בקשר לנפש הנושא הקודם

turak

New member
בקשר לנפש הנושא הקודם

למה לחפור אם במילא אתם לא תאמינו לשום דבר שבאמת תמצאו. מה אם הייתי אומר לכם שאני מלאך, הייתם מאמינים לזה? לא כי המוח האנשוי לא מסוגל לתפוס משהו כל כך לא הגיוני , אתם תתפסו את זה בתור היגיון פשוט, שאני משוגע , כי הרי רק משוגע יכול לומר דברים כאלה לא? , כי אחרי הכל אין דבר כזה מלאך לפי הבסיס המדעי , מישהו ראה פעם מלאך? מישהו שהוא בעל ראיות לראיית מלאך. ואני לא מדבר על המוזרים האלה הנוצרים האדוקים שמאמינים בישו ומי יודע מה שמאמינים שם מדברים עם רוחות או מלאכים. אני לא אומר שזה לא נכון , מעולם לא אמרתי שאותם דברים לא קיימים , אך אני בספק שדווקא אותם אנשים יראו דבר כה מרהיב , על אותם אנשים כאלה צריך להבין שאם מאמינים חזק במשהו לבסוף תראה אותו , בעצם כהזיה. אז אחרי כל ההרצאה שלי האם באמת הייתם מאמינים לי אם הייתי אומר לכם שמשהו מוזר בחיים שלי. אני מתכוון לחוש הזה שאתה מרגיש לפעמים שמשהו שונה בך, כמובן שיכול להיות שאני מדבר שטויות אבל לעולם לא נדע אם לא נאמין נכון? תחשבו טוב טוב על מה שאמתי כי הסודות של העולם הזה נמצאים מעבר לפינה וכל שצריך זה רק להאמין, אני לא מדבר על להפוך לדתי או משהו אלא רק להאמין , להסתכל מבעד לאופק , ולראות את מה שאנשים אחרים אינם יכולים לראות. כי אחרי הכל מי שולט בנו המוח או הנפש......

אם מישהו יגיד לי שהוא מלאך

כן, אני אחשוב שהוא מטורף, או שהוא מלאך מטומטם, בכל מקרה - הוא לא שווה התייחסות. למה מטומטם? דבר ראשון כי יש כל-כך הרבה סוגים של מלאכים בכל-כך הרבה תרבויות שונות שאפילו אם אני אאמין לו - לא יהיה לי מושג מה זה אומר. דבר שני בגלל שאם הוא מלאך ויש לו כוחות כאלו וכאלו או תובנות כלשהן, יש לו דרכים יותר טובות ויעילות להשתמש במה שיש לו בשביל המטרות שלו (יהיו מה שיהיו) מאשר בעזרת פנייה לאטאיסט בהצהרה "אני מלאך". מעבר לזה, כמו שמישהי שאני מכיר טענה, אם אני אראה מלאך ברחוב, ואבין שזה מלאך של האלוהים שכתוב בתנ"ך, אני אעשה הכל כדי להפטר ממנו. יש לנו מספיק צרות בלי שהוא מתערב שוב.

turak

New member
בדיוק

בדיוק, אני לא אומר שאני מלאך אני רק אומר ששים לבלמה שאתה אומר , לפי הייתיחסות שלך אתה בטוח שמלאך יפעל לפי שיטות מיוחדות עם קסמים ושיט, אבל לא עלה בדעתך שלפעמים השיטה הכי קטנה ושקטה היא השיטה הנכונה . ומה אם אגיד לך שאת התנ"ך כתב מישהו שרצה להיות עשיר, ספראגדות. אתה לא תאמין לי בגלל שעל זה מתבססת האמונה שלך , אני לא אפיץ אתזה כי זה מה שנותן לאנשים תקווה , ולא אני זה שינפץ להם אותה.

Gilliana

New member
התנ"ך הוא לא אוסף של אגדות

התנ"ך הוא מסמך היסטורי שנכתב בידי אנשים שלא ממש הבינו מה הם רואים כך שהם כתבו מה שהבינו ובעיניהם טכנולוגיה מתקדמת היתה כשפים, קסמים ומעשה אלוהים - זה הכל.

