אומנם הפלאפון יותר מהיר וחוסך דפים, אבל בפקס יותר נוח להעביר הודעות ארוכות או להעביר חומר כתוב. חוץ מזה, מה קורה אם נגנב הפלאפון?
לידידה שלי בדיוק נגנב פלאפון. היא הודיעה לי דרך הפקס. כרגע, אני לא רואה שום סיבה לעבור לשימוש רק בפלאפון. בשלב זה הפקס עדיין נדרש ורצוי, כי הרבה אנשים ומקומות (מוסדות וחנויות) משתמשים בו ולכן אין שום סיבה לוותר עליו לחלוטין נכון לעכשיו.
ומה קורה עם פלאפון שרוצים להעביר הודעות לפלאפונים של חברות אחרות? כיום הלהיט של החרשים זה של אורנג´, מעט פלאפקס של נוקיה. עדיין הפקס הנוסטלגי תופס טוב בשוק...
זה אומנם מכשול, ויש אפשרות אפילו לעקוף אותו. הדרך להחלפת הפקס ע"י הפלאפון עדיין ארוכה... צריך שיהיה נוח להעביר הודעות, בלי הגבלה. כיום יש כבר דור שני של הודעות כתובות, שקרוי EMS ומאפשר העברת הודעות-מולטימדיה. הזמן יעשה את שלו...
דיברתם על לשלוח הודעות מחברות שונות כרגע אפשר לשלוח מסלקום לפלאפון ובקרוב יהיה אפשר לשלוח מאורנג´ לפלאפון לסלקום ולמירס כלומר רשת פתוחה לגמרי אבל בינתיים אין אישור וכשיהיה אישור הבעיה היא רק אורך התווים בפלאפון ואני מקווה שיטפלו בזה באורנג´ ואז אחלהההההההה
פלאפון זה לא בדיוק הדבר הכי נוח... הכתיבה והלחיצה האינסופית משגעת פילים, לעיתים אין קליטה, וכמו שרועיק אמר, עוד ארוכה הדרך. אל לנו למהר לפסול את הפקס. יתרונותיו רבים, והוא נוח לשימוש. והרבה פחות ממכר.
הדרך הכי גרועה... מעצבן לכתוב הודעות לתוך צג קטן במיוחד שזה מוגבל. מי אמר שלא צריך פקס היום? בטח שצריך את זה... אם מישהו ירצה לשלוח לך דף מקורי איך תרצה לקבל אותו? בכיתוב או במקורי? ברור שבמקורי... לכן המציאו את הפקס.. בקשר לשליחת SMS בין החברות יש הסכם... בנתיים רק סלקום ופלאפון חתמו על הסכם שלפיו יוכלו מנוייהם לשלוח בניהם SMS ואורנג לא שותפה להסכם... אבל כיום במכשירי סמסונג של פלאפון אפשר לשלוח הודעות לכל החברות כולל אורנג... ואורנג לא יכולים לשלוח חזרה... אבל אפשר לעקוף את זה עם קוד לסוג הפלאפון המתאים... רוב החברים שלי כבר פרצו את מכשיר הנוקיה שלהם.. ואנחנו שולחים בנינו SMS למי שקונה מכשיר ברשת אורנג שיחשוב קצת לפני שהוא קונה... (מחיר,ואם אפשר לשלוח לכולם SMS, כי לא לכולם יש אורנג....)...
רובכםם צודקים בעתיד תהיה מקלדת שתתחבר לפלאפון כמו במחשב ואז תוכלו לכתוב הודעות ארוכות מאוד בלי להתעייף אבל בינתיים להקיש שוב ושוב עד שמשלימים הודעה ... ואין קשר בין פלאפון לגבריות או נשיות זה שטויות רק דבר לשמור על קשר בין חברים זהו...
אז די איבדת את היתרון שלו כקטן, קל ונייד, לא? הרי גם עם מקלדת מיניאטורית קשה לעבוד. לא לזרוק את הפקס כל כך מהר... עד שחידושי הטכנולוגיה אכן יתפתחו, אני שומרת לו אמונים
הבעיה העיקרית היא שמוגבלים במספר התווים להודעה, וזה מעצבן שרוצים לכתוב משהו וצריך לחשוב איך לכתוב את זה בקמצנות... במיוחד מי שרגיל לכתוב הרבה ויש לו מה להגיד... לכן אני חושבת שצריך את שניהם, לכל אחד יש מעלות, מצד שני המעלה של הפלאפון שלא משנה איפה אתה, אם הפלאפון איתך, אתה יכול להתכתב עם כולם... ומי שמכיר אותי יודע שאני לא מחבבת את הודעות הSMS, נכון?