בקשר לחידות הבלשיות - והפעם בעברית...

מיכי 10

Member
בקשר לחידות הבלשיות - והפעם בעברית...

Doron, mi dankas al vi kore, pro la detektivaj enigmoj. Mi traduלis ĝin kaj siajn respondojn de E-o al la hebrean.
Ni estis vespere nur 66 parencoj anstataŭ 87, de aĝo ok monatoj ĝis proksimume naŭdek jaraĝa.

מתנצלת על המעבר לעברית, אבל אני צריכה גם לישון מַשהו הלילה, ובטח כתבתי כבר גם בשגיאות של שעת לילה מיותרת...
.
לפי עצתך, הצגתי קודם את החידה עם הגנב והתינוק. כל המשפחה השתתפה בשאלות, כולל, להפתעתי, אפילו הילדים הממש קטנים, שישבו על השטיח במרכז האולם. והיו - גם לילדים הקטנים וגם לילדים היותר גדולים - שאלות ממש טובות. ולמבוגרים - כמובן גם. ההשתתפות הכללית היתה ערה.
כעבור דקות אחדות, פתר אחי את החידה!

החידה השנייה - של ילדי ביה"ס, שידעו את כל התשובות בעת ביקור המפקחת - להפתעתי הרבה, היתה קשה יותר, ונפתרה כמעט עד הסוף, ואז בִּקשו שאגלה את הסוף.

הם רצו גם את החידה השלישית - עם שומר המגדלור שהתאבד. הפעם בִּקשו בהמשך רמזים. לא נתתי, אבל כששניים התקרבו לַפִּתרון מצדדים שונים, אמרתי להם שהם ממש ממש קרובים. ואז, אני לא זוכרת אם היה זה אחד האחיינים שלי, או בן של אחיין אחר, שמצא שזה היה במגדלור!! עוד כמה שאלות, ושוב דווקא הצעירים יותר, מצאו גם את סיבת ההתאבדות.

אחד הילדים, בן עשר בערך, נורא רצה עוד חידות, אבל לא הכנתי יותר משלוש. זה בדיוק הילד שגם הכי התלהב ממרק המינסטרונֶה שהכנתי (שני סירים גדולים מלאים. כל אחד הביא משהו, כרגיל, והיה כמו "קייטרינג" גדול ומוצלח במיוחד).
היו כמובן גם תוכניות אחרות במהלך הערב, אבל שלי היתה משהו שונה מהרגיל.
שוב תודה שהעברת לי אותן

DoronModan

New member
Traduki el unu lingvo al alia

Traduki el la angla al la hispana
aŭ:
Traduki el la angla en la hispanan

DoronModan

New member
ובקיצור למעוניינים

Elangligi -לתרגם מאנגלית
Elhebreigi-לתרגם מעברית
Elĉinigi-לתרגם מסינית
דוגמה לשימוש: Elrusigis: Nili Mirski

וכן:
Esperantigis: תרגם לאספרנטו
Hebreigis: תרגם לעברית
דוגמה לשימוש: Esperantigis el la hebrea: Eldad

DoronModan

New member
לא בדיוק

Elhebreigis en la anglan, en la jidan, en la ĉinan, en la hispanan, sed
en Esperanton.

מיכי 10

Member
Dankon pro la korekto. Do mi, fakte, havis

du erarojn: Forgesis unu literon e en la vorto elhebreigis, kaj skribis superfluan vorton la...

שא12

New member
מאפשרת הרבה הסיומת ig והשימוש בשפת ביניים לא חשבתי על זה

מיכי 10

Member
כן, היה מצויין, וכולם נהנו. ואני, הכי נהניתי מכך שהילדים

הקטנים, שבד"כ משתוללים הרבה, ולחלק מהם אין בכלל סבלנות לשיעור (בתלמוד, במשנה או במתימטיקה) ולהרצאה. אז הפעם נתנה גיסתי (אשתו של אחי) שיעור יפה מאד על "מעוז צור", תוך התייחסות רבה אל אמא שלי (שמלאו היום עשר שנים לפטירתהּ), שכמו כולנו, ידעה בע"פ את כל מילות השיר. ורק את הבית השישי, החדש יותר, סרבה בתוקף לשיר, אעפי שידעה גם אותו. כי כך נהגו בבית אביה. (גם אני הולכת בדרכם של הורי, ולא שרה אותו).

הפעם הקשיבו רוב הילדים גם לשיעור, השתתפו בתוכנית האומנותית, וכולם הקשיבו לחידות "שלי" עם ברק בעיניים, ושאלות יפות.

החלטתי מראש לשים לב כמה זמן תיקח כל חידה, אבל בכל זאת התרגשתי מעט, כנראה, ושכחתי... הכל ביחד לקח, לדעתי, פלוס/מינוס חצי שעה. כיוון שאחת הכלות של אחי, הגבילה אותנו מאד בִּזמן והלחיצה הפעם. כי לדעתה "בזבזנו" יותר מדי זמן על ה"מינגלינג".
בעלה, שהכין, כמו בד"כ, תוכנית מגוונת עם שיתוף של כל הילדים והמבוגרים, נאלץ לדחות את תוכניתו לשנה הבאה...

למעלה