בקשר לחזרה בתשובה

• פותח הנושא P0P
  • פורסם בתאריך

P0P

New member
בקשר לחזרה בתשובה

חבר שלי החליט לפני כחודשיים לחזור בתשובה ומאז הוא עם כיפה על הראש והולך לבית הכנסת, מניח תפילין וכ"ו וכ"ו. הוא סיפר לי שהוא נסע לירושליים בחברת חרדים (דתיים הדוקים) ואלה הובילו אותו לאיזשהוא מקום שבו זוכים לקבל נגיעה ממלאך האל, הנגיעה צרבה לו את היד שלו (יש לו סימן עגול כזה ויוצא ממנו מוגלה), חברי אמר שלאורך הנגיעה העיניים שלו היו סגורות ולאחר שהוא פקח אותן הוא ראה דמות מלאך מרחף או משהו כזה, רציתי לקבל מידע נוסף מכם על הטקס הזה? או שאולי אפשר לקבל מידע על זה בפורום אחר? תודה רבה מראש.

צר לי לאכזבך....

חזרה בתשובה ממניעים אמוניים זה אכן דבר חיובי, אך אפילו אני יכול לערוך לכל אחד טקס כפי שהזכרת. סביר להניח שזה נוכלות.

P0P

New member
וובכן זאת לא הסיבה שהוא החליט

לחזור בתשובה, את הנגיעה שלו הוא חווא לאחר שהוא היה כבר "בעניינים", אני מניח שהנגיעה רק חיזקה את האמונה שלו, אני גם סבור שמדובר בנוכלות יש הוכחות לכך שזהו מעשה נוכלות?

בהחלט.

אם כך, אז זה בסדר. לשאלתך - כן. יש הוכחות שזהו מעשה נוכלות: *הטענה כי הצריבה ביד בוצעה על ידי מלאך האל, הינה טענת שווא ללא כל ראיות. *העיניים העצומות של אותו אחד, איפשרו לאינספור סוגים של נוכלויות להתבצע. *הטקס התבצע בצורה סודית, ללא איפשור לבדיקת ואימות מה שקרה שם על ידי אנשים בלתי תלויים ובצורה הוגנת. *האם הוא פירט כיצד נראתה בדיוק דמות המלאך המרחף? ומנין לו שזה היה מלאך ולא חוצן? או שד? *יש עוד הוכחות... אבל אני מאמין שבכל מקרה אדם נורמלי בעל השכלה ברמה סבירה, לא יהיה מוכן לתת את חייו בפקודת אותו מלאך, על אף ה"הוכחות" שיספקו לו אותם נוכלים. ---- שים לב, אינני טוען שזה היה מעשה נוכלות, אך אני מציג את מסקנותי לציבור שיחליט בעצמו.

אלי ו.

New member
הייתי מציע לך לפנות לפורום פגאניזם

אבל לומר את האמת זה היה עלול לפגוע בפגאנים הנחמדים. ליהדות זה לא ממש קשור. נשמע כמו סיפורי מעשיות.

P0P

New member
אם תוכל לתת לי ברוב טובך ראיות

חותכות לכך שזה אינו קשור ליהדות? שכן ה"חרדים" שליוו אותו למקום זה רוב הסיכויים שהם אלה ששיכנעו אותו להיכנס לזה מלכתחילה, לא שזה משהו רע בלעבוד את השם ברוך הוא, רק שלדעתי זה צריך להגיע מהאדם עצמו ובלי התערבות חיצונית וכן לדעתי כיום צריך להתפשר בעניין .

אלי ו.

New member
זה קל

אין שום מקום בספרות היהודית תעוד של עליה מאורגנת של אנשים לפגוש את מלאך ה'. מפגשים מפורשים עם מלאכים מתועדים כדבר מאוד יוצא דופן וראוי לציון. ראה שלושת המלאכים שבאו לאברהם, או המלאך שנלחם עם יעקב. תגיד לחבר שלך שישמור מרחק מהאנשים האלה, באותה הזדמנות שיוודא שכל הכסף נשאר אצלו בארנק מכיון שמדובר בנוכלים המבצעים מעשי נוכלות. בשבוע הבא הם עלולים למכור לו חלקים מסולם יעקב המקורי

amichai58

New member
ממתי ביהדות מלאך עושה מוגלות לאנשים

ממתי ביהדות מלאך אלוהים עושה מוגלות לאנשים ? בחייך

L e s t a t

New member
בוא נראה...

תקן אותי אם אני טועה אבל בתנ"ך לא כתוב שמלאכים היו באים לאנשים מדי פעם? כמו המלאכים שבאו אל מה-שמו כדי לבשר לו שלמרות שהוא ואשתו כבר חלודים מרוב שנים יוולד להם בן? אותו יהודי יכול לבסס את טענתו על הכתוב, רק חבל שהמלאך הזה לא דיבר... אולי זה היה מלאך הקראק?

תיקון קל,

דווקא עמיחי מאמין שאצל אברהם אלו לא היו מלאכים, אלא אלוהים בעצמו (כל השלוש!).

amichai58

New member
נכון, זה באמת מלאך, לעומת

נכון, זה באמת מלאך - הוא בא לבשר בשורה הדמות שאתה תארת - לא בא לבשורה, אל אלא לפצע עם מוגלה. הבדל, לא ? סביר שזה לא מלאך.

Justin Angel

New member
זה באמת פוגע...

להשוות אותנו לחרדים? ועוד חרדים מזוייפים? זה כבר באמת פוגע... *סניף סניף*

Pink Bitch 2

New member
מצד שני

אני בטוחה שאנשי הפורום הנ"ל יודעים על אמונות וטקסים פאגאניים בדיוק כמה שאני יודעת (שזה משהו ששואף לאפס, בכנות), ואת האמת? אם אני הייתי במקומם סביר להניח שהייתי סבורה כי מדובר בטקס של עבודי אלילים (כמי שהפאגאנים מכונים לעיתים), ובאיזה פורום יותר טוב לשאול על טקסי אליליים לכאורה מאשר פורום של עובדי אלילים לכאורה?

Dia Leoghann

New member
שלום POP

את מוזמנת לבוא לפורום שלנו (אני המנהל שלו) ולשאול אם מי מאיתנו מכיר את הטקס החולני הזה. איש לא יפגע אם תסבירי שאת חושבת שאולי לנו יש מידע ממיתולוגיות וכתבים שונים על טקסים דתיים שאינם מוכרים בפורום זה. אך אם לאמר לך את האמת, אני די מסופק בעניין.

למעלה