בקשר להוצאת ילד מבית לפנימיה:

safi18

New member
בקשר להוצאת ילד מבית לפנימיה:

אני מקווה שהיגעתי לפורום הנכון: בתי בת 12.בכיתה ו'. יש לנו המון בעיות ,שהעיקרית היא,שהיא מאחרת הרבה לבי"ס ונעדרת הרבה. בתגובה,המורה ביקרה אצלנו ואמרה שבפעם הבאה היא תשלח קצין ביקור סדיר. הבעייה בביתנו:לבעלי יש מחלה נפשית ולעיתים הוא מתאשפז וביום יום על כדורים. לחץ נפשי ומתח מערערים אותו. יש לנו גם ילדה חולת סכרת,הדורשת השגחה תמידית. האם,על הרקע הזה,כשהמצב הכלכלי הוא לא משהו,בלית ברירה,ניתן לבקש שאולי,לטובת הילדה,להעבירה למוסד\פנימייה,מסגרת שבמפורש תציל את חייה כי אני חשה שלאורך זמן לא נעמודבכך?( וניסינו הכל...). אז..מה עושים?

illy1974

New member
מענה בקשר להוצאת ילד

שלום, ממה שכתבת אני מבין שביתך חשובה לך מאד ואת מודאגת שהיא איננה הולכת באופן סדיר לביה"ס ומאחרת. אפשר להבין שמאד קשה לה מהמצב בבית והיא מאד רוצה לעזור בטיפול באביה ובאחותה ולכן ביה"ס מקבל עדיפות משנית בעולמה. אך את כאם מזהה ובצדק שזאת לא אחריותה והיית מעוניינת שהיא תמשיך ללמוד, להתפתח ולהיות עם בני גילה.דרושים ממך כוחות רבים לטפל בבעלך ובבתך וצריך גם להשאיר כוחות ופנאי להיות בשביל בתך בת ה -12.היא עצמה עדין נערה צעירה שזקוקה ליחס ולתשומת לב מיוחדת.וציינת את המצב הכלכלי בבית שלא מוסיף כוחות...יש בישראל מגוון רחב של אפשרויות למתן עזרה במצבים אלה. זכותך לקבל עזרה מלשכת הרווחה הקרובה לביתך. מהיכרותי בלשכות אלה אנשים נפלאים שמכירים היטב את אפשרויות הטיפול במצבכם, עלייך רק לפנות אלייהם. אני מאחל לכם בריאות שלמה ובהצלחה.

יש מסגרות חלקיות

כמו "פנימיות יום", אבל אני לא בטוח כמה זה יעזור לה, כי היא כבר די גדולה. אפשר לנסות ולדחוף אותה למסגרת איכותית ככל האפשר - פנימייה לא טיפולית אולי אפילו איזה כפר נוער חקלאי... העניין הוא שהמדינה כרגע משתדלת לא להוציא מהבית, בגלל העיות תקציביות (מעדיפים שהקהילה תתמודד עם הבעיות). בכל אופן - כדאי לברר עם עו"ס באיזור מגורייך.

בנוגע לפתרונות בתוך הקהילה

בניגוד למיניכאן, אני חושבת שבשבילכם זה יכול להיות פתרון טוב. הבעיה היא בכך שלא בטוח אילו מסגרות יש אצלכם בעיר/יישוב, כיוון שזה משתנה ממקום למקום. הכוונה היא בעיקר למועדוני נוער/ילדים, שנועדו לילדים שיש בעייתיות בבית, וכדי להקהל על המצב הילדים נמצאים רוב שעות היום, אחרי בי"ס, במועדון, ובערב חוזרים הביתה. בכל מקרה ההמלצה שלי היא לקבוע פגישה עם עובדת סוציאלית במקום מגורייך, ולדבר איתה. היא תוכל לספר לך על האפשרויות המגוונות שעומדות בפנייך.

joyjoy

New member
מצטרפת להמלצות לפנות לעוס"ית

ולהתייעץ באופן פרטני ואישי לילדה שלך מקווה שתמצאו פתרון טוב לכולכם

למעלה