בקשר להר הבית

רמי אב

New member
בקשר להר הבית

לפי דעתכם האם כיום מותר לעלות להר הבית באיזור הדרומי?
איך למשל הרב הנכבד גורן זצ"ל התיר, אם זה נכון?
כולל אם זה נכון הרב הנכבד דוב ליאור שליט"א?

נ

נווהשאנן

Guest
תשובה

רבנים לא אוסרים. אסור להוסיף או לגרוע מהתורה כלום. הם רק לוקחים בחשבון את כל הנתונים ומכריעים כפי שיקול דעתם. ההלכה קובעת שמותר שטמאי מתים יכולים לעלות להר הבית 'ואפילו המת עצמו' (רמב"ם). צריך לטבול לטומאת קרי ולהיכנס יחף ובכובד ראש.
על כך איך חולק.
יש גם שיטת הראב"ד שהמקום לא קדוש כיום.
השאלה איפה היה ממוקם בית המקדש בתוך ההר, ומה הגבולות הברורים. בכך יש מספר שיטות. רובן מקיפות את ההר במסלול שהתווה רדב"ז בתשובתו המפורטת שגם עליה רבו השאלות והספיקות ביחס לביטויים מסויימים בהם התשמש ('עזרה'). מי שנכנס בטעות למקום המקדש זה ספק כרת.
שורה תחתונה יש רבנים המתירים ויש האוסרים.

קליטו

New member
שורה תחתונה

הרבנות הראשית אסרה, וכן כמעט כל הרבנים אסרו באיסור חמור מהתורה, ואיסור כרת.
אין אפשרות להקל במצב כזה,
אולי לתלמידיו של הרב דוב ליאור אפשר יהיה להקל, אולי אולי

נ

נווהשאנן

Guest
וודאי

אחי, כרת וודאי זה לא. אלא ספק-ספק כרת. כלומר, ספק אם המקום קדוש כרמב"ם או לא קדוש כראב"ד וספק איפה היה מקום המקדש, זה עדיין לא פשוט אבל חשוב לדייק בהגדרה

אופירA

New member
מנהל
לפי דעתי -

לפי דעתי, צריך לשמוע לרבנים הגדולים בדור שאוסרים במפורש, ולא לרב הנכבד שציינת.
רב שחולק על רבנים גדולים ממנו, באיסורים רציניים דאורייתא, ומרשה לעצמו להקל בכמה וכמה מקרים כאלה (לא רק בנוגע להר הבית) - לא הייתי שומעת לפסיקותיו.
זה לא הרב עובדיה יוסף זצ"ל, שגדלותו בתורה היתה עצומה, והיה ידוע ומפורסם אצל כל גדולי התורה בידיעת התורה העצומה שלו, וגדולי תורה אמרו עליו שבזכות כוח ידיעת התורה העצום שלו, יש לו הכתפיים הרחבות להקל בהרבה פסקים, מה שאין לרב פחות גדול, שהוא צריך יותר להחמיר.

וגם מי שמסיבה כלשהי שומע בכל דבר לפסקים שלו, ובכל השיטות הולך לפי ההוראות שלו - לא מוכרח לעלות להר הבית.
הוא לא פסק שחייבים לעלות להר הבית. אז אם אתה לא חייב - אין מצווה לעשות זאת, בניגוד לדעת גדולים וטובים ורבים כולל רבותיו הגדולים של הרב הנכבד שציינת.

נ

נווהשאנן

Guest
בבקשה ממך

אני יודע שזה קשה, אבל בכל זאת. תנסי להתאפק ולא לזלזל ברבנים שלא מהמגזר שלך. תודה.

אופירA

New member
מנהל
להגיד מי יותר גדול בתורה זו אמת חשובה. והכל יודעים אותה

אולי כדאי שתקפיד אתה לא לזלזל ברבנים גדולים, קדושים וצדיקים.
ואם לא שמת לב שאתה מזלזל, אז תשים לב.

הרב דוב ליאור הוא ת"ח עצום

וכך גם הרב מרדכי אליהו זצ"ל שקרא לעלות להר הבית.
אין לאף אחד גדולומטר כדי לקבוע מי גדול יותר בתורה.

הרמב"ם עצמו מספר שעלה להר הבית והתפלל שם.
נדמה לי שהרמב"ם גדול לכל הדעות.

כל אחד יעשה כפי שרבותיו מורים לו ובוא לא נכנס להשוואות בין רבנים ולא ננסה לקבוע מי גדול יותר ומי גדול פחות.

נ

נווהשאנן

Guest
בגדול

לא הייתי ממליץ לאף אחד לעלות לפני שלמד את הנושא על בוריו ובדק ושמע את כל הצדדים האפשריים כי כאמור נכנסים פה לעניינים חמורים

או לחלופין להיעזר במדריך ירא שמים

שגם יסביר לו על המקום וגם ידריך אותו איך להתכונן ולאיפה מותר ואסור להכנס.

למעלה