בקשר לכימיה/מכינה בכימיה

Adrian5

New member
בקשר לכימיה/מכינה בכימיה

יש לי בגרות חמש יחידות בפיזיקה וכן במתמטיקה אנגלית ומחשבים. אבל לא עשיתי בגרות בכימיה. נרשמתי לת"א, טכניון וירושלים. אם אתקבל, האם יחייבו אותי בכל אחד מהמקומות לעשות מכינה? האם זה יהיה בסמסטר א' או בקיץ? איך כל זה הולך? האם הציון של המכינה משפיע על הקבלה או קודם אני מתקבלת ואז עושה מכינה? תודה רבה מראש

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

המקום היחיד בו תידרשי לעשות קורס קיץ בכימיה הוא תל אביב. הקורס מתקיים באוגוסט-ספטמבר לפני הלימודים, לפעמים לפני שמקבלים הודעת קבלה, ככה שיכול להיות שתצטרכי לעשות אותו לפני שתדעי אם התקבלת או לא. רקע בכימיה הוא אחד מתנאי הקבלה, אז כדי להתקבל סופית את צריכה לעבור את מבחן הגמר של הקורס, לא משנה באיזה ציון.

Adrian5

New member
עוד שאלה שתיים

יש רלוונטיות לקבלה (השפעה) באיזה ציון מסיימים את הקורס? האם כל המועמדים שאין להם בגרות בכימיה עושים את הקורס או רק מי שמבחינת הסכ"ם+מו"ר מתקבל? שנית, אין לי ידע בכימיה ,אם אני רוצה להתחיל ללמוד קצת קודם, תוכלי בבקשה להמליץ לי על ספרים רלוונטיים לחומר של המכינה וכן לחומר של כימיה שנה א ברפואה? ועוד משהו :) האם כימיה באופן כללי יותר קל מפיזיקה? בפיזיקה הייתי טובה. תודה רבה

כן ולא

העובדה אם יש או אין לך רקע בכימיה לא משפיע לא על הסכם הראשוני שלך ולא על הציון שלך במו"ר. ההחלטה הרשמית אם את מתקבלת או לא נעשית על סמך בגרויות, פסיכומטרי ומו"ר בלבד. כדי שתוכלי להתחיל ללמוד, את חייבת עד תחילת הלימודים להוכיח שיש לך רקע בכימיה. הציון עצמו לא משנה, כל עוד הוא ציון עובר. ספר כימיה שתמיד טוב שיהיה לך הוא עקרונות הכימיה א' ו-ב' של דר' עמנואל מנזורולה. שני הכרכים של הספר מכסים חלק מאוד גדול מהחומר של הקורסים בכימיה של שנה א' ברפואה. אם כימיה יותר קל מפיסיקה, זה תלוי איך את מסתכלת על זה. לרוב האנשים זה יותר קל. כימיה, בנוסף לקצת הבנה, דורש גם לא מעט שינון. פיסיקה מבוסס בעיקר על הבנה, וזה בעצם ההבדל ביניהם. לדעתי, אם היית טובה בפיסיקה, אז את תהיי טובה גם בכימיה. חלק ממה שלומדים בכימיה מבוסס על פיסיקה, אז גם יהיה לך יותר קל להבין חלק מהדברים.

למעלה