בקשר לזמן ....

אלמוגי7

New member
בקשר לזמן ....

יש משהו שנורא מחרפן אותי זמן האחרון ואני פשוט לא מצליחה להבין אותו אז חשבתי שאולי יש לכם איזו תיאוריה בשביל זה ..... איך זה הגיוני שמצד אחד מקרה שקרה אתמול נראה כאילו הוא קרה לפני הרבה מאוד זמן ומצד שני הזמן עובר מהר כל כך .. ? האם יש לכם אפילו תיאוריה לגבי הזמן כולו . ? זה מאוד מעניין אותי אז אני נורא ישמח לשמוע ( : אאאה , ויש למישהו להמליץ לי על ספרי פילוסופיה כאלה לנוער ? שמעתי על סטיב הוקינג ועל הספרים שלו , למישהו יצא לקרוא ? [ סורי על החוסר ניסיון
]

חרבביש

New member
אנחנו לא זוכרים דברים לפי זמן

אנחנו זוכרים לפי התרחשויות. אם אתמול עשיתי המון דברים רחוק מהבית, היום אני ארגיש שזה היה יום ארוך במיוחד ועבר הרבה זמן מאז.

תאוריה ?

דעה תספיק, אני מניח. על אף שזמן הוא מושג פיזיקלי(מחשבים אותו כמימד בפני עצמו) האדם תופס את הזמן באופן סובייקטיבי לחלוטין. תחושת הזמן אינה אחידה אלא יחסית, וכדי שיהיה לנו קל להשוות אותה קבענו יחידות זמן קבועות, כלומר שניות דקות שעות ימים וכן הלאה. עיוותים בתפיסת הזמן הם חוויה ששייכת לכל אחד , והיא קשורה במהות שלה לא לחוויה אלא לתפיסת החוויה או מדויק יותר, להלך הרוח שלנו . את מתארת מצב בו דבר שקרה לפני זמן רב יחסית מורגש כאילו קרה לא מזמן . לפי דעתי תחושה כזו נוצרת עקב חדות הזיכרון של האירוע . כלומר , במידה ואת יכולה להיזכר בו לפרטי פרטים - את יכולה כאילו לחוש אותו ומכאן שיש לך תחושה שהוא ממש קרה כאילו אתמול . לעומת זאת , זיכרונות מטושטשים , גם אם אירעו רק אתמול , נוטים להיראות כאילו קרו לפני זמן רב. אני מניח שהדבר הזה נוצר עקב צורת הקידוד של המוח שלנו את הזיכרונות ותחושת הזמן . אנו מניחים שדברים שאנו זוכרים בבירור קרו רק אמש , ודברים שאנו לא זוכרים כל כך טוב קרו מזמן . סטיבן הוקינג הוא פיזיקאי, הוא אכן מדבר על זמן , אך בעיקר במהותו הפיזיקלית ולא הפסיכולוגית כמו שאת ציינת. אני לא מכיר ספרי פילוסופיה יעודיים לפילוסופיה , למרות שאני מניח שקיימים . באינטרנט יש שלל מאמרים מעניינים ופורמים להתחיל איתם וגם אם את מתעקשת על ספר פילוסופי קליל יש את "אפלטון ואתון נכנסים לבר" שמעביר רעיונות פילוסופיים דרך בדיחות . לא קראתי , שמעתי שמומלץ. בהצלחה בכל אופן

yaakii

New member
קודם כל, ברוכה הבאה בצל קורתינו! ../images/Emo24.gif

לשאלה שלך: אני חושב שבעצם השאלה שלך יש את התשובה... "יש משהו שנורא מחרפן אותי בזמן האחרון..." תשובתי היא בהתאם לקו התשובה שהתחיל בה אניהואאני: תפיסת הזמן משתנה מאדם לאדם. אחד הגורמים הבסיסיים, לדעתי, לתופעה שאת מתארת שמוכרת לכולנו זה העובדה שיש ארועים שהסבו לנו הנאה ולכן ע"י אמצעים שונים אנחנו יוצרים תחושה שהדבר אירעה לאחרונה וכך נשארת תחושה חיוביות מהארוע. לעומת-זאת ישנם ארועים שאנחנו מעדיפים להדחיק ולכן אנחנו יוצרים תחושה שהם שייכים להיסטוריה הרחוקה. ו....אין צורך להתחרפן.
אל תתני לתמיהות למיניהן להוציא אותך משלוותך. תחקרי ותשאלי, אבל חבל שזה יעצבן אותך. המלצות על ספרים: 1. "הזמנה לפילוסופיה", יובל שטייניץ. 2. "עולמה של סופי", יוסטיין גורדר.

TFNM

New member
איך אפשר לסיים את עולמה של סופי!!!

השעה חמש וארבעים בבוקר ובגלל הספר שהמלצת לי עליו אני מתחיל לנתח את עצמי ושואל את עצמי האם אני מטריאליסט! למען השם הכל בנוי מחלקיקי אלקטרונים בסידור שונה! כמו אבני לגו! הקיר בחדר שלי והמוח שלי זה אותו החומר רק שמסודר בצורה שונה! כל היסודות הם אותו החומר! הספר הזה גורם לך לחשוב באופן שיגרום למוח לנזול מהאוזניים,מה חבל שהוא כתוב בצורה מאוד נוחה לקריאה וקשה להוריד אותו מהידיים.

אני לא חושבת שזה קשור להנאה. אלא יותר להשפעה.

כאילו, זה שהייתי בבומבמלה היה כיף לחלוטין, ואני מתגעגעת מאוד לפסטיבל הזה, ועם כל ההנאה אני עדין מודעת לזה שזה היה לפני חודשיים או יותר. וגם השפעה לא בהכרח מכיוון שיש דברים שהשפיעו עלינו ובכל זאת נראים לנו רחוקים. גם אני לא חושבת שזה קשור לכמה קרוב זה קרה בסמוך להווה, כי בד"כ כשחוזרים מבריכה או מטיול שנתי הביתה פתאום יש הרגשה מוזרה שמה שקרה רק הבוקר ונמשך כל היום, קרה לפני המון המון זמן. בעצם אין לי מושג בשאלה: איך בני אדם תופסים את הזמן?או לפי מה זוכרים אירועים? כשתיהיה לי תשובה אשוב אליכם

Feanor75

New member
נחמד הפורום הזה

שלום, אני עוד משתמש בתפוז, שמח להשתתף. בקשר לזמן בכדורגל יש 90 דקות וכשיש גול בתוספת זמן זה באמת מחרפן כשזה נגד הקבוצה שאני רוצה

למעלה