בקשר למינים מישראל .?

bendj123

New member
בקשר למינים מישראל .?

חיפשתי ברשת תמונות של נחשים מישראל והיו כמה שלא מצאתי תמונות שלהם ואם מצאתי אז לא ידעתי להגיד אם זה הנחש המדובר תוכלו לעזור לי? כרכן חלק זעמן יפהפה שלוון קולר זעמן אוכפים מצאתי כמה תמונות תגידו לי אם הם אלו הם הנחשים המדוברים?

ינאי 15

New member
שלום בן...אני אנסה לעזור...

בקשר לתמונה הראשונה אני לא יודע בוודאות.. אבל בתמונה השנייה זה ככל הנראה חנק משריץ, אך אף פעם לא יצא לי להתקל בגוונים מהסוג הזה של הנחש. ובתמונה השלישית זה אכן זעמן אוכפים.

רן333

New member
אני חושב שינאי צודק

ביחס לתמונה השלישית. אין ספק שהנחש בתמונה השניה שלך הוא חנק מהסוג Eryx. הפרט שבתמונה שלך נראה דומה ל-Eryx jaculus (המין שאליו משתייך החנק המשריץ שחי כאן בארץ) יותר מאשר למינים אחרים, ומצד שני - הוא שונה מאוד מהפרטים שאפשר למצוא כאן בארץ. בסה"כ, אני מאמין שזה Eryx jaculus מאוכלוסיה לא ישראלית, אבל אני לא לגמרי בטוח. אולי נשמע חוות-דעת נוספות ממי שמכיר היטב את Eryx jaculus ואת Eryx tataricus. התמונה הראשונה שלך היא, לדעתי, של כרכן חלק. לא שראיתי אי פעם את הנחש הזה במציאות; התמונה פשוט מזכירה לי תמונות אחרות שראיתי באתרי אינטרנט שונים תחת השם Elaphe hohenackeri.

bendj123

New member
ינתן הקישור שלך מראה לי אותו תמונה

ששמתי בהודעה הראשונה ואני אמור לדעת מזה שזה באמת כרכן חלק שחיי בארצנו אם עוד חיי בכלל כי הוא בסכנת הכחדה

למעלה