בקשר לויכוח האחרון - הבהרה

בקשר לויכוח האחרון - הבהרה

נתחיל מזה שיש איזו "הילה" לא ברורה כאילו בכל מחיר עדיף לא לפנות "להנהלה" ,
כאילו כל דיון וכל שיח עדיף שימשך .
אז לדעתי התפיסה הזו עיוורת למקום , הקשר, נוחות האנשים והצרכים שלהם.
בטח לפורום ציבורי שבו הורים קוראים ואנשים נ"ט או א"ס כותבים ונצרכת רגישות הדדית. בנוסף אף אדם איננו השוטר הטוב או הרע של אחר ולא אמור לפקח על כתיבתו של אחר.

אם המחיר של כתיבה בעבורכם הוא לחץ קשה מאוד וזה פוגע עד מניעת כתיבה יש מקום לשקול לזרוק את הקלישאה הזו ולפנות למי ומה שצריך אם שיחה לא עולה יפה.

עוד משהו וזה אני אומר באופן אישי -
אם שלומית לא הייתה מוחקת אני אישית הייתי מבקשת ממנה למחוק את כל השרשור שהתפתח . זה לא המקום לכניסה "למקומות" אישיים בצורה כזו (שהייתה מתישה) ואני מצטערת אבל חופש הביטוי לא קדוש בעיני בכל "מחיר" כשזה לא מתאים לכולם. אז אם יש לכם בעיה אישית תרימו את הכפפה ותפנו בנושא ואם זה לא מתאים לכם , ושיחה לא הולכת ואין דרך לתקשר - זה המירב שאפשר לעשות.
כנ"ל אם התלוננתם על תקשורת "פוגענית" בהתאם לשיקולים שלכם אפשר לשמור על קו מסוים של דרישה לתקשורת לא פוגענית (נניח קללות)-
אבל לפתוח דיון די עקר על "איך על כל אחד" לדבר כיאות במקום שזה לא עובד ולהתנגח זה בזה זה אם לא מטומטם בעיני חסר טעם.
אז שמרו את העקרונות "הנעלים" לצד ותהיו רגישים להקשר -
אנחנו בפורום ציבורי ויש פה הרבה אנשים שכותבים עם צרכים שונים.

arana1

New member
חולק עלייך ועל שלומית מאוד

בעיני אין דרך לקדם ולהתקדם ללא קידוש חופש ביטוי,
זה לא אומר שמותר וצריך וכדאי לומר הכל בכל מקום,
אבל,
לשמר,
ולו אי קטן אחד,
בתוך כל הכאוס הקיומי,
כחלק מהמאפיינים של המדיום הכתוב ובוודאי בפורום ציבורי, שממנו נגזר שהאישי אינו אישי אף פעם אלא תמיד גם הכי ציבורי וכללי בדיוק באותה מידה,
כל מחיקה והשתקה וחסימה היא פגיעה הרבה יותר חמורה מכל מה שמישהו יכול לכתוב אי פעם.

צנזור פורום ציבורי, דרך קביעה סמכותית של המקום שבו עובר הקוו בין האישי והציבורי זה מעשה שאין אלים וקטלני ממנו,
בוודאי, בוודאי, בפורום שעוסק במצוקות הקיום האוטיסטי, שרבות מהן אם לא כולן נובעות מזה שאנחנו חשים את הגבול הזה בצורה מאוד שונה מאיך שהנורמטיבים חשים אותו.

איך אתה יודע שזה יותר אלים

מהתחושה שהולי חווה שהיא לא יכולה לכתוב פה כי היא מפחדת?
זה נכון שזו השלכה כללית ולכן מוסכמה של איך כולם צריכים לעמוד "בסדר" \שגרה\מקצב מסוים אבל גם לתת פתח להתנהלות אחרת שגורמת לאדם להדיר את עצמו מהכתיבה היא קביעה כזו שמכתיבה מהפרט לכלל סדר הפוך.
אז מה יותר פוגעני בעיניך?.

