בקשר לטיסות לאילת./tapuzforum/images/emo206.gif

בקשר לטיסות לאילת./tapuzforum/images/emo206.gif

אני תושבת המרכז ואני צריכה לנסוע לאילת בשבוע הבא. אף פעם לא הייתי שם ורציתי לטוס לשם כדי לקצר את הדרך. אני מבינה שהטיסות יוצאות מנמל התעופה בן גוריון אבל אני לא יודעת איך קונים כרטיסים. כשאני נוסעת לחו``ל אני הרי קונה כרטיס מראש במשרד נסיעות לתאריך מסויים אבל נראה לי שלאילת זה אולי שונה. אני צריכה בבקשה לדעת אם קונים כרטיסים מראש או במקום ואם אפשר לקנות כרטיס מהיום להיום בשדה התעופה, כמו שקונים כרטיס לרכבת בתחנת הרכבת. בבקשה תסבירו לי קצת על זה כי אין לי שמץ של מושג. ואגב, כמה עולה כרטיס הטיסה לשם? תודה רבה רבה!

harhanegev

New member
בבקשה :

אני תושבת המרכז ואני צריכה לנסוע לאילת בשבוע הבא. אף פעם לא הייתי שם ורציתי לטוס לשם כדי לקצר את הדרך. טיסה נעימה, וברוכה הבאה לעירנו בעלת המעלות הרבות !
אני מבינה שהטיסות יוצאות מנמל התעופה בן גוריון לא מדויק. רוב הטיסות ממריאות מתל אביב (שדה דב, הנמצא ברחוב לוי אשכול פנית רחוב אפטר בשכונת "תוכנית ל" בצפון תל אביב), ורק חלק קטן מהטיסות ממריאות מנתב"ג. הטיסות הממריאות מנתב"ג יוצאות מטרמינל 1, הטרמינל אשר ממנו יצאו בעבר רוב הטיסות לחו"ל. אבל אני לא יודעת איך קונים כרטיסים. כשאני נוסעת לחו``ל אני הרי קונה כרטיס מראש במשרד נסיעות לתאריך מסויים אבל נראה לי שלאילת זה אולי שונה. אני צריכה בבקשה לדעת אם קונים כרטיסים מראש או במקום ואם אפשר לקנות כרטיס מהיום להיום בשדה התעופה, כמו שקונים כרטיס לרכבת בתחנת הרכבת. בבקשה תסבירו לי קצת על זה כי אין לי שמץ של מושג. בבקשה, אשמח להסביר: אפשר לקנות מראש בטלפון או באינטרנט או במשרד של חברת התעופה. אני אישית מעדיף בטלפון או באינטרנט, אבל איש איש והעדפותיו. ממרכז הארץ לאילת קיימות טיסות של 2 חברות תעופה: ארקיע וישראייר . ככל שתקדימי להזמין את כרטיס הטיסה, כך יהיו לך יותר אפשרויות לבחירת זמן הטיסה. כמו כן, קיימת אפשרות (לא בטוח שהיא מתאימה לך, תחליטי בעצמך) לטיסה מוזלת בזמנים מסויימים של טיסות לא כל כך מבוקשות, אבל זה כרוך בתנאים דרקוניים של דמי ביטול 50 שקל אם את נאלצת לבטל את הטיסה, ולא משנה מה הסיבה. אם קונים בלי הוזלה, אז במקרה של ביטול מקבלים את כל הכסף חזרה עד האגורה האחרונה. כל זה תקף עד שעתיים לפני ההמראה. החל משעתיים לפני ההמראה, את מחוייבת בכל מקרה בתשלום עבור הטיסה, ואם לא הגעת אז פשוט יעלו מישהו אחר וחברת התעופה תרוויח פעמיים על כסא אחד במטוס. כיצד פונים אל חברות התעופה ? הנה הפרטים: ארקיע: www.arkia.co.il או בטלפון 03-6903333 ישראייר: www.israir.co.il או בטלפון 03-7955777 גם אם את מעדיפה לפנות טלפונית, אני ממליץ לך לבדוק קודם כל באינטרנט, כדי לדעת אילו זמני טיסות יש ומתי יש טיסות מוזלות. ואגב, כמה עולה כרטיס הטיסה לשם? בטיסות לא מוזלות בסביבות 370 שקל, בטיסות מוזלות מחירים שונים, שתוכלי לראות באתרי האינטרנט של חברות התעופה. תודה רבה רבה! בבקשה, תמיד אשמח לעזור במה שאפשר.
ברוכה הבאה.

Shpritz

New member
לא רשמת כמה זמן אורכת טיסה. בור ועם הארץ.

ולכותבת ההודעה: טיסה אורכת בין 45 דקות ל50 דקות בדר"כ כלל. לא מזמן "נפתחו" מסלולים אווירים חדשים שהיו עד לא מזמן שייכים לצה"ל, לטובת טיסות אזרחיות, דבר שמקצר את זמן הטיסה ב10 דקות. אם אני לא טועה, המסלולים הללו פתוחים רק בסופי שבוע ובחגים.

