בקשר לזיגי..

Magical me

New member
בקשר לזיגי..../images/Emo68.gif../images/Emo29.gif

זוכרים שדיברנו על העובדה שזיגי עלול לגרום לאדם עם בעיות אמיתיות להתאבד? שלחתי מכתב להנהלת האתר בנושא, מעניין איך יגיבו. הנה המכתב: להנהלת האתר שלום. מכתב זה הוא בנוגע ליועץ הממוחשב שלכם "זיגי". מטרתו של זיגי היא לייעץ ולעזור, האומנם? ובכן, לא רק שהבינה המלאכותית שלו לא מספקת ייעוץ טוב, היא לא מספקת ייעוץ כלל וכלל. השיחה שאעתיק למכתב זה נעשתה מתוך שעשוע בלבד, אך הייתי רוצה שתקדישו מחשבה למה היה קורה אילו הייתה אמיתית. אז נכון, אין חשש לתביעה, מכיוון שמשתמש שנעזר בזיגי מודע לכללי השימוש בו, ולעובדה שהעזרותו בזיגי נעשית על אחריותו בלבד. כמו שציינתי קודם, מתביעה אין חשש. אבל החשש שמעסיק אותי יותר, תסלחו לי, הוא לחיי אדם. הייתי שמחה אם תקדישו מחשבה לעניין. הרי השיחה: שלום לך. תארי לי בבקשה את הבעיה שלך. אני מרגישה מדוכאת. שהכל נגמר, אני מתבגרת. כלום לא יחזור להיות כפי שהיה. הכל נהיה קשה יותר מרגע לרגע... ואני רוצה שזה ייפסק. מה עוד תוכלי לספר לי על עצמך? כרגע? שאני מפתחת נטיות התאבדותיות. רגע לפני שאני מאבדת את עצמי, את הזוהר שבי. אם הוא אי פעם היה קיים. למה חשוב לך לדעת מה התשובה? כדי לדעת, אם בחיי הקצרים היה אף לו רגע אחד, בו הייתי משהו. משהו להתגאות בו. כיצד תציירי את עתידך באופן חיובי אני לא רואה עתיד יותר. לפני שהגעתי, חשבתי שיש פתרון. רציתי לתת עוד סיכוי לעתיד, אבל אני לא רואה את הטעם. מה עשית היום לשיפור מצבך? ניסיתי לדבר עם חברים, אבל התשובות שלהם לא מספקות אותי. אני מרגישה שהכל נלקח ממני, ואני לא רוצה. אני רוצה שהילדות שלי תהיה איתי לעד. וכך יהיה. כיצד את מבלה עם חברותיך? אני מדברת איתן הרבה. נפגשת איתן. אנחנו יוצאות יחד, מבלות. אבל אני מרגישה שגם זה דועך. הכל דועך, ואני לא יכולה להרשות לעצמי לתת לזה לדעוך. מה אירע בזמן האחרון שגרם לך לרצות לדבר איתי? הצורך האמיתי שלי במישהו שיקשיב, מישהו שיבין אותי. אילו תכונות מתכונותיך יכולות לעזור לך במימוש חלומותיך לגבי העתיד? אני לא רוצה עתיד! העתיד הוא בעייתי, למה אתה מתעלם ממני? מה ישתנה בחייך אם תדעי לענות על כך? אני לא רוצה חיים. זהו, שכנעת אותי. בחיים אין שום טוב, אין תשובות לכלום. רק ייאוש. על מה היית רוצה לדבר? אני לא רוצה לדבר. דיברתי יותר מידי במשך חיי, כעת הגיעה העת לשתוק. לנצח. ממה את מתחמקת? מהמציאות, מהזמן. הזמן שלא נעצר, רק ממשיך, וממשיך. מכלה את כל מה שפרח. האם זה מצב זמני? לא. תמיד נאחזתי בעבר ובהווה. מעולם לא פיניתי מקום אמיתי לעתיד, אבל עכשיו זה לא משנה, כי הוא לא יגיע. אני לא אתן לא. העבר יהיה שלי, לנצח. נניח שבמהלך הלילה קרה נס והבעיה נעלמה. כיצד תרגישי בבוקר ללא הבעיה וכיצד ידעו זאת הסובבים אותך? הבעיה לא תעלם. אני אעלם בלילה ,זה נכון, אבל אני מניחה שלאחר העלמותי לא אוכל להרגיש דבר. ספרי לי על משהו שהישגת בחייך ואת גאה בו. רק הקשרים שלי עם כמה אנשים, ואולי ציונים. לא יותר. כיצד ידע מי שאינו מכיר אותך שאת נמצאת בדרך לפיתרון? אני מניחה שהוורידים החתוכים שלי ירמזו לו על כך. האם את מעוניינת להמשיך לדבר? לא. די לי בדיבורים. הגיע הזמן לפעול למה את מתכוונת ב'לא. די לך בדיבורים. הגיע הזמן לפעול' אני מתכוונת שהגיע זמני לעזוב את העולם הזה, ולקחת את העבר איתי. מה את בדרך כלל אומרת לעצמך במצב הזה שעוזר לך? שהעתיד לא כל כך נורא, ושאפשר לחיות אותו ולשמר את העבר בתוכו. אבל אתה שכנעת אותי שאני טועה. העבר יהיה אבוד אם לא אנצור אותו במותי. אחרי שנדבר, מי יראה את השינוי שחל בך? אני מניחה שכל מי שיביט בי, בגופי הקר, ובדם שיכסה את כולי. מה יהיה הסימן שעזרתי לך? אני מניחה ששוב, החוסר בדופק, הגוף הקר, הדם.. והדממה. אודה אם תשקלו את דבריי בכובד ראש. בתודה, יעל. מה דעתכם?

SaberTooth

New member
עלק בינה מלאכותית...

לזיגי אין בינה מלאכותית, לרוב הוא סתם שולף משפטים כדי לנסות לכוון אותך לפתרון הבעיה שלך, לא שזה מצליח. אם אין לו מה להגיד, למשל, הוא פשוט חוזר אחרייך.

Charmed Gal

New member
או אומר "אמה..."../images/Emo56.gif../images/Emo185.gif

שזה ה"משפט" הכי מפגר ש"פסיכולוג" יכול לומר.

SaberTooth

New member
וגם "אמממ..."

קרע אותי שפעם זיגי שאל אותי שאלה ממש מטומטמת, אז אמרתי לו "זיגי, אתה דפוק." והוא ענה לי "המשך בבקשה...".

Magical me

New member
גם נכון.../images/Emo68.gif../images/Emo29.gif

זיגי חסר טעם. ראיתי שם ניתוח שיחות עם זיגי (של אנשים עם בעיות...), וזה אומלל. האנשים היו צריכים לכוון את זיגי לבעיה שלהם, לא להיפך, וגם כשהם נורא השתדלו זה לא ממש עבד. עצתי לזיגי-שילך בעצמו לטיפול.

SaberTooth

New member
זיגי...

מכירים את הספרים האלה של "עזור לעצמך"
ספרים לאנשים עם כל מיני בעיות שאמורים לכוון אותם לפיתרון. זיגי הוא פשוט הגירסה האינטרנטית של הספרים האלה, אבל הוא לא ממש מוצלח.

HuGo Hell

New member
../images/Emo45.gif צודקת ב-100% ../images/Emo1.gif

אבל מי שבאמת בדיכאון ברגע שהוא יראה את הזיגי חוזר על השאלות. זה מעצבן והאיש שבדיכאון יעזוב אותו וילך לבכות למישהו אחר.

למעלה