בקשר להפגנה בביתו של הרמטכ"ל

masterboy

New member
בקשר להפגנה בביתו של הרמטכ"ל

תסבירו לי בבקשה מה ההיגיון בהפגנה מול הבית של הרמטכ"ל? צה"ל הוא גוף לא פוליטי. אתם רוצים לעשות הפגנה? נו מה הבעיה, סעו לשדרות ותפגינו מול הבית של פרץ. אה יש שם קסאמים וזה נורא מפחיד.... מה הרמטכ"ל צריך לעשות עם זה? הרי נתנו לו הוראות לירות על חולות. זה מה שצה"ל הרי עושה כל הזמן מאז שהתקבלה ההוראה להגיב על ירי הקסאמים בארטילריה. זה גם מה שצה"ל עשה בלבנון במשך שנים "מטוסי צה"ל תקפו הערב בלבנון" בדרך כלל תוקפים דיונות, לפעמים אם המצב ממש רע תוקפים גם סלעים. המשפחה המסכנה הייתה במקום שהיו בטוחים שהוא ריק מאנשים ובגלל זה החליטו להפציץ אותו. לא חשבו שיש שם מחבלים וגם לא ראו פלסטינים והחליטו לירות עליהם לכיף. ברגע שתתקבל הוראה להגיב באמת על ירי הקסאמים יפגעו בצורה מדוייקת במחבלים ואוכלוסיה לא תיפגע. היום פשוט יורים למקומות שנראים נקיים ואז מידי פעם אזרחים נפגעים. הרי לצה"ל יש את הציוד הצבאי הכי מתקדם בעולם, אם רוצים אפשר לפגוע בעכבר נייח מקילומטרים. ותפסיקו לזיין את השכל על פשעי מלחמה, מה זה השטויות האלו? פשעי מלחמה זה שמליציות חמושות באפריקה באות לאיזה כפר ומתחילות לרסס שם את כל הילדים. מישהו חושב שהתקבלה בצה"ל החלטה להתחיל לירות על אזרחים לכיף? לא כי אם יש משהו כזה אז תגידו, זה בטוח מאוד ישעשע אותי.

trigotrigo

New member
צה"ל, כמו המשטרה,

הוא זרוע של הרשות המבצעת, דהיינו, הממשלה. כשצריך לתת א תהדין, אז גם הרמטכ"ל וגם שר הביטחון אחראים על הנושא, לא רק שר הביטחון.

masterboy

New member
הרמטכ"ל לא קשור לפוליטיקה

זה כמו שתפגין מול הבית של קופאית אחרי שמכרו לך מוצר מקולקל. הרמטכ"ל הוא נציב של הממשלה בצבא והוא אמור לדאוג שההוראות של הממשלה מתקיימות. מה שכן, ליד הבית שלו לא נוחתים קסאמים אז זה יותר נוח.

trigotrigo

New member
הוא עומד בראש הצבא

וכן, בעולם של היום, כמה שזה לא אמור להיות, הרמטכ"ל הוא תפקיד פוליטי.

trigotrigo

New member
ובוספו של דבר

כשצה"ל עומד בפני ביקורת, הוא זה שצריך להגיב, בסופו של דבר, לחיוב או לשלילה.

masterboy

New member
הביקורת היא על המקצועיות של צה"ל?

אם כן אז זה ליגיטימי אבל אני לא יודע כמה מהמפגינים הם מומחים לבליסטיקה. הביקורת היא על המדיניות ודרך העבודה וזה קשור לשר הביטחון ולא לרמטכ"ל.

יש בסך הכל חבורת מתלהמים, חצי מהם

פרזיטים משתמטים שאין להם שום מושג בביטחון ובכלל לא אכפת להם, מקסימום הם יודעים לצטט כל מיני קישקושים מאמנת ז'נבה והחוק הבינלאומי ללא קשר לכלום. הפגנה? זו לא היתה הפגנה, סתם קבוצה שולית שצרחה כמו פסיכית "רוצח" לרמטכ"ל דן חלוץ. הפגנת כוח עלובה ורווית שנאה למדינה, למי שמגן עליה, צה"ל. הם לא יודעים את העובדות, הם חרצו את הדין בעצמם ובכלל לא אכפת להם מוועדת החקירה, מהעובדה שהפלשתינים לא משתפים פעולה איתנו לחקר האירוע, גם לא אכפת להם שהיום החמאס עשה "במקרה" באותו איזור בדיוק ניקוי של שטח ממטענים שהוא עצמו הטמין, לי זה נראה כמו השמדת ראיות. גם לא אכפת להם אם היה או לא היה ירי של קסאמים בקרבת אותה משפחה, הם מעדיפים שאותו הקסאם היה פוגע בילד ישראלי בשדרות והורג אותו העיקר שצה"ל "ינהג באיפוק", שחס וחלילה שכמה פלשתינים לא יפגעו(חס וחלילה...), גם ככה הם היו מאשימים את ה"כיבוש" ולא את המחבלים, מוח מעוות לתפארת. שהם ישאלו שאלות? חס וחלילה, קל יותר להתלהם, אותו הדבר קרה עם סרן ר' שיצא בסוף זכאי, כמה תמונות בטלוויזיה, כמה קלוזאפים על ילדה צורחת, בהתאם למסורת המפוארת של ניצול שאין יותר ציני ומכוער ממנו של כאב למטרות פוליטיות והרווית שנאה. הרי איך הם יכולים לשרוד בלי שנאה? זה כמו אוויר בשבילם, אם אנחנו לא היינו קיימים הם מזמן היו מרווים אותו על ידי מלחמת אזרחים, כזו טובה ומדממת.

