בקשר למע' של רכב רק בבית

• פותח הנושא za5
  • פורסם בתאריך

za5

New member
מע' של רכב לבית?

שלום רב אנשים מכיוון שזה פורום דיג'י הנחתי שמישהו כאן מבין במערכות שמע והחיבורים שלהם.עכשיו לשאלתי יש לי מערכת סטריאו פשוטה בחדר ואני מעוניין להוסיף לה רכיבים של מערכת לרכב כמו למשל סאב-וופר ומגבר-1000 וואט שכמובן כעיקרון הם בנויים לרכב אז השאלה שלי אם אני יוכל לחבר אותם למערכת סטריאו הפשוטה שלי ואם כן באיזו דרך אודה לכם מאוד אם תעזרו לי. **יש לציין שהחיבור של הרמקולים למערכת שלי זה בכבלים ולא בננות תודה מראש.

Sunlight Theory

New member
שלום

בבקשה , תהיה צריך לפרט את הבאים : כלל המכלול (מגברים , רמקולים) כולל סוגים . התנגדות חשמלית של כל רמקול . עוצמה חשמלית (RMS) מתמשכת של כל רמקול . עוצמה חשמלית (RMS) מתמשכת של המגבר לכל ערוץ תחת התנגדויות של 4 ו-8 אוהם . מספר הערוצים במגבר . האם מערכת הסטריאו תהיו המקור\נגן , או שאתה מחבר איה מחשב\נגן אחר בתור מקור . האם למערכת הסטריאו יש יציאה מהבאות : AUX , Line , CD , -10dBu , +4dBV , 0.316Vrms , 1.23Vrms . אם אתה מתקשה עם מונח כאן , בבקשה אל תהסס לשאול . חשוב מאוד לדעת את כל המידע ורק לאחר מכן נוכל לעזור לך בנושא , ללא מידע נכון כלל הפריטים עלולים להמצא בסיכון לנזק .

za5

New member
אני באמת אצטרך עזרה בזה

קודם כל תודה שהשבת להודעתי. ואני באמת לא כל כך מבין בזה לי עדיין אין סאב וופר ומגבר אני פשוט מעוניין לקנות במידה ואני יוכל לחבר אותם למערכת שלי והמערכת היא רק בשביל הרמקולים היא בעצם מחוברת לDVD והוא בעצם הנגן אשמח אם תשיב להודעתי,תודה.

Sunlight Theory

New member
אז למה מערכת רכב?

אם אתה מעוניין לרכוש מערכת לשימוש בבית , מדע ברצונך לעשות שימוש במערכת של רכב? למה בכלל לרכוש , מה חסר לך כעת בשימוש עם המערכת הביתית (בבקשה , הסבר בפירוט יתר - כך נוכל לדעת מה בעצם צריך להוסיף אם בכלל)?

za5

New member
בקשר למע' של רכב רק בבית

זה שוב אני מכיוון שאיחרתי החלטתי להוסיף הודעה חדשה רק יותר מפורטת אבל בבקשה תענו לי והרבה כדי שאני יוכל לממש את זה תודה מראש. אז ככה יש לי מע' סטריאו ביתית-פשוטה של 800 watts PMPO. למע' שכעיקרון מגיעה עם 2 רמקולים פשוטים ולא חזקים הוספתי עוד 4 רמקולים ועכשיו יש לי 6 רמקולים 2 רמקולים של רכב 2 של מע' אחרת וה2 המקוריים. אני החלטתי שאני רוצה לחבר למע' הזו עוד 2 רמקולים של הרכב ולהוריד את ארבעת הרמקולים הביתיים הפשוטים. להוסיף סאב-וופר לרכב ולהוסיף גם מגבר-לרכב. והיתה לי פה שאלה למה אני כל כך מעוניין בחלקים של רכב ולא מע' ביתית אז התשובה היא שאני פשוט אוהב את המראה של כל הדברים האלה ואני לא יודע מה להגיד לכם אני פשוט משוגע על זה ואני גם אוהב עוצמה במע' שלי לשמוע הכי חזק שאני יכול אבל עדייו נקי. אז בבקשה עזרו לי ותגידו לי מה אני צריך לעשות כדי לחבר,סאב וופר ומגבר שלהזכירכם הם נועדו לרכב ואני רוצה לחברם למע' הביתית הפשוטה שלי תודה מראש Z.A5

Sunlight Theory

New member
NP

קודם כל PMPO הוא לא ערך אמיתי , יכול להיות שמערכת אחרת עוצמתית פי 2 מזאת תהיה רק 600W במדידת PMPO . אין בעיה לחבר את 2 הרמקולים של הרכב למערכת הביתית , אבל לכל מקרה - ידועה לך ההתנגדות של הרמקולים שהגיעו עם המערכת? ידועה לך ההתנגדות של רמקולי הרכב? המגבר לרכב יפעל בעזרת שנאי - השנאי צריך להיות שנאי מיוצב במתח 12 וולט שמסוגל לספק עד 20 אחוז זרם יותר ממה שצורך המגבר . הסאבוופר ומכשיר המכונה "קרוסאובר" - הסאבוופר , בתנאי שזה הוא באמת שמו , נועד לא להפיק רק תדרים נמוכים אלא גם תדרים נמוכים בתחום האמצעי . אם "פשוט" תחבר הכל , התוצאה לא תהיה טובה בכלל . כדי שתהיה חפיפה (שילוב , חיבור) טובה בין הרמקולים שמחוברים למערכת סטריאו לבין הסאבוופר , כדי שיהיה פיזור טוב יותר , כדי שתהיה ניצולת יותר טובה וכדי שתהיה שליטה רבה יותר - אתה צריך קרוסאובר אקטיבי . קרוסאובר אקטיבי הוא מכשיר חשמלי שמקבל את כל התדרים (נניח שמדובר מ-20Hz עד 20kHz) ומחלק אותם לתחומים שונים (למשל תחום ראשון יהיה מ-20Hz עד 120Hz , ותחום שני יהיה מ-120Hz עד 20kHz... כמובן שהוא לא מפצל בצורה חדה בין התחומים , אלא עושה זאת בצורה חלקה מה שנקרא עקומת פילטר , אני אוהב עקומות של 12dB הפחתה לכל אוקטבה מרכז נקודת הפיצול) . קרוסאובר אקטיבי שמתאים לך ינוע במחירו סביב ה-800 ש"ח .

למעלה