אבל זה פשוט יותר ממה שאת מציגה
אני לא מכיר את פרטי המקרה שלך, אבל לשם איזון, גם לי היו פעיות כולסטרול וטריגליצרידים, ושתיהן נפתרו מאליהן וללא תרופות כשעברתי לתזונה דלת פחמימות. אבל אני מציע לאנשים לא ללמוד מאנקדוטות, אלא לנסות להבין את מורכבות הנושא, להכיר את עצמם, ולהכיר את המחקרים הרלוונטיים, ואז לברור לעצמם דרך התנהלות.
רוב הטריגליצרידים בדם מקורם בפחמימות. לא בשומנים. כל פחמימה שלא מנוצלת לאנרגיה הופכת מיד לשומן, והדרך של הגוף להעביר את השומן ממקום למקום היא באמצעות טריגליצרידים. הרבה פחמימות בתזונה ומעט פעילות גופנית = הרבה טריגליצרידים.
בנוסף אין הרבה קשר בין אכילת שומן להשמנה. אמנם יש קשר בין סך כמות הקלוריות להשמנה, אבל אפילו זה לא קשר פשוט. כשרוצים לרזות, רוצים בעצם שהגוף "ישרוף" שומנים שצבר. אז צריך להבין מה גורם לגוף לעשות את זה. התשובה היא אינסולין. כלומר להיפך, כשיש בגוף הרבה אינסולין, זה בעצם איתות לגוף "יש לנו כאן הרבה מאד אנרגיה, אין צורך לשרוף שומנים, להיפך, שווה אולי לאגור את האנרגיה הזו כשומנים לעתיד, שמא יהיה מחסור". במלים אחרות, אינסולין הוא הורמון אנאבולי - כזה שמאותת לגוף ליצור רקמות, לא לשרוף אותן ולהיפטר מהן. כשאוכלים הרבה פחמימות (ואצל סוכרתיים סוג 2 המצב חמור פי כמה, כי כל פחמימה גורמת לייצור מוגבר של אינסולין בגלל התנגודת) - הגוף לא יכול לשרוף שומנים גם אם נורא רוצים. גם אם לא אכלנו חמישית גרם שומן.
מה כן? פעילות גופנית - זה ממש להוציא את האינסולין לחופשה. זה זמן איכות טהור של הגוף ללא אקסטרא אינסולין. ככל שהפעילות ממושכת יותר (לא עצימה יותר. ממושכת יותר. זה לא עניין של קלוריות זה עניין שבזמן פעילות הגוף לא מייצר כמויות גדולות של אינסולין) כך הגוף מצליח להתנהל יותר זמן בלי הסיגנל הזה שמעכב שריפת שומנים.
הקטנת כמות הפחמימות - שתקטין ייצור אינסולין גם בלי קשר לפעילות גופנית.
 
אז אלה קצת מהתהליכים שפועלים ברקע. והמחקר?
ובכן יש לא מעט מחקר שמשווה דיאטות דלות פחמימות מול דלות שומן אצל סוכרתיים ובכלל. באופן די מובהק - דיאטות דלות פחמימות יעילות יותר באיבוד משקל, בשמירה על פרופיל שומנים תקין, באיזון סוכרת. וזה עוד לפני שדיברנו על כך שבדיאטות דלות פחמימות אין הגבלה קלורית, ולכן לרבים יותר קל לדבוק בהן לאורך זמן. רעבים? למה שלא תאכלו עוד פרוסת גבינה צהובה וחופן אגוזים? אבל מה אני מבין, אלה רק מחקרים. לא המלצות של תזונאיות קליניות. אבל לאט לאט מצטברות העדויות, ואפילו ההמלצות של האיגודים המקצועיים - אלה שזזים הכי לאט ובשמרנות מפליגה - מתחילים להשתנות. אז עכשיו כבר ידוע שאין קשר בין צריכת כלוסטרול לכולסטרול בדם, וכבר די ידוע ששומן רווי ושומן מהחי לא ממש מזיק כמו שחשבו.