בקשר למפגש פורום.. במידה ומעוניינים

דודי 32

New member
בקשר למפגש פורום.. במידה ומעוניינים

אני אבדוק באומני הורייזן אופצייה לארח באחד מימי שישי בבוקר בתנובות מפגש (מיקי יש לך יכולת להופיע שם?), ובמקביל אולי נצליח לארגן גם מטוס מאומני שיהיה זמין לטיסות הכרות בתשלום למי שמעוניין. בנוסף אנסה לארגן כמה חברים עם אולטראלייטים שיגיעו גם כן למנחת. במידה ומעוניינים שימו
אני מחר בבוקר אבדוק עם איציק מ"אומני" היתכנות ובמידה ותהיה מסה של אנשים נריץ את העסק.

ארזS

New member
נשמע רעיון לא רע ../images/Emo8.gif

תודה על היוזמה וכשאתה מדבר עם איציק תמסור לו ד''ש
[רק שמשום מה נדמה לי שרוב החבר'ה כאן יעדיפו מטוסים גדולים על פני הג'וקים המעופפים של תנובות
] רגע ! ... אל תקחו אותי ברצינות... זה אחלה מקום תנובות ומי שלא יודע, זה המרכז של האולטראלייטים בישראל ויש שם את בית הספר לטיסה של "אומני הורייזן". הנה תמונה של מנחת תנובות כפי שצילמתי מהאויר לפני כשנתיים. הטייס במטוס היה איציק אפלבוים הבעלבית של המקום.

eagle701

New member
מה אתה מנסה לרמוז?:)

שעדיף לעשות אירוע בהרצליה ולטוס שם על ססנה? זה אפשרי אתה מכיר את VATIL והיה שם פעם אחת אירוע שבחלקו היתה אפש/רות או לעשות טיסה בססנה עם עוד 2 אנשים במשך 25 דקות או ללכת לסימולטור בטיסה טסנו לאזור 8 שם הסתובבנו ביצענו כמה דברם לא חוקים וחזרנו לנחיתה בהרצליה אפשר לארגן גם פה משהו כזה זה קצת קשה ויקח קצת זמן אבל זה ניתן לביצוע

eagle701

New member
אגב אני בעד הרעיון של דודי

נכון זה אולטרא ליט ולא ססנה אבל באמת היא אפשר להשוות בין השנים כאתה יושב באולטרא ליט אתה מרגיש הכל בססנה אתה גם מרגיש אבל לא כמו באולטרא לייט

ארזS

New member
התכוונת אלי בעניין לרמוז ?

כי אני לא מנסה לרמוז כלום ולא רוצה לרמוז כלום. ודרך אגב, את התמונה של מנחת תנובות צילמתי מתוך P92 Echo וכשטסתי בו נהניתי לא פחות (אם לא יותר) מאשר בססנה. זהו המטוס כפי שצילמתי אותו במנחת ראשל''צ.

ארזS

New member
ולמי שלא יודע, המטוס הזה שבתמונה

הוא אולטראלייט ! לא כל האולטראלייטים הם פתוחים ונראים כמו מטאטא מעופף

eagle701

New member
אבל הכי כיף לטוס בהם בגלל שהם פתוחי

פתוחים:) זה כמו במכוניות לנהוג במכונית בלי גג פתוח זה בעעע לנהוג במכונית עם גג פתוח זה WOW!

DannyJJ

New member
אני בעד ../images/Emo45.gif

אבל בעדיפות ראשונה נתב''ג.