trigotrigo

New member
גם דרך העבודה באחריות הרמטכ"ל

להזכירך, לצה"ל יש קוד אתי שהוא קבע, והרמטכ"ל הוא האחראי העליון שהצבא באמת יתפקד על פי הקוד הזה. "רוח הלחימה", קוראים לזה.

masterboy

New member
אני מלמד את הרוח צה"ל

בפעילויות של הגדנ"ע עשרות ומאות חניכים, אני גם מעביר פעילויות הכנה לצה"ל על טוהר הנשק, אני מספר את הסיפור של כפר קאסם ומדבר על פקודה בלתי חוקית בעליל וכו' וכו' וכו'. כל אלו אינם קשורים כלל לאירוע שקרה. האירוע שקרה הוא בפירוש תאונה ולכן גם אם זה נגרם מפגז ישראלי(סבירות גבוהה שכן) לא הייתה כאן שום עבירה על הכללים המוסריים של צה"ל כי זאת הייתה תאונה. חושב אחרת? צטט לי מעקרונות היסוד של צה"ל, מרוח צה"ל, מההגדרה של טוהר הנשק או כל מה שתרצה משהו שסותר את מה שאמרתי.

trigotrigo

New member
לא אמרתי אם זו תאונה או לא

ציינתי שמאחר שיש קוד אתי לצה"ל, זה רק תומך בטענה שלי שיש מה להגיב בפני ביקורת.

masterboy

New member
הקוד האתי של צה"ל לא קשור לכאן

ההפגנה היא על מדיניות והמדיניות לא קשורה אליו אם ההפגנה הייתה על קטע מקצועי אז אולי הייתי מבין, אבל על מדיניות? מה הקשר אליו? הוא יכול להגיד "לא רוצה"? מה זה השטויות האלו?! חוץ מזה שהקוד האתי בכלל לא קשור לכאן, אתה בכלל מכיר אותו? אתה יודע על מה אתה מדבר בכלל?

trigotrigo

New member
כן אני יודע

לא רק אתה מתעסק בדברים האלה. גם אני למדתי אותם, וגם אני ראיתי אותם לא רק במסגרת לימודית, אלא גם צבאית.

trigotrigo

New member
אתה מוכן לחזור לנושא שהתחלתי?

שהוא שלדעתי התפקיד של הרמטכ"ל מעורב בפוליטיקה?

masterboy

New member
אז הסבר לי מדוע

וגם אם הוא מעורב בפוליטיקה זה לא משנה, הוא עדיין לא האחרי.

trigotrigo

New member
אני חשוב שכבר הסברתי מספיק למה

אין צורך לחזור על מה שכבר אמרתי

a e q u i t a s

New member
הרמטכ"ל הוא לא תפקיד פוליטי

הרמטכ"ל הוא לא תפקיד פוליטי, הוא סמכות המקצועית הגבוהה ביותר והינו כפוף לפקודות הצבא. ברגע שיש סקנדל ברור שהצבא סופג ביקורות הרי טיבעי שכן הוא האירגון שביצע את הפעולה...אך הרמטכ"ל בסופו של דבר הוא חייל משודרג..

trigotrigo

New member
שחייב לקחת אחריות על פעילות הצבא!!

הרמטכ"ל הוא יותר מסתם חיל! לו היה חיל שרק כפוף לפקודות, הוא לא היה לקוח אשמה בשום דבר. הנה דוגמות למה שאני מתכוון להעביר: 1) אחרי מלחמת העולם השניה, לא נשפטו רק שרי הממשלה הנאצית, אלא גם בכירי הצבא. אייכמן יימח שמו, הצהיר "רק מילאתי פקודות". 2) על מי הופלה כל האשמה אחרי מלחמת יום-הכיפורים? ואל תגידו שזה לא היה פוליטי. מאז ומתמיד זה היה.

masterboy

New member
מה הקשר?!

הנאצים צייטו לפקודות שנוגדות צלם אנוש, ועל זה הם נשפטו, כאן לא הייתה פקודה כזאת, לכן מה שאתה אומר זה קישקוש וזילות השואה. המלחמת יום כיפור האשמה הופלה על הממשלה, הצבא גם חטף על זה אבל זה היה בגלל ניהול גרוע, לא היה כאן עיניין פוליטי. הצבא פשוט לא התנהל נכון. אתה בא ומתלונן על בעיות עם המדיניות על צה"ל למרות שהיא מוכתבת מלמעלה. יש לך בעיה, לך תפגין אצל שר הביטחון, הרמטכ"ל אחראי על ביצוע החלטות הממשלה.

למעלה