בקשר למילים למניינם ולשטרותיהם.

רמי אב

New member
בקשר למילים למניינם ולשטרותיהם.

האם לפי ההלכה חובה להגיד את זה ואו ולרשום את זה?
גם אם הצד השני לא רוצה לשמוע את זה ולראות את זה?

בפורום מסויים אני רושם מתי שצריך את המושג "בלי נדר", אני הגעתי למצב שלא מעט פעמים בהודעות שלי אני צריך לרשום את המילה בלי נדר אבל זה מפריע לאדם המנהל שאני עושה את זה הרבה פעמים, אז איך אפשר לרשום בפורום כזה? באיזה תנאים זה אפשרי לרשום בפורום כזה?
ואני אשמח בלי נדר לקבל על זה תשובות.

ועוד שאלה
אם אני רוצה להזכיר אדם שהוא שופט או מלך או מנהל
האם אני חייב לפני התוארים האלה לרשום ואו להגיד את המילה אדם?
למשל אדם שופט במקום שופט?

ועוד שאלה אם יש מלך אבל אין לו זכות של שליטה במדינה, האם עדיין שרואים אותו במציאות בלי נדר צריך לברך עליו ברכה של אדם מלך?

אופירA

New member
מנהל
לפי מה שראיתי, אתה משתמש בביטוי "בלי נדר" ללא צורך

ובאמת כותב אותו המון, יותר מידי.
לא צריך לצרף את המילה "בלי נדר" לכל פועל שאתה כותב על עצמך בהטייה של עתיד.
כלומר, לא צריך על כל פעם שאתה אומר מה תעשה בעתיד (אני אשמח), לכתוב בלי נדר.
וגם לא צריך להשתמש בביטוי למניינם ולשטרותיהם.
ובוודאי שלא צריך לציין את המילה אדם לפני כל תואר חברתי מהסוג שציינת.

כל ההתנהגויות האלה יוצרות אווירה כפייתית בדיבור ובכתיבה שלך. יהיו רבים שירגישו כלפיה סובלנות, אבל יהיו רבים שלא יבינו למה צריך לסבול את זה, ויעירו לך.

רמי אב

New member
מתי כן צריך שרושמים הודעות בפורום לרשום למניינם או

לשטרותיהם?

רמי אב

New member
והאם

לפי ההלכה חובה להגיד ואו לרשום יום השישי במקום יום שישי ויום השבת במקום יום שבת?

רמי אב

New member
ומה הסיבה שנראה לי שאת רשמת פה את המילה למניינם?

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=681&messageid=137521213
והתגובה של המשתמש יוסףל בנושא
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=681&messageid=136254976
למה בדיוק הוא התכוון בזה שאני טעיתי?

אופירA

New member
מנהל
כי התחשק לי.

יוסף לא אמר לך שטעית. איפה הוא אמר שטעית? הוא אמר את דעתו, את מנהגו, את העדיף, את הראוי.
אל תשכח, שגם כשמדובר בהלכה ממש שהתורה מחייבת, אתה לא חייב לקיימה אם זה עושה לך חיים קשים. אתה פטור. לך מותר.
ובפרט במקרה זה שההלכה לא חייבה כלל.

ועוד דבר, יהודי שלא קיבל חינוך דתי במשפחה דתית, לא צריך לקיים כל מה שהוא לומד מיד, אפילו במקרה של הלכה. רק כאשר נפשו מסוגלת לכך, כי הוא לא הורגל בזה מיום היוולדו, וצריך לסגל לעצמו את כל הדברים שהוא לא רגיל לאט ובהתאם לכוחותיו ולא להעמיס על הנפש. התורה ציוותה מצוות כדי שנחיה בהן ולא כדי שנתמוטט מהן.
ובמקרה של מנהגים שההלכה לא מחייבת, בכלל שלא יסגל לעצמו מה שקשה לו, כי אין שום צורך. רק מה שאהבה נפשו.

רמי אב

New member
בפורום שבו לא מרשים לי לרשום את המילה "בלי נדר", למעט בחתימה

בפורום שבו לא מרשים לי לרשום את המילה "בלי נדר", למעט בחתימה האישית שבהודעות הפורום,
האם זה יספיק במצב כזה לרשום בחתימה האישית שלי את המשפט "כל מה שאני רושם זה תמיד בלי נדר". ?

אופירA

New member
מנהל
איפה אמרו לך שלא מרשים לך? איך אפשר לא להרשות לך?

בטח התעצבנו על שימוש מעצבן ומטריד, אבל לא יכולים לאסור עליך לכתוב בלי נדר!
אפשר לכתוב בחתימה האישית מה שהצעת.

רמי אב

New member
אז במקרה שלי

אם אני רושם בחתימה האישית של הפורום ששם את המשפט
"כל מה שאני רושם זה בלי נדר".
האם במקרה הזה, בכתיבה בפורום ששם זה יפטור אותי מלחייב לרשום שם את המושג בלי נדר?
כי חשוב לי מאוד לרשום גם בפורום ששם ואני מרגיש שהזהירו אותי בפורום ששם, שאם אני אגיע למצב שאני ארשום שם הרבה פעמים את המילה בלי נדר, אז ההודעות שלי לא תפורסמנה שם מיד אלא היא תהיה בפיקוח כאשר כל הודעה שתראה להם בעייתית מבחינתם לא תאושר.
&nbsp
&nbsp

אופירA

New member
מנהל
צודקים. לא אוסרים עליך לרשום בלי נדר

פשוט מתרגזים כשאתה כותב את זה המון פעמים, וללא שום צורך.