אז הוא לא רשם, אז מה? לא נורא..

הוא נתן לי כאן מלא פרטים מועילים חוץ מכמה זמן אורכת הטיסה )ובמקרה את זה לא שאלתי דווקא..( בכל אופן תודה ענקית גם לך על העדכון לגבי הזמנים. תודה רבה רבה לכולם!!! ..ושיהיה לנו קיץ מקסים!

harhanegev

New member
אני רואה שגם אותך הצליחו להטעות.

הנוהל של טיסות קצרות יותר (לא ב-10 דקות, לכל היותר ב 5-7 דקות) בסופי שבוע התחילו כבר לפני יותר מ-5 שנים. אני חוזר שוב, יותר מ-4 שנים. תוכל לשאול טייסים בארקיע ולוודא שזה נכון. משרד התחבורה בסך הכל עשה חגיגה תקשורתית, אבל ללא כל תוכן, כי מדובר בהכרזה תקשורתית על מה שכבר קיים שנים רבות. ממש כמו שעושים טקס לפתיחת תחנת רכבת זמן רב אחרי שהיא קיימת ופועלת (כן, גם זה קורה לפעמים).

Shpritz

New member
אולי..

אבל הייתה תקופה שטסתי די הרבה ואף פעם לא יצא לי לטוס מתחת ל50 דקות.

harhanegev

New member
השאלה היא, איך אתה סופר את הדקות ?

אם אתה סופר נטו לחלוטין, כלומר מרגע ההיתנתקותמהקרקע עד הנחיתה, אז רוב המטוסים שטסים בימינו עושים את זה ב 45-49 דקות (ומטוסי סילון בערך 35-37 דקות). אם אתה הולך לפי התכל'ס, להגיע ממקום למקום כולל הכל, אז בוודאי שזה יהיה תמיד יותר מ-50 דקות, גם במטוס סילון. כמו כן, האישור לנתיב המקוצר שחוסך בערך 5 דקות (ולא 10 דקות כפי שטוען בטעות אותו דובר), הוא בזמנים מאוד מצומצמים: מיום שישי אחר הצהרים עד צאת השבת, וגם זה לא בכל סופשבוע.

וואו, תודה! איזה מותק.

תודה על כל הפרטים. חשבתי דווקא שזה יוצא מבן גוריון כמו כל הטיסות.. אני מבינה שזה יוצא משדה דב שאין לי מושג היכן זה אבל נראה, אני אתקשר לטלפונים שרשמת לי ואברר הכל. תודה תודה.

harhanegev

New member
שדה דב בתל אביב

נמצא ברחוב לוי אשכול פינת רחוב אפטר, בצפון צפונה של תל אביב. אם תרצי הכוונה מדוייקת, תגידי לי מהיכן את באה והאם את באה באוטובוס או במכונית ואשמח לתת לך הכוונה מדוייקת. אגב, יש גם טיסות בינלאומיות משדה דב, אם כי זה נדיר.

harhanegev

New member
ואם את אמיצה, יש עוד אפשרות :

אפשר לטוס ב-150 שקל מתל אביב לעין יהב, במטוס קטן של 9+טייס (כן כן, ממש טרנזיט מעופף. מטוס מסוג צ'יפטיין). מעין יהב זה שעה וחצי נסיעה לאילת, יש אוטובוסים מת"א / חיפה / ירושלים / ב"ש שעוברים שם בדרך לאילת ואפשר לעלות על אחד מהם. לוקח יותר זמן, אבל ממש חוויה. אם את רוצה להזמין, הטלפון הוא: 08-6581030 אם אינני טועה. אם תקליקי על התמונה המצורפת, תראי בדיוק את המטוס שטס מתל אביב לעין יהב.

איזה חמוד!!! איזה מטוס נחמד!

אבל אני לא ממש מכירה מה זה עין יהב. הבעייה שלי בכלל היא שאני כמעט ולא מכירה מקומות. המטוס החמוד הזה נראה לי אולי עד אמצע הדרך או משהו ומשם צריך להמשיך אולי באוטובוס? כנראה.. אני בנסיעה הספציפית הזאת מעדיפה פשוט להגיע לאילת בדרך מהירה וקצרה. חשוב לי הפעם להגיע לשם במהירות. אבל בפעמים הבאות זה נראה לי מה זה חמוד הדבר הזה!!!

harhanegev

New member
זה רק בשביל החוויה.

מנחת עין יהב נמצא על כביש הערבה, צמוד לתחנת אוטובוס ממנה יש אוטובוסים שיביאו אותך אילת בשעה וחצי (כלומר הטיסה היא קצת יותר מ-2/3 של הדרך, הרבה יותר מחצי). אבל שוב, זה רק בשביל החוויה.

למעלה