בקשר למשרד הפנים

בקשר למשרד הפנים

חשוב מאוד לזכור שזוגות הנישאים בנישואים רפורמיים בחו``ל נחשבים בעיני משרד הפנים כזוג נשוי לכל דבר.. ומה זה אומר: זה אומר חברים שאם תצטרכו פעם להתגרש וזו למעשה אחת הסיבות העיקריות של הנהירה לעבר הנישואים הרפורמיים תצטרכו להתגרש ברבנות.. ואז, הם מקשים. הם מאוד לא נחמדים כשמתגרשים אצלם. רוב הזוגות הנישאים בחו``ל בנישואים אזרחיים שומרים בקנאות מפני כל אותם מוסדות ממשלתיים המעבירים רישום אוטומטי לרבנות וההפך. ראו הוזהרתם!!

אנחנו כן מתכוונים להרשם במשרד

הפנים, ולהיות מוכרים כזוג נשוי לכל דבר. אנחנו תיקווה כי לעולם לא נאלץ להתגרש, ואנחנו מתכוונים לחתום על הסכם ממון לפני החתונה, בכדי להיות מוכנים גם לסיטואציה כזו, אם זו חלילה תבוא. תודה על האזהרה.

*שיר

New member
עשיתם כבר את ההסכם ממון שלכם?

אנחנו בתהליכי ההכנה. את יודעת שגם אותו צריך להחתים ע``י נוטריון...

לא עדיין לא, כי אנחנו מתחילים אחרי

הפגישה עם הרב, שתהיה בהתחלת ספטמבר. בית דניאל מספקים איזה שהוא יעוץ והנחיות לגבי ההסכם, אז אנחנו ממתינים. מאיפה השגתם את שלכם? איך אתם עובדים עליו? יש לכם ע``וד מומלץ? יש לי חברים עורכי דין, אבל לא בתחומים האלה.

*שיר

New member
לא מדוייק! וגם- לכן כדאי הסכם ממון

המבטל כל אפשרות להתדיינות בבית דין רבני למעט עניין הגט. והיות וברבנות ממש שונאים את הנישואים האזרחיים הם ממהרים להתיר נישואים כאלה. כמו כן לאחר שהתחתנו אזרחית בחו``ל, בידינו הברירה אם ומתי ללכת למשרד הפנים ולעדכן את הפרטים.

שיר תודה על המידע.

את חושבת שאת יכולה לארגן לי מידע מרוכז על התרת נישואים רפורמיים, הקלות לנישואים מהסוג הזה ובכלל דברים קטנים מנסיונם של האחרים בתחום הנישואים האזרחיים? אני דווקא מעוניינת במידע שעובר בין זוג אחד למשנהו ולא במידע הנמצא באתרים שקשורים לנישואים רפורמיים.. אם כן תודה רבה.

*שיר

New member
אין בעייה ובשמחה B-)

המידע שיש לי הוא בעיקר מבית דניאל, מהרב ומעורכת הדין שלהם. אני אעשה סיכום - אבל זה בטח יהיה רק מחר...

תודה נשמתי.

מה שאני מנסה זה ליצור מעין ספריה/מאגר מידה שיעזור לאנשים חדשים. דיברתי עם תפוז ועובדים שם במרץ רב על כל מיני שינויים ותוספות. הקהילות של תפוז תפסו תאוצה רצינית בעקבות מה שקרה בוואלה ואי או אל והם יודעים שמצפים מהם והם אכן עובדים יום ולילה על מנת לפתור את חבלי הלידה של כל הפורומים החדשים. אחד הדברים שהכי קשה לי להתרגל אליהם הוא הרעיון שככל שיש יותר תגובות על הודעה כך היא עולה יותר למעלה....

*שיר

New member
אני חושבת שזה עולה למעלה כאשר

יש תגובה חדשה, לאו דווקא לפי מס` התגובות. אני חושבת שזה חשוב מאוד ליצור את מאגר המידע שאת מדברת עליו. הייתי רוצה שכמו שהפורום עזר לי ולבן זוגי בצורה שלא תתואר בשלבים הראשונים (וכמובן שגם עכשיו), כך שגם זוגות חדשים יוכלו למצוא פה עזרה ותשובות.

אכן תגובה חדשה עולה למעלה

אך כשיש ריפרש אוטומטי עולות למעלה הודעות עם מספר המשיבים הרב ביותר וזה בדוק.......

למעלה