בקשר להתנדבות לצהל אחרי שנה ו4 בצבא

• פותח הנושא wss
  • פורסם בתאריך

wss

New member
בקשר להתנדבות לצהל אחרי שנה ו4 בצבא

היי, הייתי שנה ו4 לוחם בצבא, עשיתי תאונה ואחרי חודשיים ברמ2 החליטו לשחרר אותי לחצי שנה, 3 חודשים עם אישור אורטופד, בגלל שבמשך התקופה אני צריך פיזיוטרפיה של 3 פעמים בשבוע אני לא יכול להישאר ביחידה שלי בג'וב בגלל איפה שהיא נמצאת, רציתי לדעת אם ישנו לי את השיבוץ לגמרי לפי מה שאבקש או שפשוט יפלטו לחטיבה או לחיל שלי במרכז בלי שאלות...
האם אני רואה קצין מיון או מי זה שמחליט איפה אני איהיה בזמן ההתנדבות?, את הרופא ראיתי כבר ואישרו לי להתנדב בתקופה הזאת עם פטורים וטיפולים פיזיוטרפיים..
תודה :)

Run for a Fall

New member
היי

הגורם המחליט בדבר שיבוצך החדש הוא מדור מתנדבים.

בדר"כ, הכיוון הוא להחזיר את החייל לתפקידו הקודם בשיבוץ מחדש לאחר פטור אבל אם אתה באמת לא יכול לשרת שם - מדור מתנדבים אמור למצוא לך תפקיד אחר. מניח שהנטייה תהיה להשאיר אותך בחיל (פשוט יותר קל למצוא שיבוץ), אבל זה תלוי במדור מתנדבים.

קח בחשבון שבתום תקופת הפרופיל הזמני, אם הפרופיל יעלה, יש סיכוי שתשובץ מחדש בהתאם לפרופיל החדש שייקבע (על פי הפקודות היבשות העלאת הפרופיל מצריכה שיבוץ מחדש, בפועל החייל לפעמים נשאר בתפקידו הנוכחי).

בהצלחה!

wss

New member
בקשר לסיום ההתנדבות

אני בנתיים מקווה מאוד ומתכוון לחזור להיות לוחם בסוף התקופה בדיוק איפה שהייתי אז.. אז אני איהיה חייב שיבוץ מחדש.. בכל מקרה, יש באמת סיכוי שיעשו לי צרות בלחזור ליחידה בסיום התנדבות?

Run for a Fall

New member
תלוי בפרופיל שייקבע

אם בתום תקופת הפרופיל הזמני, הפרופיל שלך יעלה בחזרה לפרופיל של לוחם, לא רואה סיבה שלא יחזירו אותך לשם. אחרי הכל, זו המטרה.

כמובן שיכול להיות שיקבעו גם פרופיל נמוך יותר ולא תוכל לחזור - הכל תלוי בהחלטת הרופאים ובמצבך הבריאותי בתום תקופת הפרופיל הזמני.

כמובן שלא יזיק לציין זאת גם במדור מתנדבים.

למעלה