arana1

New member
בגלל ההקשר, בגלל ההבדל בין המדיומים

יש הבדל בין המימד הרפלקטיבי למימד המיידי,
בבין אישי אני בכלל לא מתערב בשום דבר, אני אפילו לא מדבר, בדיוק מתוך כבוד מוחלט לתחום הפרט ולבחירותיו ותחושותיו ולזכותו של כל אחד לחיות את המרחב כפי שנכון לא,
אבל אנחנו לא חיים באוטופיה אלא בחברה שזקוקה לתיקון,
אז כשאתם שוללים גם מהמרחב הכי רפלקטיבי, מרוחק, לא מיידי ולא אישי, את ההזדמנות לברר מתחים קיומיים ובעיות אז מה בעצם נשאר ? רק ללכת מכות ?
או לחלופין פשוט לוותר על זכותם של פרטים רבים להעלות את הבעיות והכאבים שלהם רק בגלל שאלה כמובן מתנגשים לא פעם עם הרגישויות של אחרים.

אז איפה את רוצה שאנשים יעלו בעיות ? בשום מקום ? אין אלים מזה.
הרי בדיוק בגלל זה נוצר מרחב כזה, ציבורי, לא אישי, רפלקטיבי,
אם גם במרחב המרוחק מהחיים, משיגרת היום יום, אסור לדבר על בעיות ותחושות קשות אז איפה מותר ?
בקיצור כרגיל אתם לא משאירים לנו דבר.

ורוצה לשוב ולהזכיר שאני כאוטיסט נתקל מהיום שבו נולדתי ועד עכשיו, ובכל מקום, בתגובות המשקפות אותי, את נראותי, ונוכחותי, כפגיעה בלתי נסבלת בסביבה,
אז לקחת לי גם את ההזדמנות לחיות במרחב האמיתי ובמיידי כפי עצמי וגם במרחב הווירטואלי והמרוחק והמופשט זה אכזרי ולא אנושי כפי שרק חרא נורמטיבי יכול להיות

כן, זה די משכנע אותי לגבי "מחיקה"

לדעתי אתה בן אדם מתוק ,
אבל אני יכולה להבין למה אחרים רואים אחרת
(בערך- אני פשוט לא מבחינה בזה כל כך אלא לוגית)
בכל מקרה,
לא נראה לי עדין הגיוני שמישהי תפחד
ואני רוצה פתרון למקום כזה שיאפשר לך לכתוב בבטחון כי זה בדיוק מבחינתי כמו שאתה יכול לפחד לנשום ליד בני אדם בגלל כל מה שאתה ,
אז ככה לה יש מקום של רגישות שונה וזה מצריך מענה.
וכתמיד אין תשובה.

גורג2018

New member
זה לא קשור ל"בן-אדם מתוק" או לא. זה לא עניין אישי בכלל.

השאלה היא איזה סוג התנהגויות צריך לפסול כאן בפורום (אם בכלל).

וצריכים להיות כאן שיקולים קצת יותר רחבים מ"הברנש הזה מעצבן אותי / אתה בן-אדם מתוק" כדי להחליט מה יתקבל כאן ומה לא. שיקולים שהם קצת יותר אובייקטיבים, גם כן.

גם לטעמי -

אבל במקרה הזה ציינתי בלי קשר את דעתי על אדם מסוים שלא נוגעת למה נכון לטעמי לפורום של הורים.
אבל ממה שעלה פה זה משכנע אותי שעדיף לא למחוק דברים ולהתמודד איתם כמו שהם...
השאלה שוב זה יוצר מצב בעייתי ועימותי לחלק מהאנשים...

גורג2018

New member
נראה לך שלא מתלוננים? אנשים מתלוננים כל הזמן... ומתעלמים מהם

לרוב האנשים פה אין שום בעיה עם זה שלפורום יש מנהלת ושאחד התפקידים שלה זה לנטר ולוודא שלכולנו יש אפשרות להתבטא בלי חשש ובלי להרגיש מאויימים.