בואי נדייק

כי אף אחד מאיתנו לא מדייק פה. המון מהסיפורים בתנ"ך נמצאים במיתולוגיות של עמים אחרים. הסבירות היא שחלק גדול מהסיפורים הנ"ל לא קרו לאנשים שאנחנו קוראים להם העם היהודי, אלא הועברו מעמים אחרים. בנוסף, הסיפורים הועברו במשך שנים בעל-פה וככאלה - סביר להניח ששונו ונופחו לא מעט. יותר מזה, יש סבירות גבוהה שחלק מהסיפורים האלו היו אגדות שהומצאו ולא קרו במציאות. אבסולוטיות לא הולמת אותך

Gilliana

New member
מקבלת חלק מהתיקונים שלך

אבל רק חלק. עובדתית, התנ"ך מתיישב עם ממצאים ארכיאולוגיים, כך שלהגיד שמדובר באגדות לא מתיישב עם המציאות. אין ספק שחלק מהסיפורים נופחו, עוותו ושונו עם הזמן אבל אילו סיפורים מהתנ"ך נמצאים במיתולוגיות אחרות? לא מכירה אף לא אחד כזה, האר נא את עיני (למעט סיפור הבריאה, כי זה באמת סילוף ועיוות אחד גדול, אני מתכוונת לסיפורים היסטוריים). ואגב, אני לא אבסולוטית - כנראה שלא התנסחתי כראוי.

בואי נראה

סיפור מגדל בבל. סיפור התיבה. אדם וחווה (אם לא התכוונת לזה ב"סיפור הבריאה") אלו רק מה שהצלחתי לשלוף מהמוח העייף שלי. נדבר מחר אם אני אזכור. לילה טוב.

Gilliana

New member
ממתי מגדל בבל והתיבה...

...קשורים רק לעם היהודי? או לעם ישראל לצורך העניין? הרי המבול היה, גם לפי התנ"ך - בכל העולם, ומגדל בבל, בפירוש מתייחס לאומות רבות בעלות שפות שונות כך שהוא בודאי וובודאי שאינו שייך לעם ישראל בלבד. ברור שארועים בלל עולמיים מצאו את ביטויים בתנ"ך, מתוקף היותו מסמך תיעודי ברמה כזו או אחרת. דווקא העובדה הזו מחזקת את ההנחה. לגבי אדם וחווה, אכן - כלול בסיפור הבריאה ולכן לא רלוונטי לענייננו.

Gilliana

New member
ממש אין שום קשר בין השניים

מצטערת לאכזב - סיפור שמשון הגיבור איננו בשום פנים ואופן סיפור אכילס. הדמיון מתחיל ונגמר בזה שלשניהם יש כוח פיזי חריג, זה הכל.

Gilliana

New member
יודע מה? אני אסייג את דבריי במקצת

יתכן והומרוס, שכתב את האיליאדה, הושפע מסיפורי שמשון הגיבור כאשר יצר את דמותו של אכילס, אבל הומרוס כתב במפורש יצירה אפית ולא מסמך תיעודי היסטורי - העיר טרויה לא היתה קיימת במציאות, לעומת ערי פלישתים שהיו קיימות גם קיימות. בקיצור, כאמור - אולי שי קשר השראתי אבל לא יותר מכך.

Gilliana

New member
לא דומה בכלל

על שמשון נאסר להסתפר ולשתות יין, אצל אכילה זה היה העקב. ומלבד זאת, כבר אמרתי שהומורוס אולי יצר את אכילס בהשפעת שמשון, אבל אכילס הוא דמות פיקשן במוצהר.

raikibfr

New member
התנך הוא אוסף סיפורים

התנך הוא אוסף סיפורים שהלכו מאב לבנו עד שבר דעת החליט שאת הידע צריך ללקט וכך נעשה. לקחו את ארועי התקופה,הוסיפו טעמי מקרא,תלמוד וגמרא-שהם פרשנויות, וניתבו את אשר אמר אלוקים,הסיפורים לעדויות-שהן אחרי חורבן בית המקדש ,הגלות,ובדרכים שונות-עשר המכות חוזרות כי את האמונה הזאת אי אפשר לשנות. ניקבע שהדרך לבית מקדש כיום עוד לו מתאימה ,כי השעור טרם נילמד. ולכן הפרשנויות הן -בארמית,רשי,אכדית ובסנסקריט,וכתב היתדות שלימים הוכר ככתב עברי ואם שינוי -אברי-עברי-ישראלי-יהודי אך עד שתובנת האחד -אני-אני-אני העליון-העליון-יביאו שלום,יעבור מגיהנום לען עדן עלי אדמות מפגש רייקי שרינג 23-6 סדנת רייקי1החל מ-9-7 0525319092 שמואל

Gilliana

New member
מה הקשר לאמונה בכלל?

אתה טוען שאתה מלאך? תוכיח, יותר פשוט מזה אין. לא קשור לאמונה whatsoever וגם לא להגיון.

למעלה