בקשר להרגלי אכילה נכונים ...

jony252

New member
בקשר להרגלי אכילה נכונים ...

שלום .... רציתי לדעת .... האם נכון לשתות כפית של לימון כל בוקר.... כוס יין אדום פעם ביום....... על מנת להיות בריא יותר ....... אני מעוניין בזה ....תנו לי עוד טיפים ...... האם פירות מותר כמה שרוצים .....ללא גבולות....? תודה
 
הרגלים מגונים

כפית לימון כל בוקר - למה לא?, כוס יין כל יום רק בהנחה שאתה רגיל לשתות אם לא אין צורך, אכילת פירות מכל הצבעים תענה על מתן החומרים הטובים שביין. לא מומלץ לאכול פירות ללא הגבלה בפרט אם קיימת בעית:סוכר, טריגליצרידים, תנגודת לאינסולין, השמנה five a day הינה ההמלצה במידה שאתה בריא .
 

orlysamu

New member
גוני

ביין ישנו פיטוכימיקל אדום שנקרא ליקופן והוא הצבע האדום שטוב נגד סרטן שתיה של יין מכילה לא רק את הליקופן אלא גם אלכוהול וסוכר מה הטעם להדליק גפרור ולשפוך עליו כוס מיים?! את הליקופן ניתן להשיג ע"י אכילת עגבניות רימונים וכל ירק המכיל את הצבע האדום. שתיה של כפית לימון בבוקר לפני הכל טובה לניקוי הכבד (בהנחה שאינך סובל מצרבות) ההמלצה היא חצי כוס מים פושרים עם מיץ מחצי לימון, חשוב להבין מהיכן מגיעות כל ההמלצות והטיפים כידוע שפירות מלאים בסוכר ורצוי לצרוך אותם בהגבלה, אך ירקות ניתן לצרוך ללא הגבלה ורצוי מכל הצבעים(הפיטוכימיקלים הנהדרים שבהם)
 
ביין אדום אין ליקופן

החומרים המועילים ביין אדום הם רזרבטרול ופוליפנולים. מקורות לליקופן הם - עגבניות ומוצריהן (כדי שהליקופן ייספג טוב יותר בגוף על העגבניות לעבור חימום כלשהו, ולכן בעגבניה טריה אין אותה כמות ליקופן עבור הגוף כמו ברסק עגבניות, רוטב, קטשופ וכו'), אבטיח, אשכולית אדומה ופאפאיה.
 

orlysamu

New member
../images/Emo9.gifאלפקה פקה

תודה רבה על ההעשרה, נכון שביין אדום ישנם גם נוגדי חימצון רזרבטרול ופוליפנולים אך אני עדיין טוענת כי ביין אדום יש גם את נוגד החימצון ליקופן, ולנער בגיל ההתבגרות אולי רצוי שיאכל יותר פירות ולא יין ונכון ככל שנתעלל בעגבניה יותר כך הליקופן יהיה יותר זמין. הידע שלי אכן מוגבל אך בהחלט לא ניתן לומר כי הוא שגוי ושוב תודה על ההעשרה אשמח לדעת מדוע התעצבנת עלי? שכן ההודעה אינה כוללת דבר הקשור בקשר זה או אחר אלייך המשך יום נעים אורלי
 
תראי, זה לא מידע שקשה לבדוק

בכל אתר פירוט תוזנתי שמכבד את עצמו. הנה קישור מ www.nutritiondata.com, וכפי שאפשר לראות אין ביין אדום ליקופן, מהסיבה הפשוטה שאין בענבים ליקופן. (תרדי לחלק בטבלה של הויטמינים, תסתכלי ב lycopene) לא ברור לי על סמך מה את אומרת שהתעצבנתי - בסך הכול אני לא מאלה שממלאים כל הודעה בעשרים סמיילים, אבל להתעצבן? תיקנתי, ודווקא בצורה הכי יבשה שאפשר - פשוט רשמתי את המידע. שיהיה.
 

orlysamu

New member
אלפקה היקרה

לא את כל המידע ניתן להשיג דרך האינטרנט, אם המצב היה כך לא הייתי נרשמת לאוניברסיטה שיהיה לך המשך יום נעים
 
אם כך

אני משוכנעת שאת יכולה להפנות אותי למקור שבו כתוב שיין אדום (או ענבים) מכילים ליקופן. (אם לא באינטרנט, למרות שקשה לי להאמין שמידע כזה הוא נכון ולא קיים בשום מקום באינטרנט, אז מקור בספרים). ורק כדי להבהיר, כי שמתי לב שאת נוטה ליחס רגשנות יתר להודעות יבשות - אני שואלת כדי להעשיר את הידע שלי, לא כדי לתקוף אותך, יש דברים אחרים שמעצבנים אותי בחיים ואינם ליקופן או מידע מוטעה.
 
למעלה