בקשר למחיצות

ezaton

New member
בקשר למחיצות

א. לא הייתי מרחיב את boot/ מעבר ל30 מגות (ואפילו חצי מזה). ראו הודעה שלי מתחת היכן שהוא - 4 מגה, וכ- 6 קרנלים שונים. ב. לא הייתי משתמש בז´ורנאל עבור boot/ - הז´ורנאל נועד להגן על מערכות שפותחות קבצים לכתיבה. עבור קריאה בלבד, ובעיקר במחיצות קטנות, אין סכנה. ג. לתשומת ליבכם - מערכות קבצים עם ז´ורנאל רגישות ביותר לסקטורים פגומים. והיה והופיעו לכם (שכן, אלה מופיעים מעצמם יום אחד... אפילו אצלי...), צפו להתנהגויות בלתי צפויות (צפו לבלתי צפוי!) מצד מערכת הקבצים שלכם - אובדן מידע, קריסות, מה לא. אחד היתרונות העצומים של ext2 (בד בבד עם רגישותה להפסקות חשמל) היא עמידותה העצומה לתקלות דיסק פיסיות (לא בדקתי איך בדיוק, אבל זה נאמר מנסיון). אחת מהמערכות קבצים המעטות שמסוגלות להמשיך לעבוד גם עם תקלות מסוגים שונים פיסית בדיסק. כיבויו המלא, אגב, יאט מאוד את המערכת, אבל אם אתם עם מספיק זיכרון, ומספיק מידע זרוק שם, אולי עוד תצליחו איכשהו לתפעל אותה (אל תבנו על זה יותר מדי... היא מתה, אבל עונה לפינגים...
) חומר למחשב(ה). Ez

הראל

New member
עוד משהו שכדאי לכתוב ../images/Emo91.gif

כן, כדאי לרכז את כל החומר בנושא הזה. ולכתוב אותו פעם אחת ולתמיד
(עד לסוג הבא של ה"פרטישנים" ... אולי אתחיל לרכז את כל התשובות הטובות פה בפורום. כדי שיהיה איזה שהוא מקום להפנות את האנשים אליו ... במקום שנצטרך לכתוב להם כל פעם מחדש. וכמובן, בלי יותר מידי "שפה מקצועית" אלא בעברית פשוטה שגם "ילדי מיקרוסופט" יהיו מסוגלים להבין.

Rul3R

New member
בפרוייקט החדש

יהיו מדריכים ו FAQs שנוגעים ללינוקס, אחרי שנאסוף את כל התשובות נכניס אותם לשם ואז אם יהיו שאלות שהמדריכים כבר ענו עליהם פשוט נפנה אנשים לFAQ.

maCr0T

New member
בקשר לזה...

אני באמת חושב שתשאלו את מנהל פורום רשתות (dov98) בנושא, היא קבל את זה מתפוז, מקום בלתי מוגבל ודברים כאלו, שאלו אותו. לדעתי בארץ נושא מלינוקס ומערכות יוניקס לא ממש נחשב, וגם תואר ישראלי בנושא נחשב בכל העולם לשטויות... למשל אני וחבר שלי למדנו יוניקס, הוא למד באונברסיטאה בישראל, שנתיים וחצי, הלך לעבוד בארה"ב וזרקו אותו מכל המדרגות... אני למדתי בשלוחת ברקלי בשיקגו, שלוש וחצי שנים ואותי לא זרקו מכל המדרגות בסיליקון וואלי... maC0r

הראל

New member
וכמו כן ....

מאז ומתמיד עשיתי מחיצת BOOT נפרדת. אבל אני רואה שהיא היתה גדולה מידי, וחבל על המקום, תמיד יהיה מחסור ב"מרחב-דיסק". ביחוד אם אתה יוצר שרת FTP ענק.

voguemaster

New member
אם כבר מזכירים FS-ים

מה היתרונות/חסרונות של EXT3 לעומת 2 ? אלי

הראל

New member
Jurnaling או איך שלא קוראים לו ../images/Emo61.gif

ב- EXT3 יש מערכת גיבוי אוטומטית. מערכת זו תורמת לעליה מהירה יותר לאחר "נפילה" של המחשב. יש הטוענים שהיא גם מגבה יותר טוב ובמהירות יתר. מקווה שעזרתי

קיימים 2 דברים בנושא הזה ..

יכולת indexing - כלומר יכולת עבודה מהירה יותר של מערכת הקבצים מכך שהיא מנהלת בסיס נתונים בקובץ נסתר אשר מכיל מידע על הקבצים באותה מחיצה יכלת זו אכן תורמת למהירות העבודה --- אולם -- יש לזכור שמעצם הגדרתה היא הינה יכלת שבאה לידי ביטוי כאשר יש על מחיצה המון קבצים קטנים כלומר אם אני ישים אותה על מחיצה שיש ב 5 קבצים של 1.5 ג´יגה אני ממש לא ירגיש בהבדל (אגב הדבר נכון לכל מערכות הקב´ החדשות) יכול שניה הינה כמו שציינת ה jurnaling - שהיא למעשה מחזיקה עותק פתוח של כל קובץ שנפתח על המערכת (יחסי למחיצה) כלומר לא באמת הקובץ נפתח אלא נוצר העתק שלו בתוך בסיס נתונים מקומי והעתק הזה הוא העתק שעליו אתה עובד , כאשר אתה שומר את השינויים וסוגר את הקובץ למעשה הקובץ מועתק אל המחיצה והוא מחליף את הקובץ הקודם .. אם היתה באמצע "נפילת חשמל" אין היא משפיעה על הקובץ שמצוי על המחיצה (הקובץ האמיתי) אלא רק על העתק שלו בבסיס הנתונים, כך שאם אתה מפעיל שוב את המערכת - הקבץ האמיתי זמין על המחיצה ..

למעלה