בקשר למאמר נתחיל באויבים של סופרמן

supes

New member
בקשר למאמר נתחיל באויבים של סופרמן

אני אכתוב בקצרה על כל אויב אני רק מצטער על התמונות אלו הכי טובות שאני חושב שיכולות לעזור. אז נתחיל בראש הרשימה שזה לקס לות´ר מיליונר אכזר שכל שאיפתו היא שליטה במטרופוליס ורצוי בעולם. הוא סמן לעצמו את סופרמן כמטרה בגלל הקנאה שלו בו. "שמועות" אומרות שהוא הרג את ההורים שלו כשהיה בן 15 בשביל ביטוח החיים שלהם. לקסקורפ החברה שלו מצליחה לא רק בגלל המדענים והכסף גם בגלל המוח המבריק של לות´ר ולא משנה כמה הוא עוזר לאנשים וכמה שהוא תורם לעיר סופרמן יודע את האמת עליו, שהוא רוצח מגלומן ששואף לשליטה מוחלטת.

oren*

New member
לא ברור לי איך האוייב של סופרמן

הוא דמות בשר ודם. אז מה אם יש לו כסף, אי אפשר להרוג אותו בשניה אחת ולגמור את הסיפור? טוב עשה בטמן שהרג את אניגמה. ואולי בעצם זה ההבדל בין סופרמן ובטמן? סופרמן מלוקק יותר ופונה לקהל הצעיר?

ai_karamba

New member
THE AMERICAN WAY...

לא ניתן להפטר מאדם כמו לקס בכזאת קלות , זה יעלה יותר מדי שאלות. חוץ מזה סופרמן צריך לייצג משהו נעלה מרגשות וטמאות המין האנושי אחרת אנשים לא יאמינו בו. והדבר הכי חשוב (בעיקר באופרות סבון) הנבל תמיד קם לתחייה אחרת איפה הדרמה???

oren*

New member
כן, אבל עד כמה נמוך אפשר לרדת והאם

קוראי הקומיקס לא מרגישים שעובדים עליהם? כשאני רואה למשל סרטים מצויירים, ברור לי שהגיבור לא ימות כשהוא נוגע בתקע חשמלי וחוטף זרם. אבל בסופרמן אנחנו כביכול מדברים על דברים ריאליסטיים. אם מישהו נופל מבניין - הוא מת (אלא אם סופרמן מציל אותו). בכל מקרה כמו שכתבתי בעבר - סופרמן מסמל עבורי משהו ילדותי ביותר בטמן מאז ומתמיד דיבר אליי וכמובן סרטי הקומיקס שבאו אחריו (המסיכה, אקסמן, ספון).

gl

New member
הוא שכח שללקס לותר יש ...

אם אני לא טועה, טבעת מקריפטונייט החומר היחידי ההורג את איש הפלדה (אני חושב שיש לו קריפטון ירוק לא בטוח). אבל לפי דעתי המאמר היה מתומצת מדי יכולת להגיד מההוא לסופרמן, או להוסיף עוד אוייב או שנייים אבל קודם כול אנחנו לא גאוני קומיקס (נגיד) תספר על סופרמן (אלא אם עשית זאת ועוד לא ראיתי), יכולת גם להוסיף ביקורת על הדמות ואת הגיליוןן החביב עלייך עם דמותו GREEN LANTERN
שהולך בדרכי נאק

byron

New member
../images/Emo57.gif

הייתה לו טבעת בשנות השמונים אבל היא גרמה לו סרטן אז הוא הפסיק. הרעיון מאחוריו שהוא אדם נורמלי, אבל בעל גאונות בעצם מאבק של מח בכח. הגאוניות הרעה של לקס מול הכח מלא הטוב של סופס´

gl

New member
הוא שכח שללקס לותר יש ...

אם אני לא טועה, טבעת מקריפטונייט החומר היחידי ההורג את איש הפלדה (אני חושב שיש לו קריפטון ירוק לא בטוח). אבל לפי דעתי המאמר היה מתומצת מדי יכולת להגיד מההוא לסופרמן, או להוסיף עוד אוייב או שנייים אבל קודם כול אנחנו לא גאוני קומיקס (נגיד) תספר על סופרמן (אלא אם עשית זאת ועוד לא ראיתי), יכולת גם להוסיף ביקורת על הדמות ואת הגיליוןן החביב עלייך עם דמותו GREEN LANTERN
שהולך בדרכי נאק

ogmios

New member
אפילו באטמן לא הורג בהינף עפעף...

גם אצל אביר הלילה השחור, הריגה היא ארוע טרואמטי. גם באטמן לא מסתובב ומחסל את האוייבים שלו כמו במבה... עד כמה שזכרוני מגיע (לא שאני מומחה גדול לבאטמן), אפשר לספור על אצבעות יד אחת את האנשים שהוא באמת הרג בכוונה תחילה. אני אישית זוכר רק את אניגמה ואת מי שאח"כ נהיה הג´וקר (באטמן חשב שהוא הרג אותו, בעצם זה הפך אותו לג´וקר). מישהו רוצה להזכיר לי את שאר מי ששכחתי? אדיוס, אוגמיוס בגילי המתקדם, הזכרון כבר לא מה שהוא היה

oren*

New member
הוא הרג את דו-פייס ואת הפינגווין לא

וזה עוד רק בסרטי הקולנוע, אני זוכר עוד כמה שנהרגו בפיצוצים בחוברות הקומיקס ובסידרה המצויירת. אני לא מדבר על היכולת שלהם להרוג כל אוייב במכה אחת, אלא על העובדה שהאוייבים של סופרמן הם אנשים בשר ודם ואילו האוייבים של בטמן הם מוטאציות שכביכול קשה יותר להרוג. מצד אחד סופרמן יכול לעשות הכל, להרים רכבות באוויר, לסתום סכרים, להסית מטאורים ממסלולם. מצד שני איזה דביל עם קצת כסף מאיים עליו.

byron

New member
../images/Emo22.gif

אתם מדברים על הסרטים ולא על הקומיקס. אני לא זוכר את מי רצח/הרג בטמן. אבל בקומיקס סופרמן הרג אי שם בתחילת שנות ה-90 (92-93) שלושה קריפטוניים שרצחו עולם שלם (העולם ממנו באה סופר גירל) המקרה הזה היה כה טראומתי עבורו עד שהוא יצא לאודיסאה בחלל בכדי לכפר על פשעו, הוא די השתגע מכל העניין.

byron

New member
בערך

מה שקורה הוא שסופרמן במקור בא מקריפטון. אבל סופרגירל (במצב הנוכחי של היקום של dc) הגיעה מכדור ארץ שקיים בכדור ארץ חלופי ביקום כיס או משהו דומה, הדבר היפה בו הוא ששם לקס לותור הוא האיש הטוב שנלחם בשלושת הרעים מקריפטון. הוא עיצב יצור שדמה לגיבור האהוב עליו superboy שנהרג ע"י הbadguys או משהו כזה (קצת פיספסתי שם)ליצור הזה קראו matrix כי היא יכלה לשנות צורה אחרי שסופס חיסל את הרעים הוא הביא אותה (השריד האחרון מהכוכב) איתו מאז חלו בה עוד כמה שינויים וכיום היא נחשבת למלאך

למעלה