בקשר להקלות בבגרויות..במיוחד לעדי!

pink magic

New member
בקשר להקלות בבגרויות..במיוחד לעדי!

שלום שלום!
נכנסתי לפורום ובראש ובראשונה ראיתי את הטאגליין שעסק בהקלות בבגרויות. עדי, את טענת שההקלות קצת נראות לך מוגזמות מכיוון שזה משקף כאילו החירשים לא מסוגלים ללמוד וכו. אני בהחלט מסכימה עמך. אך דבר זה לא נגרם ממחשבה כזו, חס וחלילה אם אשמע שכך. שמעת על אפילה מתקנת? בטח שכן, בשיעורי האזרחות. אפילה מתקנת היא מתן אפשרויות קבלה למוסדות שאפילו לשומעים קשה להתקבל (או אוניברסיטה) ולעבודות לאוכלוסייה שאין לה אפשרויות או אמצעים להגיע למעמד שווה ולהתקבל בזכות עצמם כמו עניים ודיסלקטים. החירשים מפספסים המון חומר בגלל שהם לא שומעים, לכן יש מחסור של כ20% מהחומר ללימודים לבגרויות, וחבל שנקבל ציון נמוך בבגרויות בגלל זה. לכן תוספת הזמן והקלת 10 הנקודות מגיעות לחירשים כדי לקבל ציונים די גבוהים לקבלה למוסדות אלה. מקווה שזה מקובל עלייך....?

LordNor

New member
את צודקת בהחלט..

נראה לי שדנו בזה לפני זמן מה...וכל אחד כתב את דעתו. אבל תגובתך הרשימה אותי ואני איתך ב-100% בזה שאנו מפסידים חומר בגלל היותנו לקויי שמיעה ואיננו שומעים. אם מותר לשאול, מאיפה כל הידע הזה?

המרחפת

New member
אני מניחה

שאם את יודעת מה דעתי אז גם קראת את כל השרשור ההוא, וגם הנקודה הזו עלתה. מה עם ה"מלווה לכבדי שמיעה"? תפקידו, אגב, לבוא ולשאול אם הבנת את כל השאלות. ולא יותר מזה. שמחה לראות שמישהו גם מקליק על הטאג ליינים....

למעלה