קודם כל צריך סקר

מנהל הפורום - דרוש לנו סקר לגבי כמה אנשים יגיעו ... אחר כך מקום מועדף

adviv

New member
רעיון טוב

הי דודי רעיון לא רע אין לי בעיה לבוא עם האולטרלייט שלי בהצלחה עדי

adviv

New member
לארז ואחרים

מי שאינו יודע כיום ישנם אולטראלייטים בארץ , שבכמה דרגות טובים יותר מבחינת טיסה, מהירות, יציבות והטסה מכל 152 שנמצא בהרצליה. למטוסים אלו עדיין קוראים בארץ אולטראלייטים, למרות שרוב המטוסים הללו , בעולם, נחשבים בתחום התעופה הקלה או תעופת הספורט. בישראל ישנם לפחות 3 סוגי אולטראלייטים עם ביצועי טיסה טובים יותר מאשר ל152. מה עוד שבתנאי הטיסה בארץ, מגבלות הגובה וגודל המדינה בישראל עדיף לטוס באולטרלייט או לפחות ע"פ חוקי האולטראלייט מאשר בחוקי או מטוסי התעופה הקלה. ולדוגמא בססנה: יום שבת בבקר המראת מהרצליה ותנחת - איפה? ראש פינה, חיפה שנסגר לחודשיים,שדה תימן או אולי נתב"ג . יפה עבר חודש לאן טטוס שוב לאותם מקומות????? באולטרלייט גם אחרי שנה של טיסה לא ירבו המקרים שבהם תבקר או תנחת פעמיים. הגיע הזמן שרובכם יבינו. בארץ עדיף לאמץ את טיסת ה"ספורט" ולא התעופה הקלה. טוסו פעם איתנו ותראו (בלי האגו) שאני צודק. ותחשבו על זה...... להתראות במפגש.

ארזS

New member
וכי מה כתבתי באחת התגובות שלי

כמה שורות למעלה ? [תסתכל בתגובה שמצורפת אליה התמונה של ה- P92 ...}

adviv , לא הבנתי את המשפט הזה.

"למטוסים אלו עדיין קוראים בארץ אולטראלייטים, למרות שרוב המטוסים הללו , בעולם, נחשבים בתחום התעופה הקלה או תעופת הספורט". יכולים לקרוא למטוסים אלו גם "משה". אין בין אולטראלייט ישראלי לאיטלקי או אמריקאי שום דבר משותף מלבד השם. לכן כל מדינה הגדירה את "האולטראלייט " שלה. אשמח לשמוע על מטוס אחד שבארץ נקרא אולטראלייט ובאיזה מקום בעולם שייך "לתחום התעופה הקלה". (אל תתאמץ, אין כזה..).

כל האולטראלייטים המתקדמים

כמו הוותיק ביותר, הזנאייר, וגם אלה שבאו אחריו, P-92, סטורץ', סוואנה, טקסן, זודיאק וג'ט פוקס נחשבים בארה"ב כמטוסי תעופת ספורט קלה ולא אולטראלייט

דודי 32

New member
אז ככה...

דיברתי עם איציק ואין מניעה לארגן מפגש בתנובות. כפי שמיקי אמר רצוי לעשות סקר ולראות מה החבר'ה רוצים,במידה ותנובות זה אפשרי אני גם מוכן להוביל בהתארגנות. ולפי כמות האנשים נחליט אם כדאי להוסיף תכנים למפגש. במידה ומספר המשתתפים קטן, אפשר לתאם סתם הגעה משותפת לשם , לראות מטוסים יפים (מבטיח להגיע עם הדריפטר ובטוח יגיעו עוד חבר'ה מהענף ,עדי רשמתי אותך עם הסוואנה
) , מפגן מיוחד אם מיקי יחליט להופיע. מפגש שם יאפשר לכם להיחשף לתחום המדהים הזה שנקרא אולטראלייט ולראות את בי"ס לטיסה, והסגל שמדריך שם. אני מניח שאפשר יהיה לתאם מטוס זמין באומני למי שירצה לרכוש טיסת הכרות ב- JETFOX. זהו במקסימום השקענו שישי אחד,הכרנו את החבר'ה מהפורום ,רק מזהיר אותכם מראש- חלק ממכם הולך להתמכר וחזק

מזרחית למושב תנובות

אם המפגש יצא לפועל יהיו הוראות הגעה מפורטות ברכב, אין צרוך בהוראות הגעה באויר, אני מאמין שאין טייס אוטראלייט שאינו יודע איך מגיעים לתנובות.

דודי 32

New member
אהוד הוראות מהאוויר זה ....

תמריא על 03 שבור ימינה לשביל המוביל ,תמשיף צפונה עד קו 400 תזכור לטפס מעליו וחפש את ה- Z מימין

למעלה