בקשר להזעת יתר.. מומחה כנס בקשה..

בקשר להזעת יתר.. מומחה כנס בקשה..

תראה אני סובל ממחלת זעה קשה כמעט בכול הגוף ...( בעיקר בבית השחי וביידים למרות שגם קצת בפנים , במפשעה , בבטן ועוד...!) זה התחיל לי בכיתה בערך ח ועד עכשיו שאני בכיתה יא זה ממשיך לי ( גם בחורף וגם בקיץ במצבי לחץ התרגשות ועוד..). שאלתי היא האם כדאי לי לעשות את הניתוח של שאיבת בלוטות הזיעה בגלל שאמרו שזה בעייה פסיכולוגית מהמוח ועדיין אינ תמיד יהיה בלחץ והתרגשות אז יכול להיות שזה בכלל יעבור לי או שאני צריך לעשות תניתוח .. ? תן לי את הצעתך כי אני צריך זאת מהר ליפני שאני ילך לרופא.. אני רוצה לשמוע כמה דעות/עצות .. נ.ב הלכתי לרופאה שלי והיא אמרה לי שאני עדיין צעיר מיידי לעשות את הניתוח לפחות מגיל 18 ... ומבחינה פיזית יש לי גוף מפותח..אני לא יודע מה לעשות... וסליחה על המגילה :D תודה מראש!!!

הזעת יתר

היי יוסי כמובן שלא נוכל לתת לך כאן אבחון מקצועי, ולכן התשובה תהיה כללית. שאיבת בלוטות הזיעה היא חלופה לניתוח כריתת הבלוטות, הנהוג במסגרת קופות החולים. תופעת הלוואי הנפוצה של כריתת הבלוטות היא פיצוי, מה שאומר שהזעת היתר עוברת למקום אחר בגוף, והרי לא לכך התכוון המשורר. שאיבת הבלוטות אינה כרוכה בתופעת לוואי זו ולכן מומלצת הרבה יותר. מבחינת המעורבות הפסיכולוגית - הרוב סוברים היום שלכל בעיה פיזיולוגית יש גם מקור פסיכולוגי, אבל זה לא מענייננו. ללא קשר למקור הפסיכולוגי, הניתוח לשאיבת בלוטות הזיעה נועד לפתור את בעית הזעת היתר.

למעלה