בקשר להרעלה של המשפחה בת"א

erandb

New member
בקשר להרעלה של המשפחה בת"א

אני מקווה שזהו הפורום המתאים לשאלה הבאה. למרות שדובר בנושא ,כיצד גז יכול לדלוף בלי ריח ? הרי אם מדליקים לדוגמא את הגז במטבח ,יש ריח ? הבנתי שלגז אין ריח ואין טעם ,אבל כנראה כאשר הגז עובד ודולף אין ריח ? אודה למי שיכול להסביר לי !

DJNYC

New member
לגז הבישול אין ריח..

אבל, הוסיפו לו ריח במיוחד כדי שיוכלו לזהות אותו במקרה של דליפה. אני לא זוכר בדיוק את השם. אולי מישהו אחר יזכור... למדתי את זה בכימיה..

fireman

New member
עניין הגז.

אכן זהו המקום הנכון לשאול את השאלה משום ששרותי הכבאות עוסקים גם בנושא החומרים המסוכנים. המקרה בתל אביב עוסק במשפחה שמתה מהרעלת CO (פחמן חד חמצני) שהוא גז רעיל מאוד. ממה שידוע לי בבית פעלה מערכת הסקה המופעלת בגז/סולר/נפט...כאשר המערכת הזו פועלת כתוצר הבעירה נוצר גז רעיל (CO) שצריך לצאת לאנשהו...במקרה הספציפי דרך ארובה החוצה. כאשר נחסם פתח הארובה לא היה לאותו גז רעיל מאיפה לצאת מחוץ לבית והוא פשוט נאגר בתוך הבית. תכונת הגז CO הוא שהוא חסר צבע וריח ולכן אי אפשר לדעת שהוא נמצא בחלל החדר/בית וכאשר הריכוז שלו עולה בתוך הבית לעומת ריכוז החמצן נוצר מצב של הרעלת גז. את המקרה הזה היה אפשרי למנוע ע"י השארת פתח קטן בחלון מסויים בבית שממנו יוכל לצאת אותו גז ולהכנס אויר נקי מבחוץ, הדבר חשוב מאוד להחלפת האויר בבית ולאורור מינימלי... עכשיו נבדיל בין הCO לגז הגפ"ם (גז הבישול) גז הבישול מורכב משני גזים עיקריים: גז הבוטן וגז הפרופן...שני הגזים הללו הם גזים חסרי צבע וריח ואין אפשרות לדעת שהם נמצאים באויר. היות וגז הבישול נמצא באחוז נרחב מאוד בשימוש ביתי ונצרך ע"י אזרחים ומכאן כצורך בטיחותי לזיהוי דליפות הוסיפו לשני הגזים עוד גז בשם מרפן שהוא נותן לגז הגפ"ם את ריחו החריף. העובדה שלגז הבישול יש ריח היא משום שבמרכיבי הגז נכלל מרכיב שנותן לו את הריח, לא כל הגזים הם בעלי ריח וצבע כמו הברום למשל שצבעו ירקרק וריחו חריף (שהוא אגב גז רעיל מאוד) אני אשמח אם מישהו יוכל לתקן באם ישנן שגיאות בעיקר בנושא הרכב הגפ"ם אני מקווה שההסבר פתר את הסוגיה בנושא בברכה... ערן אייל

erandb

New member
תודה על תשובתך המפורטת ,אבל

במידה ומישהו משתמש בכיריים של גז או תנור חימום עם גז . לאיפה יוצא הגז CO ,אם בכלל ? ושוב תודה .

למעלה