רמי אב

New member
אבל אני לא הבנתי מה התשובה

לשאלה הזאת.
אם אני רושם בחתימה האישית של הפורום ששם את המשפט
"כל מה שאני רושם זה בלי נדר".
האם במקרה הזה, בכתיבה בפורום ששם זה יפטור אותי מלחייב לרשום שם את המושג בלי נדר?
&nbsp

אופירA

New member
מנהל
יפטור אותך? ממה? הרי אתה פטור לגמרי מזה. אז למה צריך לפטור?

זה ירגיע אותך אם תכתוב זאת בחתימה. וזו גם הצהרה נכונה ואמיתית.
אז תכתוב כך בחתימה, ותתחיל לחיות רגוע בנושא הזה, ורצוי שגם בנוגע לשאר הנושאים.

תזכור שהמצווה הכי גדולה שלך היא להיות רגוע ושלו, ולא מוטרד ומבוהל מענייני הלכה.
וכל הלכה שמטרידה אותך ולא מאפשרת לך להיות רגוע - אתה פטור ממנה לחלוטין.

רמי אב

New member
ובקשר לזה

ועוד שאלה אם יש מלך אבל אין לו זכות של שליטה במדינה, האם עדיין שרואים אותו במציאות בלי נדר צריך לברך עליו ברכה של אדם מלך?
מה התשובה?

אני מעדיף בלי נדר במקומות שלא כועסים עליי בנושא הדת היהודית, שכן לרשום מתי שצריך את המילים בלי נדר ולמניינם ולשטרותיהם.

אופירA

New member
מנהל
כלומר אתה מעדיף להעיק על מי שקורא אותך

ולהשניא/להמאיס את עצמך עליו ללא שום צורך?
בהודעה הזו תקעת פעמיים "בלי נדר" בלי שום סיבה בכלל.
כך שאתה כותב "בלי נדר" בלי שום קשר לדת היהודית, אלא מסיבות אישיות של הרצון שלך. אולי עקשנות, כפייתיות או תכונות לא נעימות אחרות שלך.

באף מקום לא כועסים עליך בנושא הדת היהודית. ובאף מקום לא אסרו עליך לכתוב עפ"י ההלכה.
אבל התעצבנו בצדק שאתה מעצבן ומעיק, אז הסבירו לך שיסננו את ההודעות שלך. את אלו המעצבנות והמעיקות לא יפרסמו.
אז אתה מתעקש להעיק על אלה שמנומסים ולא מתעצבנים עליך בקול רם?

פה יש באמת עבירה על כללי היהדות. חבל.

בקשר לברכה על המלך, אני לא מתמצאת. לא ענו לך פה, אז תשאל בטלפון בית הוראה הלכות של ברכת מלך.
אבל לעניות דעתי - עצתי הטובה לך שלא תתעסק בהלכות על ברכת המלך, כמו שאני לא מתעסקת בהן, כי יש לי דברים הרבה יותר דחופים וחשובים לתקן בעצמי לפני שארכוש הידע הזה.
יש דבר בסיסי, שהוא לפני כל עניין לרכוש ידע בהלכה (ובפרט לאנשים שהידע בהלכה גורם להם להתבלבל ולטעות במצוות בסיסיות ביותר, ולעבור עבירות בעייתיות בתום לב, כי הם לא מבינים איך לארגן את כל הידע בהלכה...). העניין הבסיסי הוא: ואהבת לרעך כמוך. כלומר כמו שאתה שונא שמעצבנים אותך, כך עליך ללמוד מתי אתה מעצבן אחרים ולהימנע מכך. זה הבסיס הכי בסיסי.
וכל עוד לא למדת את זה, חבל לבזבז את האנרגיות בנפש כדי ללמוד הלכות נדירות כל כך, כמו מה אומרים כשרואים מלך, קשת הפוכה או דינוזאורים.

סתם שאלה: באיזו תדירות אתה רואה מלכים בלי זכויות שליטה?

רמי אב

New member
איך במקרה הזה שאני רשמתי

בלי נדר זה בניגוד להלכה?
אני רשמתי
"עוד שאלה אם יש מלך אבל אין לו זכות של שליטה במדינה, האם עדיין שרואים אותו במציאות בלי נדר צריך לברך עליו ברכה של אדם מלך?
ונראה לי שבמקרה הזה יש חשש של התחייבות כי יש פה עניין של אפשרות של ברכה לצורך מצווה, ויש סיכוי קטן מאוד שכל אדם יראה אדם שהוא מלך באם המלך הזה ירצה מסיבה כלשהי להפגש איתו, בנושא של מלך בלי זכויות שליטה נראה לי שכיום במדינות שבהן יש משט דמוקרטי אז תפקיד המלא זה לא כדי לשלוט במדינה.
אני גם רשמתי
"אני מעדיף בלי נדר במקומות שלא כועסים עליי בנושא הדת היהודית, שכן לרשום מתי שצריך את המילים בלי נדר ולמניינם ולשטרותיהם." ונראה לי שבמקרה הזה יש חשש להתחייבות בגלל שאני מתכוון פה להעדפה דבר שיכולים לעשות.
&nbsp
בקשר לברכת המלך, האם זה גם כולל שרואים מלכה?
ומה אם מי שעיוור אבל שומע ואמרים לו שנמצא לידו מלך שהוא אדם?
&nbsp
&nbsp

רמי אב

New member
האם עדיף לי

במקום לומר ואו לרשום
את המשפט
"אני בלי נדר אעבור לחברת שירות אחרת"
במקום זה לומר ואו לרשום את המשפט
"אני אולי אעבור לחברת שירות אחרת"
או אולי
"אני כנראה אעבור לחברת שירות אחרת"