בקשר לספרי ההמשך

בקשר לספרי ההמשך

מאז ומתמיד הייתה לי חיבה עצומה לספר הקוסם מארץ עוץ, אבל רק לאחרונה גיליתי על כל ספרי ההמשך הרבים לספר. עכשיו, יש לי כמה שאלות למי שקרא את הספרים: -האם מומולץ לקרוא אותם? או שכמו הרבה ספרי המשך אחרים הם רק הורסים את העלילה? -האם גם בגילי המופלג (17) אני אוכל להנות מקריאת הספרים, שהם ספרי ילדים כביכול? -האם ניתן למצוא את הספרים בארץ? -איזה מהספרים (אם בכלל) מתורגמים לעברית? -ובקשר לWicked- שווה קריאה? תודה לעונים.

k R I P s

New member
את ספרי ההמשך לא יצא לי לקרוא...

לפי מה שהבנתי, ספרי ההמשך של באום די מוצלחים. תורגם לעברית רק ספר אחד: "בחזרה לארץ עוץ" אם אני לא טועה. ווויקד או "מרשעת" יש אומרים שהוא ספר מצויין אבל ממש כבד והוא בעיקר למבוגרים. הספר מכיל תיאורים מיניים, ניתוחים פוליטיים וכו'.

ועוד משהו..

בוויקיפדיה לא מוזכר שום ספ בשם "בחזרה לארץ עוץ"..אולי התכוונת לספר אחר?

Hippie Jeannie

New member
אני כמעט בטוחה

אני כמעט בטוחה שאין ספר בעברית "בחזרה לארץ עוץ", אני חושבת שברק התכוון לסרט. לעברית תורגם ספר המשך בשם "ארץ עוץ המופלאה", והוא לא רע בכלל.

drunky

New member
סה"כ כל ספר הוא סיפור בפני ועצמו...

ולא בהכרח מוגדר כהמשך ארץ עוץ המופלאה בכלל מספר עוד סיפור שקרה על ארץ עוץ עם עזיבתה של דורותי ולא כולל את דורותי בכלל(!!) כמובן שהסיפור הקלאסי תמיד יהיה הטופ אבל ספרי ההמשך דווקא מותחים הרבה יותר ונותנים מידע נרחב יותר על הארץ המופלאה - זוהי דעתי. לגביי "מרשעת" - אני בשלבים מתקדמים של הספר והוא מאוד כבד הוא מלא בתיאורים על ארץ עוץ ועל הבדלי המעמד בין הארצות השונות הרבה ציניות, העלילה מתפתחת די לאט- אבל בסוף כל פרק יש עוד פרט קטן שמתחבר, כמובן שיש הרבה פרטים אשר לכאורה מתגלים (לכאורה מאחר וזה לא פרי המצאתו של באום הסופר המקורי) על הדמויות כמו
קטן - מי חשב שגלינדה הייתה כל כך מטומטמת ושטחית כשהייתה קטנה (שלא נאמר עצלנית ברמות וצבועה) סוף
בקיצור... כדי לקרוא את הסיפור מאחר והוא נותן הרבה מידע חדש שלא ידענו ולא נדע מהספרים המקוריים.

מממ

ואיפה אני יכול למצוא את "מרשעת" ו"ארץ עוץ המופלאה"? או את שאר ספרי ההמשך באנגלית? ותודה על התגובה :)

drunky

New member
ניתן למצוא את כל הספרים

ברשת בהפצה חוקית (ולא חוקית) תלוי איזה ספר... לגביי גירסאות בעברית לפי מה שאני מכיר יצאו 3 הספרים הראשונים בסידרה בתרגום וגם מרשעת (שאני השגתי אותו לאחר מאמץ רב בעברית) בספריות העירוניות

ענבאך

New member
סליחה על היותי לא קשורה,

אבל התמונה היא לא המכשפה מהסדרה של בת הים הקטנה?

ענבאך

New member
הו?

שנייה, אני מביאה את הספר. וואי, נכון, אין שום איזכור לכך שהיא ירוקה בספר. ס__O כמה מוזר.

barhenhalliwell

New member
היא ממש דומה ל"הקסה" מבת הים

הקטנה. אך זאת המכשפה הרעה מהמערב מהסדרה המצוירת "הקוסם מארץ עוץ". אני משער שאילו אותם יוצרים יפאנים, ובראש יש להם תמונה שככה נראת מכשפה.

drunky

New member
הן באמת דומות....

אבל המכשפה מהמערב יותר כוסית...... למרות שהקסה לבושה יותר חשוף... חחח

barhenhalliwell

New member
הקסה לגמרי יותר שווה!

היא כולה אנורקסית, לובשת חשוף, עם תוספות שיער ( או שהיא פשוט מגדלת שיער ארוך), ועם זנב ממש ממש מגניב! D-:

למעלה