בקשר לנהיגה בארץ לאחר נהיגה בחו``ל

בקשר לנהיגה בארץ לאחר נהיגה בחו``ל

בארץ נהגתי רגוע עד שנסעתי לחו``ל [גם כיום אני נוהג רגוע ] ונהגתי על רכב ושם כידוע אפשר ליסוע באוטוסטרדות יותר מהר מהארץ ומאז שחזרתי לארץ יש לי חשק לא להוריד את הרגל מהגז, במילים אחרות לנהוג מהר לא נהיגה מופרעת, מה עושים? והאם זה תופעה מוכרת לאלה שנוהגים בחו``ל?

DoubleD

New member
על חשק, מהירות ונהיגה בכלל

רוני היקר קודם כל, אין זה סוד שבחו"ל יש תחושה יותר נוחה בכבישים, הם רחבים, תשתיות לא משובשות לרוב ובכלל - נהגים בסביבה שמותאמים למצב נוח בדיוק כמוך ולכן מרגישים במצב שליטה נינוח. החשק של המהירות מוכר להרבה אנשים, השאלה היא כיצד אתה מיישם זאת. נהיגה במהירות גבוהה היא לא בהכרח נהיגה מופרעת !!! נהיגה מופרעת היא כזו שלא ממוקצעת.. כאשר הנהג לא שם לב לסביבתו ונוהג לפי התנאים שלו ללא התחשבות בכביש (גם נסיעה על 20 קמ"ש בנתיב השמאלי זה מופרע ולא מתחשב ויכול לגרום לתאונות רבות !) נהג טוב זה אחד שיודע את מגבלותיו, שמכיר את מעלותיו, של רכבו ושל הסביבה בה הוא נוהג. אפשר לנהוג מהר עם התנאים הנ"ל וליצור נהיגה בטוחה. בקיצור, בנוגע לשאלתך, "מה עושים ?" אז אחרי שלקחת גוגלמוגל פעמיים ביום ונחת הרבה אתה צריך להכיר את עצמך .. לדעת להתאים את עצמך לסביבה בה אתה נוהג בצורה הכי בטוחה לכולם והכי מועילה לעצמך. אם אתה מרגיש שללחוץ על דוושת הגז יוצרת נהיגה פרועה- אני כבר ממליצה להימנע. בהצלחה, גמר חתימה בטוחה :)

לא אמרתי נהיגה פרועה

אמרתי נהיגה נורמלית אבל מהירה אבל זה בעיה בגלל שאפשר לקבל דוחות ואני לא מעוניין הייתי ואני עדיין נהג זהיר מאוד ולא עובר על החוקים אבל זה מקשה עלי

כוחו של הרגל

הוא לטוב ולרע. תצטרך להתרגל או שה"אקדח" של המשטרה יתאהב בך. ותאמין לי שאני מכיר את ההרגשה שלך אבל נסה לנסוע במהירות המותרת וסע אפילו 10 קמ"ש יותר ממנה, ותראה שאתה נוסע בסדר, הרי בשביל מה לקבל תדוחות המסריחים האלה ולפרנס את המדינה בקנסות בשביל מה.

ממש לא, אני מגיע בדרך

אני מקבל דיכאון מהנהיגה הפרועה בארץ, שם אנשים נוהגים מהר אבל עוקפים ישר חוזרים לימין ופה בארץ כל הזמן נשארים על השמאל וההיפך זה ממש לא עובר

למעלה