בקשר למדעי המחשב

ASAFFF41

New member
בקשר למדעי המחשב

נרשמתי לשנת הלימודים הקרובה למדעי המחשב במכון הטכנולוגי חולון. אני עומד בתנאי הקבלה למדעי המחשב. אמרו לי שיש מכינה במתמטיקה של חודשיים שמיועדת לאנשים שאין להם ציון מספיק במתמטיקה כדי להתקבל למדעי המחשב. בסוף המכינה יש מבחן ומי שיעבור אותו יתקבל ללימודים. ביום הפתוח אמרו שגם מי שכן עומד בתנאי הקבלה ולא צריך מכינה מומלץ לו לעבור אותה בלי לעשות את המבחן בסוף כמובן. יכול להיות שזה באמת כך ויכול להיות שהם רצו כמה שיותר נרשמים למכינה מכיוון שהיא עולה 2000 ש"ח. הנושאים במכינה הם: טכניקה אלגברית, אינדוקציה, סדרות, מספרים מרוכבים, פונקציות מעריכיות ולוגריתמיות, גיאומטריה אנליטית, גאומטריה אויקלידית, טריגונומטריה,חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי ווקטורים. את החומר הזה למדתי בתיכון כשעשיתי 4 יח' מתמטיקה אבל מאז עברו כבר 5 שנים. השאלה שלי אם בתחילת התואר במדעי המחשב הם לוקחים בחשבון שהסטודנטים שכחו את מה שהם למדו לפני כמה שנים או שהם יוצאים מנקודת הנחה שכולם יודעים לגמרי על מה מדובר. הם מסבירים שוב את הנושאים או שמתחילים כאילו אני כבר יודע אותם. ושאלה שניה היא איזה מהנושאים של המכינה אני כן צריך ואיזה לא מכיוון שאם אני צריך את כולם אז אני אקח קורס ואם רק חצי או פחות אז אני אלמד לבד. תודה ומצטער על כמות השאלות.

לרוב האנשים שמתחילים ללמוד...

קשה לעכל במיוחד שזה שנה ראשונה את קורסי המתמטיקה. אז המכינה תיתן לך פור קטן והנחיתה לקרקע הלימודית תהיה קצת יותר רכה. בכמה? קשה להגיד, תלוי בך. אפשר להסתדר גם בלי המכינה.(וממש לא צריך להיות גאון). תחשוב עם עצמך איך אתה מרגיש בנושאים האלה (או איך אתה זוכר שהיית בהם בתיכון), ולפי זה תחליט.

למעלה