בנוגע לשלב השני- של ראיונות המרק"ם, זומן רק חלק קטן מהעתודאים (משהו אקראי לחלוטין-אל תסיק מזה שום דבר, פשוט היה להם מקומות למלא). כל שאר העתודאים יזומנו לראיונות האלה בספטמבר, אחרי שיתקבלו ציוני הבגרויות שלהם וייקבע אם יש טעם לזמנם. בנוגע לטכניון ולאת"א- גם אצלם, הם לא מתחילים להתעסק איתנו עד שאין לנו בגרויות. מבחני המו"ר יתקיימו לעתודאים רק בספטמבר. בהצלחה!

danc18

New member
וואי מוזר..

גם לא ממש הוגן.. אבל שיהיה

תשובה:

גם אני מועמדת והעניינים הם כלדהלן; באוניברסיטה העברית רוב המומעדים מקבלים זימון לשלב השני של מרק"ם רק לקראת פרסום ציוני הבגרות (ביררתי את זה). הראיונות בטכניון ובתל אביב מתקיימים בד"כ אף הם לאחר פרסום הציונים. עתודאים לא עושים מו"ר. ומצבך לא עגום!

itsish

New member
../images/Emo207.gif אם כבר בעתודאים עסקינן

מישהו יודע מתי יתפרסמו ציוני הבגרות לעתודאים? חבר שלי (יודע דבר..) אמר לי שלמרות שאין השנה מדבקות אדומות הציונים של העתודאים מתפרסמים מוקדם יותר...על סמך רשימות שהצבא מסר למשרד החינוך ולבתי הספר..

danc18

New member
הציונים

מתפרסמים מוקדם? אני יודע שזה פשוט ממוחשב השנה, ובמקום מדבקות אדומות הנתונים שלנו פשוט מקודדים איכשהו באופן ממוחשב כך שהציונים מגיעים קודם לצבא. אבל נראה לי שאנחנו בעצמנו לא נדע את הציונים לפני חברים שלנו שאינם עתודאים.. מישהו יודע לענות על זה מנסיון?

הנתונים מאז ומתמיד עברו באופן

ממחושב (לעתודאים), אתה לא מצפה שכל אוניברסיטה קיבלה רשימות והתחילה להקליד. בכל אופן, שנה שעברה הציונים פורסמו באתרי האוניברסיטאות ב-13 לספטמבר בערך...

danc18

New member
לא הבנתי

מה הסערה. אף אחד לא ביקש מהאוניברסיטאות להתחיל להקליד. סך הכל אמרתי שהמדבקות האדומות לא בוטלו- אלא תפקידן ממולא החל מהשנה באופן ממוחשב, אוטומטית.

לפי ניסיון העבר

הבדיקה היא לא בדיקה נפרדת לעתודאים-גם ככה המעריכים בודקים לפי הכיתה שבה נערכה הבחינה, לכן גם אין בדיקה מוקדמת, לכן גם לא ניתן לפרסם את ציוני העתודאים מוקדם. ה'זירוז' הוא לא בהעברת הציונים לאוני', אלא בהנפקת תעודות בגרות בצורה מיידית לעתודאים, כאשר שאר התלמידים מקבלים תעודת בגרות לאחר כמה חודשים. ההנפקה היא לא הנפקה של תעודה, אלא העברת הציונים כציוני תעודת בגרות למוסדות השונים. בכל אופן, אצלי ציוני הבגרות הופיעו באתרי האוני' כולל החלטת וועדת הקבלה, כשלושה ימים לאחר פרסום הציונים באתר של משרד החינוך.

למעלה