אז כן, אנשים מתלוננים. רק שאין מי שישמע אותם, לפחות כשמדובר בהודעה ספציפית כזו או אחרת. אני אישית התלוננתי על הודעות עשרות פעמים בשנים האחרונות, ולא קרה אפילו פעם אחת שהודעה נמחקה אחרי התלונה שלי. תמיד קיבלתי הסברים ותירוצים למה "בשם חופש הביטוי" צריך לתת לאנשים לשקר ולפעול בדמגוגיה מכוונת ואפילו להכפיש אחרים. כל עוד הם מקפידים לנסח את דבריהם בצורה שלא מהווה התקפה אישית ישירה, הכל הולך.

הבעיה היא, שיש כאן אנשים שליטשו את אומנות הבלבול והטיוח והסילוף לרמות מדהימות ממש, וככה הם חודרים בשיטתיות מתחת לראדאר. אני אפילו לא אומר שחייבים תמיד למחוק (גם בעיני, מחיקה צריכה להיות מוצא אחרון) אבל לפחות להתערב? אולי לכתוב הודעה מנהלתית שמבהירה שטקטיקות ויכוח נלוזות אין מתקבלות בברכה כאן? לפחות כדי שהחבר'ה החדשים שרק מגיעים לפורום ידעו לא ליפול בפח, כשאנשים נוקטים בטכניקות-הטעיה מכוונות (שלא תמיד ניתן לזהות על-ידי קריאת הודעה וחצי שהוצאה מהקשרה).

הבנתי משלומית שהיא לא עושה דברים כאלה, כי היא מפחדת שזה יגרום לויכוח מיותר. אבל גם השארת המצב כמו שהוא גורמת לויכוחים מיותרים, אז מה זה משנה? בכל מקרה תמיד אפשר למחוק ויכוח שיצא מכלל שליטה, לאחר מעשה.

schlomitsmile

Member
מנהל
הבנת לא נכון. מפעילה שיקול דעתי (לא שיקול דעתך)
ופועלת מנהלתית כדי לאפשר מרחב מאפשר למקסימום אנשים.

מאד נוח שיש את מי להאשים, אבל בשורה התחתונה
זה פורום של אנשים בוגרים
האחראים, כל אחד ואחת מהם, להתייחסותם זה לזה.

arana1

New member
אז אתה בעצם מודה שאתה כל הזמן מנסה לחסום ולהשתיק ?

במקומות שהיית לך סמכות עשית את זה כל הזמן וגם במקומות שאין לך כזאת אתה עדיין ממשיך עם המנהג המגונה הזה,
מה יהיה ? מתי יעלה בדעתך לנסות פשוט להיות בן אדם ולאפשר לאחרים להיות מה שהם ?
זה לא יקרה מה ?

גורג2018

New member
אגב, כדאי לזכור שעבור א"סים רבים אין דבר שחשוב יותר מהגינות

אני לא יכול לדבר בשמם של אחרים, אבל לפחות במקרה שלי: מקום שבו לא אוכפים הגינות בסיסית וכבוד בסיסי לאמת, לעולם לא יכול להוות "פורום תמיכה" עבורי.

בעיני אין דבר חשוב מזה. לא מעניין אותי סגנון, או קללות או דברים לא-מהותיים אחרים. כן מעניין אותי הכוונה של הבן-אדם. אבל ברגע שנותנים לאנשים כאן (1) לערפל בכוונה את האמת עם דמגוגיה, ו-(2) להכריז בגאון ש"כל הפורום יכול ללכת הזדיין", אז איבדתם אותי.

פורום שבו התנהלות כזאת מתקבלת בברכה, הוא לא מקום שיכול לתמוך באוטיסטים בעיניי.

schlomitsmile

Member
מנהל
מי "נותן להם"?
הפורום לא שייך לי או לאף אחד, לא מעבירים דרכי הודעות לפני פרסומן.
אני לא נותנת לאף אחד לההתבטא בדרך זו או אחרת.
אני מוחקת הודעות שעברו את הגבול להבנתי לפי הקריטריונים הידועים,
המופיעים בתקנון הפורום.

למעלה