בקשר למלחמת העצמאות

פראזניק

New member
"דיר יאסין"...

אחת הפרשות הכאובות והשנויות במחלוקת בין הימין והשמאל בארץ. אצ"ל ולח"י יצאו לכבוש את דיר יאסין, כפר ערבי בכניסה לירושלים (כיום: כפר שאול ב). לאחר הכיבוש, טענו הערבים (גם ההגנה טענה כך בפרסומים מסוימים), שה"פורשים" הרגו מאות ערבים, גברים, נשים וילדים, בכפר. אצ"ל ולח"י הכחישו, וטענו גם שהם שלחו משאית עם רמקול להכריז שהם עומדים לתקוף את הכפר (ובכך וויתרו על עיקרון ההפתעה, כך הם הדגישו), אלא שהמשאית נפלה לתעלה בצד הדרך. הויכוח שהתפתח על זה היה עמוק וכואב, כמו כל המריבה המטופשת בין המחתרות בארץ. מנחם בגין, בספרו "המרד", מביא מסמך של משרד החוץ (כמדומני), בו מסופר לעולם הרחב סיפורה של דיר יאסין, תוך הבאת גירסת האצ"ל כגירסה מוסמכת. אבל כעיקרון, טענה ההגנה שאצ"ל ולח"י לא התכוונו להחזיק בכפר, אלא רק לכבשו, ושעצם הכיבוש בצורה כזו, היה נזק גדול למערכה הכללית. לאחר הכיבוש, בעקבות הסכם עם ההגנה, יצאו כוחות אצ"ל ולח"י מהכפר ומסרוהו לחיל מצב של ההגנה.

פראזניק

New member
עדיף ...

שתבדוק\י מה היא הגרסה שלמדתם, כי עליה תבחן\י :) בעמוד זה או הקודם, הבאתי קישור לאיזה אתר שנותן סיכומים. עדיף שתבדוק שם, אני מניח שיש התייחסות לענין.

דיר יאסין

הוכיחו אם הזהירו או לא הזהירו קשה להוכחה.כמו כל הסיפורים (דוגמה ג´נין)העובדה שנהרגו 256 אזרחים ולוחמים.בהבהלה שאחזה בערביי א"י היתה עצומה."הטבח בדיר יאסין",שנופח ע"י התעמולה הערבית, היה אחד הגורמים לבריחה המבוהלת של הערבים מאיזור ירושלים ומרכז הארץ

פראזניק

New member
העובדה הוכחה?

נכון שהיה לזה חלק גדול בבהלה שאחזה בערביי הארץ. אבל האם הוכחה טענת הערבים שנהרגו שם 256 איש? זכור לי דווקא שמעולם לא הוכחה העובדה הזו. אשמח אם תתן מקורות לדבריך:)

מקורות לדיר יאסין

לפי פרופ´ יואב גלבר נהרגו 110 ערבים.אבל המספר אינו ברור והא נע בים 110 לבין 256 ערבים.תלוי במקורות אותם אתה מצטט

פראזניק

New member
לא, איני מדבר כלל על מקורות:)

לפי מה שידוע לי, לא נבדקה העובדה הזו מעולם, אלא ע"י עיתונאים, שאינם נאמנים. או משום נטייתם לצד אצ"ל ולח"י, או משום נטייתם לצד ההגנה, או משום נטייתם הפרו ערבית. מעבר לזה, האם נבקדה העובדה ע"י גוף מוסמך? איני סומך על דיווחים מפלגתיים משום צד, וודאי לא על דיווחיהם של בעלי המעשה היהודים או הערבים.

ים ושמש

New member
בשורה התחתונה=המבצע תרם לישוב

הבהלה שאחזה בערבים-שיחררה אדמות ללא מאבק-וכך נחסכו חיי היהודים. את המבט האסטתי,אני משאירה ליפי הנפש.

פראזניק

New member
אם נתחיל עם זה...

לעולם זה לא יסתיים. היסטוריה אינו מקום לחשבונות כאלה. המטרה היא בירור מה שהיה, לא ויכוח האם מעשה זה או אחר חסך או לא בחיי יהודים.

ים ושמש

New member
נכון-הרבה נק´ נישארו פתוחות לדיון.

זה חלק מההיסטוריה,ומההבנה של תהליכים. המיבצע,יצר תהליך היסטורי שהיטיב עם היהודים-מה רע בניתוח הזה????? השואה "תרמה" להקמת המדינה. מבצעי ההתנחלות "חומה ומגדל",יצרו עובדה בשטח שתרמה ליישוב המדיני בארץ! כל פעולה יוצרת תהליך-והיות ואנחנו קודם כל יהודים,אז מעניין אותי כיצד השפיע התהליך על עמי.

למעלה