בקשר לזרזור...

zoharfi

New member
בקשר לזרזור...

ביום שישי לפני הדייג הרגיל ניסיתי לזרזר מעט, אחרי הזריקה השלישית נתפסה הזרזרה מתכת בסלע (זרזרה חדשה) והלכה בדרך כל זרזרה, וכך נחתם פרק הזרזור שלי לאותו יום. בהקשר לכך יש לי מספר שאלות: 1. בעת הזריקה במיוחד בשעות הבוקר המוקדמות, לא ניתן להבחין בזרזרה, ומתי היא נוחתת במים, איך המנוסים שבכם בכל זאת יודעים מתי להתחיל לסובב? 2. איך נמנעים מהתפסות בסלעים המעצבנים ? (רון, איך אתה עושה זאת?) עכשיו עלה לי רעיון, אולי נקשור את המשולש לזרזרה עם חוט דייג קצר מאוד (לחבר ממש צמוד) ואז כשייתפס בסלע - החוט עם המשולש ייקרע אבל הזרזרה תישאר. תאמרו שדג עם שיניים חדות יקרע את החוט ואני אומר שזה ממש צמוד כך שלא יהיה מגע עם שיני הטורף - נו מה דעתכם ?

rondadon

New member
תשובות...

קודם כל...ברוך בואך לעולם הז´ירז´ור....חחח עכשיו תראה...בשעות הבוקר המודקמות באמת לא רואים את הז´רז´רה אבל אין בעיה לדעת מתי להתחיל...כשאתה זורק החוט רץ מהמכונה...ככול שהוא מעיט הז´רז´רה הולכת ונופלת....כאשר אתה רואה שהחוט יוצא לאט מהרולר אז מתחילים לגלגל...מעט ניסיונות יביאו אותך לידי ידע מספיק כך שכבר תרגיש מתי להתחיל..... בקשר להמנע מתקיעות....כנראה שאתה מסובב לאט מידי או שהיחס סיבוב שלך נמוך מאד, בכל מקרה...אם אתה מחזיר נכון ועם ציוד בעל יחס סיבוב של 1:4 ומעלה לא צריכה להיות בעיה....מה שכן....אולי יש סלע גבוה במים ונפלת בדיוק עליו [זה קורה לי לפעמיים]... ולרעיון שלך - חמוד...אבל לא יעיל.....החוט ישתפשף בז´רז´רה ויקרע במלחמה עם דג רציני...אז פשוט נשארים עם הטבעת מתכת ושמים קרס נורבגית! אם זה נתקע בסלע...הרבה פעמים אפשר למשוך לאט לאט והקרס מתעקמת ואז זה משתחרר ופשוט צריך להחזיר את הקרס למצבה הקודם...

zoharfi

New member
תודה, אני דווקא זירזרתי...

מהר, הייתי באטרף שלא תיתפס הזרזרה בסלע... יחס סיבוב של 4.1 ל 1. אגב לגבי החוט("החוט ישתפשף בז´רז´רה"), ניסית את זה או שזו הערכה מלומדת ? אני השתמשתי בקרס שהייתה על הזרזרה, איך אני יודע אם היא דוברת נורווגית ? ואם הנורווגית מתכופפת, היא לא תתכופף גם לדג ? ... הםם... סליחה התכוונתי לא מתכופפת מהמלחמה עם הדג ?

rondadon

New member
קרס נורווגית

אני עוד מעט יסרוק ויעלה תמונה של קרס כזאת לאתר ככה שכולם ידעו מה זה.... אבל לגבי החוט...זה נוסה....בפיתיון "נוצה" זה ככה [ראה מילון מושגים אם אינך יודע מה זה נוצה...] בגלל שהחוט קשור ישירות לקרס ומשתפשף במשקולת..והקווים של הז´רז´רה יותר חדים אז בכלל חבל על הזמן... לרוב...הבעלי חנויות לא שמים קרס נורווגית על הז´רז´רות...אלא אם מבקשים... ובקשר למלחמה עם דג... כשאתה נלחם אתה לא מפעיל לחץ גדול על הדג...כי אז הוא יברח...אלא אתה נותן לו לרוץ עם החוט ומשחק איתו טוב טוב עד שהוא מתעייף ואז אתה גורר אותו לחוף חצי מעולף.... וזה לעומת הכוח שמופעל כאשר אתה מפעיל לחץ ישיר על החוט והקרס בעוצמה אדירה שזה גורם לעיקום של הקרס...[וגם לא תמיד...]

zoharfi

New member
אם כבר העלת את עניין הסורק, טיפ!

כבר רשמתי בפורום שאין לי מצלמה דיגיטלית ובכל זאת אני מעלה תמונות דיגיטליות לפורום, הכיצד ?! ואיש לא שאל ? זרקתי פיתיון ואף דייג לא בלע ? אז אני שואל ועונה. התשובה הפשוטה והזולה היא מצלמת וידאו פשוטה (לא דיגיטלית) + כרטיס טלוויזיה למחשב --> מצלמים באמצעות מצלמת הוידאו + מחברים לכרטיס הטלוויזיה ולכרטיס יש אפשרות לכידת תמונות סטילס וכך כרטיס טלוויזיה שעלה 175 ש"ח, הופך את מצלמת הוידאו למצלמה דיגיטלית עם זום ואוטו פוקוס וכבונוס ניתן גם לצפות בטלוויזיה על מסך המחשב גם תוך כדי עבודה על המחשב.

למעלה